vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

787 επισκέπτες, 5 χρήστες
Milarepa, camber, manoslykos, mathimatikos1966, anetost

Έρευνα για την κυκλοφορία σε στεφανιαία αγγεία πριν και μετά το η.τ. ή κ.τ.

Άμα δεν κάνει τσιγάρο θεωρείται ατμιστής  :D

Αποσυνδεδεμένος urahara

• 3234
  • Φύλο: Άντρας
Μια απορία, που μου ήρθε μόλις τώρα.
Πόσο καιρό πρέπει να ατμίζει αποκλειστικά κάποιος, ώστε να θεωρείται ατμιστής και όχι καπνιστής;

Νομίζω πως δεν υπάρχει απόλυτα επίσημη απάντηση, αλλά βλέπω με μεγάλη χαρά νέα μέλη ημερών να αυτοπροσδιορίζονται "ατμιστές" και αυτό είναι πολύ καλό.

Εν ολίγοις, πόσο χρονικό διάστημα χρειάζεται, άραγε, ο οργανισμός κάποιου να "συλλάβει" το γεγονός ότι δεν καπνίζει αλλά ατμίζει;

Σύμφωνα με το ποστ του γιατρού όσοι κάνουν και τα δυο, στην ερεύνα θα μπουν στην κατηγορία των καπνιστών...οι άλλες δυο κατηγορίες είναι αυτοί που κάνουν μόνο κ.τ. (καπνιστές) και αυτοί που κάνουν μόνο η.τ. (ατμιστες). Δεν έχει αναφέρει για χρονικό διάστημα....αρα θα είναι από την στιγμή που θα αφήσει το κ.τ. και θα αρχίσει να ατμιζει...

Αν αναφέρεσαι στο χρονικό διάστημα που θα αρχίσουν να φαίνονται τα θετικά αποτελέσματα της απομάκρυνσης από το κ.τ. η μελέτη ασθενούς που παρουσίασε έχει κάποια ωραία γραφήματα για την συγκεκριμένη περίπτωση.

Αυτό που λες για τα νέα μέλη με παραξενεύει....από τότε που είμαι στο φόρουμ παρατηρώ τον αυτοπροσδιορισμό ως ατμιστες (και λογικό για το φόρουμ που γράφτηκαν)..δεν βλέπω κάτι περίεργο/πρωτοφανές...

Στάλθηκε από το A100 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Αποσυνδεδεμένος BigSur

• 2958
  • Την παλεύω...
    • Vapeorama
Νομίζω πως η ερώτηση του Spectrum πάει στο πόσος χρόνος χρειάζεται για να είναι μετρήσιμες -στα πλαίσια της έρευνας τουλάχιστον- οι σωματικές αλλαγές κάποιου που κόβει το τσιγάρο και αρχίζει το ΗΤ.
Δηλαδή πότε οι μετρήσεις σε κυκλοφοριακό, πνεύμονες ή αλλού αρχίζουν να αλλάζουν σε σχέση με αυτές που ίσχυαν όσο καπνίζαμε.
Κάτι μου λέει όμως πως δεν υπάρχει απάντηση σε αυτό... Οι παράγοντες μου φαίνονται πολλοί και χαοτικοί.

Αποσυνδεδεμένος spectrum

• 2577
  • Ευχαριστώ την Παναγία και τα παιδιά μου
    • Iδεογράφος
...
Αν αναφέρεσαι στο χρονικό διάστημα που θα αρχίσουν να φαίνονται τα θετικά αποτελέσματα της απομάκρυνσης από το κ.τ. η μελέτη ασθενούς που παρουσίασε έχει κάποια ωραία γραφήματα για την συγκεκριμένη περίπτωση.
...

Αυτό ακριβώς εννοώ.
Εμείς μπορεί να θέλουμε και να είμαστε...
Αλλά, τα όργανά μας, το έχουν γυρίσει το ματς;  ;D

Και αναφέρομαι σε καρδιά και πνεύμονες, αρχικά...
...και σε ΟΛΑ τα υπόλοιπα κατόπιν.

Συμφωνώ 100% με τον από πάνω.
Μέχρι να γίνει αξιόπιστο το data...
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 30, 2013, 01:21 από spectrum »

Αποσυνδεδεμένος urahara

• 3234
Γιαυτό ανέφερα το case study που μόλις παρουσίασε.. αν δεις στα γραφήματα υπάρχει αξιοσημείωτη βελτίωση από τον πρώτο κιόλας μήνα. Αυτό βεβαία σε αυτά που μετρήθηκαν (λευκά). Όταν θα γίνουν μελέτες και για τα υπόλοιπα επί μέρους που αναφέρατε θα γνωρίζουμε πιο συνολικά...

Για την ώρα,όμως, η συγκεκριμένη βελτίωση είναι ενδεικτική..

Στάλθηκε από το A100 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Αποσυνδεδεμένος Dr Farsalinos

• 892
Μια ερώτηση για το γιατρό.. Διαβητικοί επιτρέπονται στο εγχείρημα..; Αν ρώτησε κι άλλος συγχωρέστε με, με 50 σελίδες έχει ξεφύγει λίγο το θέμα, κι αν και θέλω να συμμετέχω δεν ξέρω αν έχει απαντηθεί....

Θα έλεγα όχι προς το παρόν. Θα μπορούσαμε αν είχαμε μεγάλο δείγμα να βάλουμε και διαβητικούς. Δεν υπάρχει αντένδειξη ως προς την εξέταση, απλά θέλουμε το δείγμα να είναι όσο πιο ομοιογενές γίνεται. Δεν το αποκλείω οριστικά, μπορεί στη συνέχεια να το προχωρήσουμε.

• 892
Μια απορία, που μου ήρθε μόλις τώρα.
Πόσο καιρό πρέπει να ατμίζει αποκλειστικά κάποιος, ώστε να θεωρείται ατμιστής και όχι καπνιστής;

Νομίζω πως δεν υπάρχει απόλυτα επίσημη απάντηση, αλλά βλέπω με μεγάλη χαρά νέα μέλη - ημερών - να αυτοπροσδιορίζονται "ατμιστές" και αυτό είναι πολύ καλό.

Εν ολίγοις, πόσο χρονικό διάστημα χρειάζεται, άραγε, ο οργανισμός κάποιου να "συλλάβει" το γεγονός ότι δεν καπνίζει αλλά ατμίζει;

(Το ποιος κατά ψυχή και συνείδηση θεωρεί εαυτόν ατμιστή, δεν νομίζω πως αφορά την έρευνα και πρέπει να μπει κάπου αλλού)

θεωρώ εύλογο χρονικό διάστημα τον 1 μήνα για να θεωρείται κάποιος ατμιστής. Όμως, χρειάζονται χρόνια αποχής από το κάπνισμα για να μειωθεί σημαντικά ο κίνδυνος για τα νοσήματα που προκαλεί το κάπνισμα.

• 892
Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά που έχουν δηλώσει συμμετοχή μέχρι στιγμής. Και είναι αρκετά.

Παράλειψή μου είναι πως στα στοιχεία που χρειάζονται πρέπει να συμπεριληφθούν η ημερομηνία γέννησης και το όνομα πατρός.

Για αυτή την εβδομάδα έχουμε κλείσει. Θα ενημερώσω όσους έχουν δηλώσει και θα δηλώσουν συμμετοχή για τις επόμενες ημέρες.
Σήμερα κάναμε τα 2 πρώτα άτομα (έναν καπνιστή κι έναν ατμιστή. Φυσικά όλα πήγαν άψογα.

======================

Νέα ενημέρωση (1/2/2013) (από μεταφορά)

Καλημέρα σας.
Ευχαριστώ πολύ όλα τα παιδιά που έχουν συμμετάσχει μέχρι στιγμής και όσους έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή.

Έχουμε κλείσει το πρόγραμμα μέχρι και την Δευτέρα. Περιμένω λοιπόν να κανονίσουμε από εκεί και μετά.

Δηλαδή, από Τρίτη, καθημερινές από τις 6 το απόγευμα και μετά, και Σαββατοκύριακο οποιαδήποτε ώρα.

Πλέον δεν χρειάζεται να μου στέλνετε τα στοιχεία σας γιατί θα τα δίνεται μόνοι σας όταν έρχεστε στο νοσοκομείο. Θα με βρίσκετε εκεί (έχω δώσει σε όλους το ηλ μου, μια αναπάντητη κλήση θα μου κάνετε), θα σας δίνω ειδικό χαρτί με την εξέταση και θα πηγαίνετε στο ταμείο να καταχωρηθείτε για την μελέτη (χωρίς φυσικά να πληρώνετε ούτε 1 ευρώ).

Στείλτε μου pm με ημερομηνία που σας βολεύει (ή mail στο [email protected]) και θα κάνουμε τον προγραμματισμό.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 01, 2013, 17:23 από Atmos »

Αποσυνδεδεμένος iceberg

• **
  • 223
Σήμερα είχα κι εγώ το ραντεβού μου με τον γιατρό στο Ωνάσειο και όπως και η πρώτη έρευνα του στην οποία είχα λάβει μέρος ολα κύλησαν πολύ ευχάριστα και όμορφα.
Ο γιατρός συνεπέστατος στην ώρα του ραντεβού και εξαιρετική παρέα στα κενά ανάμεσα στις μετρήσεις, η διαδικασία απλούστατη και χωρίς καμία απολύτως ταλαιπωρία, το προσωπικό πολύ ευχάριστο και... εμφανίσιμο :wink_stil: ...ένας πολύ ευχάριστος και με πολύ σημαντικό κέρδος για όλους μας τρόπος να περάσει κανείς μια ωρίτσα από το απόγευμα του!

Εδώ και μια βδομάδα προσπάθησα όσο πιο πειστικά μπορούσα να πείσω ΕΣΤΩ ΕΝΑΝ καπνιστή φίλο μου να έρθει να δει με τα μάτια του αν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο ηλεκτρονικό και το κανονικό τσιγάρο και δυστυχώς ΔΕΝ τα κατάφερα. Προτιμούν όλοι βλέπετε να κλείνουν τα μάτια στην αλήθεια και να ελπίζουν οτι οι συνέπειες δε θα τους αγγίξουν...όπως ακριβώς κάναμε και εμείς όλοι τόσα χρόνια.
Ελπίζω να είναι μαζική η συμμετοχή όλων των ατμιστών που μπορούν να λάβουν μέρος στην έρευνα για να μπορέσουμε να τους βοηθήσουμε με στοιχεία πλέον να ανοίξουν τα μάτια τους επιτέλους!  :thumpup:

Αποσυνδεδεμένος abel

• **
  • 113
Να γράψω κι εγώ με τη σειρά μου τις εντυπώσεις..

Δεν λιποθύμησα, δεν πόνεσα, δεν φοβήθηκα, απλώς "άναψα" ;D για λίγο με το υγρό που χρειαζόταν για την εξέταση.

Όλα κύλησαν πολύ ομαλά, από την χθεσινή μου επίσκεψη στο Ωνάσειο, ο Κωνσταντίνος αλλά και οι συνεργάτες του χώρου ήταν πολύ φιλικοί και εξυπηρετικοί, σαν μια παρέα δηλαδή.
Πραγματικά ήταν μια εμπειρία και για μένα και φυσικά γνώση στο να μάθω και να κάνω κάποιες ερωτήσεις από το monitor που έβλεπα. Προσωπικά παρευρέθηκα και με φίλο καπνιστή και αν και όλοι λίγο-πολύ γνωρίζουμε το κακό του τσιγάρου, είναι άλλο πράμα να το βλέπεις real time τι κάνει στη καρδιά και κατά πόσο δυσκολεύονται οι αρτηρίες μετά από 2 τσιγάρα.
Με το η.τ. οι διαφορές πρίν και μετά ήταν μηδενικές.
Εν κατακλείδι, χαίρομαι που κάνω η.τ. και θα το συνεχίσω μέχρι κάποια στιγμή να με βοηθήσει στο να το κόψω κι αυτό.
Χαίρομαι που έβαλα σε σκέψεις τον καπνιστή, φυσικά ο Κωνσταντίνος έπαιξε τον μεγαλύτερο ρόλο, στο μήπως κόψει τον "καρκινοσωλήνα" που κάνει εδώ και 20 χρόνια.

Χαίρομαι που σας γνώρισα από κοντά.  :)

• 892
Ευχαριστούμε πολύ για την συμμετοχή όλων σας. :thumpup:

Αποσυνδεδεμένος babis70

• *
  • 80
12 ή 13/2 μπορώ να έρθω;

• 892
Για την επόμενη εβδομάδα δεν έχουμε ξεκινήσει ακόμη τον προγραμματισμό.

Αποσυνδεδεμένος moroua

• *
  • 95
Πέρασα και εγω με εναν φίλο μου καπνιστή χθές το απογεύμα για την ερευνα,ο Κωνσταντίνος  αλλά και το προσωπικό αψογοι και πολυ φιλικοί και το τεστ χωρίς κανένα πόνο.
Η διαδικασία σε γενικές γραμμές ειναι αρκετα χαλαρή και βέβαια ενημερώνεσε και βλέπεις σε πραγματικό χρόνο τις επιπτώσεις απο το κανονικό τσιγάρο και τέλος ειναι μια ευκαιρία για να κάνεις εξετασεις χαλαρά και δωρεάν σε πραγματικά φιλικό περιβάλον.
Κωνσταντίνε ευχαριστούμε!!!!!!!!!!

• 892
Εγώ πρέπει να σας ευχαριστήσω όλους για την συμμετοχή σας.

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
Vaporesso Eco One 2ml Pod Kit [PODS - AIO (Όλα σε ένα)] 2 975 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 18, 2024, 14:40
από Tem
Stars, δημόσια πρόσωπα, διάσημοι και ηλεκτρονικό τσιγάρο [Άτμισμα δημοσίως] 319 114133 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 11:09
από karga
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2133 359704 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 10:22
από camber
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2924 449965 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:54
από anetost
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1030 110617 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:16
από Antiprosopos
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3093 374674 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 11, 2024, 02:04
από neofitosgr
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1463 327970 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 21:22
από madmama
Vaporesso GEN SE [Ηλεκτρονικά mods] 0 1049 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 20:38
από zamploutos
Zenith -Pro & Zlide Ατμοποιητές "εμπορίου" 13 6409 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 23:23
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 15266 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 29312 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 99861 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F