Προσωπικα εχω υπαρξει δυο φορες νεος στο ηλεκτρονικο τσιγαρο. Μια περιπου 3,5 χρονια πριν (οταν πρωτοεκανα) και μια 1 και κατι χρονια πριν. Η πρωτη μου φορα στο ηλεκτρονικο τσιγαρο ηταν αποτυχια που με οδηγησε μετα απο 6 μηνες να το σταματησω και να γυρισω στο κανονικο τσιγαρο. Το απεδωσα πληρως στην συσκευη τοτε (οτι δεν ηταν καλη, οτι δεν με καλυπτε, οτι δεν αποδιδει κλπ) αλλα τωρα που καθομαι και το σκεφτομαι, με την τωρινη μου εμπειρια αυτο που πραγματικα επαιξε τον μεγαλυτερο ρολο ηταν τα λαθη "πρωταρη" τα οποια εκανα.. Τετοιου ειδους λαθη πρωταρη, δεν τα απεφυγα ουτε την 2η φορα φυσικα, μιας και ημουν παλι νεος στον χωρο. Την 2η φορα ομως ειχα μεγαλη βοηθεια (το φορουμ αυτο) και γνωρισα την πραγματικη μαγεια του η.τ.
Ανοιγω αυτο το νημα για δυο λογους. Ο πρωτος ειναι να μοιραστουμε (και να αναπωλησουμε) τα λαθη που καναμε ως πρωταρηδες και να διδαχτουμε απο αυτα...και ο δευτερος ειναι να διαβαζουν νεα μελη λαθη που καναμε, αυτοι που εχουν καποιο χρονο παραπανω στο η.τ. , και που μπορουν να αποφυγουν. Μιλαω για λαθη που ειτε μας εχουν κοστισει σε χρημα/χρονο.. ειτε λαθη νοοτροπιας, λαθη χειρισμου εξοπλισμου, ειτε λαθη που μας καναν να απομακρυνθουμε απο το η.τ. και να γυρισουμε στο κ.τ. κοκ
Σε αυτα λοιπον κατατασσω:
- Αγορασα το πρωτο μου πακετο απο βιβλιοπωλειο... ενα σετ με 2 cigarette look η.τ. με προγεμισμενα φιλτρα και δεν μπηκα στον κοπο να κοιταξω τιποτε αλλο... πιστευα οτι αυτο ηταν τωρα ειμαι ατμιστης...
- Δεν εψαξα (τοτε) καθολου για γευσεις! Αυτο που εκανα ηταν ενα αγευστο πραγμα που δεν με κρατουσε απο μονο του (να το βρισκω πραγματικα ωραιο) και το μονο που ειχα στον νου ειναι οτι το κανω αντι τσιγαρου..με αποτελεσμα να μου μενει η εικονα του τσιγαρου συνεχεια στο μυαλο
- Δεν πηγε το μυαλο μου οτι οι ατμοποιητες εχουν χρονο ζωης!..ουτε καν οτι μπορει να θελουν καθαρισμα! αλλαζα φιλτρα χρησιμοποιωντας τους ιδιους ατμοποιητες και φυσικα σε καποια φαση αυτο το πραγμα δεν απεδιδε..
στερνη μου γνωση να σε ειχα πρωτα
- Δεν το προσεχα! Μα την αληθεια....δεν το προσεχα καθολου... το ειχα στην πισω τσεπη του παντελονιου με αποτελεσμα το ενα απο τα δυο να μου σπασει στην μεση! το δεν αλλο ποσες φορες επεσε στο πατωμα δεν λεγεται... Απορω πως κατεληγαν να λειτουργουν εστω και λιγο με την κακομεταχειριση που τους εκανα
- το κυριοτερο ειναι οτι δεν εψαξα για βοηθεια... Ειμαι μπροστα σε ιντερνετ συνεχεια..αλλα δεν πηγε καν στο μυαλο μου να ψαξω να βρω αλλους ατμιστες μεσω αυτου.. να ψαξω για φορουμ! Ηταν τοσα τα προβληματα που θα ειχα λυσει..και ειμαι βεβαιος οτι θα εμενα στο η.τ.
το μεγαλυτερο νουμπικο λαθος μου τοτε ηταν οτι το "παλευα" μονος μου.
Οταν το ξανααρχισα την 2η φορα εκανα αλλου τυπου λαθη:
- Μεγαλες και ανουσιες παραγγελιες απο Κινα... τα εβλεπα φθηνα και παρασυρομουν. Εχω ακομη 2 ντουζινες EGO-W στο συρταρι...(ηδη ειχα δωσει και καταναλωσει ενα σωρο...αλλα υπαρχει ποσοτητα ακομη)
- Πολλες "χαζες" αγορες σε υγρα..... Δεν επαιρνα δειγματα, σε πολλες των περιπτωσεων, αλλα μεγαλυτερα μπουκαλακια απο λογιων υγρα που μειναν και χαλανε στο συρταρι..που ποτε δεν θα τα ατμισω
- Παρασυρομουν ευκολα
διαφορες αγορες που τελικα ελαχιστα χρησιμοποιησα...
Βεβαια, ειμαι και περιεργος, ζηλευω...και πολλα που βλεπει το ματι μου θελει να πιασει το χερι μου...
αλλα το αναγνωριζω ως λαθος.. που ποναει την τσεπη μου. (αν και μαλλον ειναι λαθος που ακομη κανω, αλλα με μεγαλυτερη εγκρατεια)
Ποια ειναι τα δικα σας λαθη ως πρωταρηδες, νεοι στο ηλεκτρονικο τσιγαρο?