Ο νομος που δημοσιευεις αναφερεται για τηλεοπτικα εργα εξου και η παραπομπη στο υπουργειο πολιτισμου.
Αν καποιος θελει να κατοχυρωσει την πνευματικη του πατεντα -και εδω κατα 90% αναφερομασται σε πατεντες, πρεπει να το κανει ΠΡΟΤΟΥ κυκλοφορησει στην αγορα το προιον του. Αλλιως ο οποιοσδηποτε μπορει να το αντιγραψει και να κατοχυρωσει αυτος την πατεντα.
Ο Νόμος που λίνκαρα είναι ο 2121/1993 (ΦΕΚ Α'25, 4/3/93), έχει τροποποιηθεί από το άρθρο 8 του νόμου 2557/1997 (ΦΕΚ Α'271/1997) σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΕ 93/83/ΕΟΚ και 93/98/ΕΟΚ.
Δεν αναφέρεται μόνο σε τηλεοπτικά έργα ή θεάματα, ούτε μόνο σε έργα τέχνης. Αφορά κάθε πρωτότυπο έργο λόγου, τέχνης ή επιστήμης και καλύπτει μια πληθώρα πραγμάτων, από κτίρια έως βάσεις δεδομένων, και από βιβλία έως σχεδιασμό προϊόντων.
Οι ξένοι νόμοι έχουν ανάλογα χαρακτηριστικά και σκεπτικό αν και συχνά είναι πληρέστεροι και πιο ακριβείς.
Οι πατέντες είναι κάτι άλλο κι εδώ ασχολούμαστε με τους κλώνους και τα ιμιτασιόν, δηλαδή
προϊόντα με μορφή που μιμείται τη μορφή άλλων προϊόντων (και όχι πάντα και κατ' ανάγκη τον τρόπο λειτουργίας τους). Έτσι κι αλλιώς συχνά είναι μόνο η "επώνυμη" μορφή που πουλάει γιατί η λειτουργία είναι κοινή σε πολλά ανταγωνιστικά προϊόντα και δεν περιέχεται κάτι που θα δικαιολογούσε πατέντα.
Οπότε καλά τα γελάκια αλλά φυσικά και υπάρχει θέμα προς συζήτηση. Τώρα τα μέλη που δεν συμφωνούν με τις απόψεις μου έχουν κάθε δικαιώμα να το κάνουν. Αλλά η νομοθεσία δεν είναι οι απόψεις μου. Φυσικά, όπως φανταζόμουν, τα μέλη που θεώρησαν άξια για "bravo" την παραπληροφόρηση δεν τίμησαν ανάλογα τα στοιχεία που αναφέρω...
Όσο λοιπόν οι πολέμιοι των κλώνων επανέρχονται σε αυτό το νήμα για να ξεσπάσουν (είναι δεν είναι κατασκευαστές) θα επανέρχονται οι υπέρμαχοι των κλώνων (είναι δεν είναι κατασκευαστές). Άρα το νήμα καλώς έχει και υπάρχει, καλώς κινείται στα πλαίσια που κινείται. Δε πιστεύω να φαντάστηκε κάποιος πως το νήμα φτιάχτηκε για να γράφουν κατασκευαστές όπως αναφέρθηκε έτσι..; Είναι σε πολύ συγκεριμένη τοποθεσία το νήμα στο φόρουμ.
Συμφωνώ. Μπορούμε τουλάχιστον να καταλήξουμε από κοινού πως δεν είναι τυχαία θέμα που σηκώνει διαφωνίες και πως δεν είμαστε θεοπάλαβοι και οι μεν και οι δε. Έχει πολλά θολά σημεία αυτό το θέμα και δεν κυνηγάμε κανέναν σε άλλα νήματα να του κάνουμε κήρυγμα.
Να πω την αλήθεια θα ήθελα να ξέρω τις γνώμες των κατασκευαστών (φυσικά δεν θα τις έδιναν εδώ, ούτε κι εγώ θα το έκανα...).
Γι αυτό μου φάνηκε ενδιαφέρουσα -και προσγειωμένη, χιουμοριστική και έξυπνη- η στάση του Zarras όταν ανακάλυψε κλώνους των προϊόντων του (υπάρχει στο δικό του νήμα). Στην πράξη, πάντως, απλά δέχονται την μοίρα τους και προσαρμόζουν την πορεία τους γύρω από το πρόβλημα, αφού δεν μπορούν να το αλλάξουν. Οι μεγαλύτεροι ίσως κάτι να αρχίσουν να κάνουν. Η Hanna έχει αρχίσει να κυνηγάει δικαστικά 2 εταιρίες για κλώνους. Αλλά πόσοι πραγματικά μπορούν στον χώρο του ΗΤ; Μόνο οι καπνοβιομηχανίες θα μπορούσαν να το κάνουν, όμως κανείς δεν κοπιάρει τις φτηνοτσιγαρο-μπούρδες τους.