vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

468 επισκέπτες, 7 χρήστες
mathimatikos1966, PsykieG, manoslykos, Buliwyf, Tem, maprix, camber

Πόση νικοτίνη παίρνουμε ?

Αποσυνδεδεμένος AchisaeL

• 1291
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Πόση νικοτίνη παίρνουμε ?
« Απάντηση #75 στις: Φεβρουαρίου 25, 2010, 10:28 »
Tα 18mg στο υγρό είναι περιεκτικότητα σε νικοτίνη ανά ml υγρού
Το 0.18mg είναι η μετρημένη με μηχανές καπνίσματος (αρα θεωρητική) απορόφηση νικοτίνης απο τον οργανισμό ενός καπνιστή για καθε
ένα κ.τ.

Τα 2 μεγέθη δεν είναι συγκρίσιμα και δεν έχουν γίνει αρκετές  μετρήσεις για την απορρόφηση νικοτίνης απο το ηλεκτρονικό τσιγάρο, η οποία σίγουρα θα είναι πολύ διαφορετική απο αυτήν του κ.τ.

Η μοναδική μέτρηση που γνωρίζω ότι έχει γίνει δεν έδειχνε να υπάρχει άμεση απορρόφηση νικοτίνης όπως στο τσιγάρο, λογικά απορροφάται πιο αργά.

ΟΚ... το καταλαβα... απλα λαθος ερωτηση...

Αποσυνδεδεμένος Vasilis®

• 1185
« Απάντηση #76 στις: Απριλίου 04, 2010, 05:23 »
Νομίζω, μια πιο σωστή σύγκριση θα ήταν αν συγκρίναμε την πραγματική περιεκτικότητα νικοτίνης ενός τσιγάρου με την πραγματική περιεκτικότητα νικοτίνης ενός υγρού. Αν υποθέσουμε πως η πραγματική περιεκτικότητα νικοτίνης σε ένα τσιγάρο είναι 15mg, τότε 15mg Χ 20τσιγάρα = 300mg/πακέτο.

Αν υποθέσουμε πως (με dripping) 6 σταγόνες = 15 τζούρες = 1τσιγάρο και 1ml = 20 σταγόνες, σημαίνει πως 1ml = 3,3 τσιγάρα (20/6). Άρα 1 τσιγάρο = 0,33ml υγρού.

Αν κάποιος καταναλώνει 3ml/ημέρα = 10 τσιγάρα/ημέρα = μισό πακέτο τσιγάρα.

Επομένως, ένα μπουκαλάκι υγρό 10ml είναι περίπου 30 τσιγάρα = 1,5 πακέτα.
Αν 1,5 πακέτα = 10ml, τότε 1 πακέτο ~ 6,5ml.

Για να έχει το υγρό την περιεκτικότητα νικοτίνης ενός τσιγάρου, δηλ. 15mg, θα πρέπει να περιέχει περίπου 46mg/ml γιατί:                                 Αν 1ml = 46mg
            0,33ml =  ?
            0.33 X 46 = 15,18mg

Τώρα, αν ατμίζεται ένα υγρό 46mg, μη ρωτάτε εμένα!
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 04, 2010, 06:37 από Vasilis »

Αποσυνδεδεμένος Atmos

• 5632
    • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
« Απάντηση #77 στις: Απριλίου 04, 2010, 06:08 »
Δεν πρέπει να είναι έτσι ακριβώς τα νούμερα, Βασίλη.  :hmmm:
Διάβασε καλύτερα όλη τη σελίδα των παρακάτω παραθέσεων:

0,1 mg σε κανονικό τσιγάρο σημαίνει ότι όταν το καπνίζεις προσλαμβάνεις περίπου 0,1 mg νικοτίνη. Οι ενδείξεις είναι στον εισπνεόμενο καπνό από ένα ολόκληρο τσιγάρο, όχι στο φυτό.
Ναι οι διαφορές φυτού (tobacco) με καπνό (smoke) είναι τεράστιες στην περιεκτικότητα νικοτίνης. Είπαμε όμως ότι αρκετό από το φυτό γίνεται στάχτη κτλ.

Μήπως πάμε να μπερδέψουμε το 1 mg με το 0,1 mg;

Το 0,1 που ανέφερες, Abet, είναι τα λεγόμενα Ultra Lights έτσι; (έχω και ένα χρόνο να πάρω πακέτο!). Λογικά εκεί η νικοτίνη δεν θα είναι 12 mg ανά τσιγάρο (στο τριμμένο φύλλο του τσιγάρου του 1-2 γρ.). Υποθέτω ότι θα είναι μια ποικιλία με πολύ λιγότερη νικοτίνη στο φύλλο του φυτού ή έχει αφαιρεθεί.
Τα 12 mg του Κώστα αναφέρονται στο τριμμένο φύλλο καπνού ενός συνηθισμένου τσιγάρου (π.χ. κόκκινο Μάλμπορο) που καταλήγει τελικά 1 mg στα πνευμόνια με τον καπνό.

Αποσυνδεδεμένος Vasilis®

• 1185
« Απάντηση #78 στις: Απριλίου 04, 2010, 06:20 »
Ναι, τα διάβασα. Όμως, στα πακέτα τσιγάρων δεν αναγράφεται η πραγματική περιεκτικότητα νικοτίνης στον καπνό αλλά η περιεκτικότητα που (δεν ξέρω πως μετρήθηκε) προσλαμβάνει κανείς όταν καπνίζει ένα τσιγάρο. Ενώ από την άλλη, στα μπουκαλάκια των υγρών αναγράφεται η πραγματική περιεκτικότητα νικοτίνης που περιέχεται σ' αυτά. Επομένως δεν μπορεί να γίνει σύγκριση. Γι' αυτό συγκρίνω την πραγματική περιεκτικότητα νικοτίνης στο τσιγάρο (περίπου 15mg δεν είναι?) και την αντίστοιχη στο υγρό. Αν γνωρίζαμε πόση νικοτίνη προσλαμβάνουμε ατμίζοντας το υγρό, τότε θα μπορούσαμε να τη συγκρίνουμε με αυτή του τσιγάρου.

Αποσυνδεδεμένος Atmos

• 5632
    • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
« Απάντηση #79 στις: Απριλίου 04, 2010, 14:59 »
Αν το δεις έτσι, δεν έχεις άδικο γιατί φαίνεται κάπως αυθαίρετο το ότι υποθέτουμε ότι σχεδόν όλη η νικοτίνη του υγρού εισπνέεται.
Από την άλλη πάλι έχει κάποια λογική η υπόθεση γιατί εδώ (στο η.τ.) δεν έχουμε προϊόντα καύσης (καπνό, στάχτες) οπότε τίποτα δεν πάει χαμένο. Άντε το πολύ να κολλήσει μια μικρή ποσότητα υγρού στον ατμοποιητή.

Αποσυνδεδεμένος Abet

• 3073
  • Ατμιζω απο 9/9/09 τυχαίο ?
« Απάντηση #80 στις: Απριλίου 04, 2010, 16:36 »
ειδα ενα video στην tv όπου η νικοτίνη ( και πίσσα) στα τσιγάρα μετριόταν απο ένα μηχάνημα ρουφήγματος  που στη συνέχεια έκανε ανάλυση περιεκτικότητας.
Το ίδιο ισχύει στο ΗΤ . Η νικοτίνη ανα ml ειναι ήδη μετρημένη
Διαφωνώ με τη μέτρηση του Βασίλη και εξηγούμαι
έχουμε και λέμε ...
τσιγάρα με  15mg δεν υπάρχουν , προφανώς εννοείς τα 1,5 που είναι τα πιό βαριά
Σε τσιγάρα με 1mg  το 1 πακέτο είναι 20mg
Σε υγρό περιεκτικότητας 10mg/ ml   20mg = 2ml υγρού
Συμπέρασμα
Αρα ο ατμίζων 5ml υγρού των 10mg σε μιά μέρα είναι σαν να καπνίζει 2,5 πακέτα βαριά τσιγάρα την ημέρα
Αυτό με κάθε επιφύλαξη, γιατί η πρόσληψη νικοτίνης στο ΗΤ δεν έχει μελετηθεί επαρκώς. Πάντως η ατμιζόμενη νικοτίνη έιναι αυτή που τόνισα με bold.
Αυτή η αναλογία μου φαίνεται απόλυτα λογική , τόσο μαθηματικά όσο και εμπειρικά. Περίπου τόσο κάπνιζα ως καπνιστής και περίπου τόσο ατμίζω και τώρα ως ατμιστής.
Φυσικά η πισσα και τα 100δες πρόσ8ετα είναι το μεγάλο κέρδος του ατμιστή. Από πλευράς νικοτίνης είναι το ίδιο και ίσως χειρότερο αφού ο ατμιστής (τουλάχιστον ο αρχάριος) προσπαθεί με τη νικοτίνη να αντικαταστήσει το όποιο "χτύπημα" προκαλεί η πίσσα και τα πρόσ8ετα του τσιγάρου
Σιγά σιγά και ενω αρχίζει και ελέγχει το ΗΤ , ο ατμιστής μπορεί με μεγάλη ευκολία να κατεβάσει το επίπεδο νικοτίνης στα 5mg χωρίς αυτό να του στερεί αισθητά την ικανοποίηση του ατμίσματος.
Αυτά που γράφω τα γράφω με τη δική μου προσωπική εμπειρία.
Η επίδραση και συμπεριφορά της πρόσληψης της νικοτίνης είναι αυτό που λέμε "χτύπημα".
 -Όσο περισσότερο ατμίζεις τόσο μειώνεται το χτύπημα
- Όσο περισσότερο σε περιεκτικότητα υγρό ατμίζεις , τόσο μειώνεται το κτύπημα.
Συμπέρασμα
Αν θες καλό χτύπημα , μην ανεβάζεις την περιεκτικότητα!
Αν θες καλό χτύπημα, μή βάζεις στο στόμα σου το ΗΤ για μισή ώρα , μετά θα καταλάβεις καλό χτύπημα ακόμα και στα 5mg
αυτά

« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 04, 2010, 21:21 από Abet »

Αποσυνδεδεμένος Vasilis®

• 1185
« Απάντηση #81 στις: Απριλίου 04, 2010, 20:49 »
Διαφωνώ με τη μέτρηση του Βασίλη και εξηγούμαι
έχουμε και λέμε ...
τσιγάρα με  15mg δεν υπάρχουν , προφανώς εννοείς τα 1,5 που είναι τα πιό βαριά
Μα μιλάω για την πραγματική περιεκτικότητα νικοτίνης όπως ο ίδιος έχεις γράψει. Στη δική σου πληροφορία βασίστηκα υπολογίζοντας τον κατά προσέγγιση μ.ο.
Ένα τσιγάρο περιέχει 10-25 mg νικοτίνης, το 25% δε της ποσότητας αυτής παραμένει στο «αποτσίγαρο».
Στα υγρά, η περιεκτικότητα νικοτίνης που αναγράφεται στα μπουκαλάκια είναι η πραγματική ή αυτή που έχει υπολογιστεί ότι απορροφάται από τον οργανισμό, όπως δηλαδή γίνεται με τα τσιγάρα?

Αποσυνδεδεμένος Atmos

• 5632
    • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
« Απάντηση #82 στις: Απριλίου 04, 2010, 21:25 »
Στα υγρά, η περιεκτικότητα νικοτίνης που αναγράφεται στα μπουκαλάκια είναι η πραγματική ή αυτή που έχει υπολογιστεί ότι απορροφάται από τον οργανισμό, όπως δηλαδή γίνεται με τα τσιγάρα?

Είναι αυτή που περιέχεται στο υγρό.
(Εγώ αυτό έχω καταλάβει τουλάχιστον).

Αποσυνδεδεμένος Vasilis®

• 1185
« Απάντηση #83 στις: Απριλίου 04, 2010, 21:36 »
Είναι αυτή που περιέχεται στο υγρό.
(Εγώ αυτό έχω καταλάβει τουλάχιστον).
Κι εγώ αυτό καταλαβαίνω. Επομένως, δεν θα έπρεπε να τη συγκρίνουμε με τη νικοτίνη που περιέχεται στο τσιγάρο και όχι με αυτή που προσλαμβάνουμε? Άσχετα με το γεγονός της καύσης γιατί και το υγρό ας πούμε εξατμίζεται, ένα μέρος μένει στον ατμοποιητή, ένα άλλο μέρος δεν το εισπνέουμε καν κτλ. Εκτός αυτού, από τον εκπνεόμενο καπνό, ένα μέρος του το ξαναεισπνέουμε γιατί παραμένει στην ατμόσφαιρα αρκετή ώρα μέχρι να διαλυθεί, ενώ ο εκπνεόμενος ατμός διαλύεται σε λίγα δευτερόλεπτα.
Επίσης, με το τσιγάρο, εισπνέουμε τον καπνό όσο το τσιγάρο καίγεται χωρίς να παίρνουμε τζούρα.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 04, 2010, 21:42 από Vasilis »

Αποσυνδεδεμένος Atmos

• 5632
    • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
« Απάντηση #84 στις: Απριλίου 04, 2010, 21:46 »
Μια τέτοια σύγκριση θα μας οδηγούσε σε λάθος συμπεράσματα νομίζω γιατί στο κλασικό τσιγάρο η νικοτίνη που εισπνέουμε είναι σχεδόν το 10% αυτής που περιέχεται στο φύλλο του καπνού ενώ στο ηλεκτρονικό ίσως να πάει ένα 10% χαμένο.

Μάλλον πιο κοντά στην πραγματικότητα βρίσκεται η σύγκριση της νικοτίνης που γράφεται στο πακέτο (και εισπνέεται), με αυτή που γράφεται στο μπουκάλι ενός υγρού για ηλεκτρονικό τσιγάρο (που πάλι εισπνέεται - αν και όχι εντελώς όλη).

Αποσυνδεδεμένος Abet

• 3073
« Απάντηση #85 στις: Απριλίου 04, 2010, 23:57 »
Παράθεση
Μάλλον πιο κοντά στην πραγματικότητα βρίσκεται η σύγκριση της νικοτίνης που γράφεται στο πακέτο (και εισπνέεται), με αυτή που γράφεται στο μπουκάλι ενός υγρού για ηλεκτρονικό τσιγάρο (που πάλι εισπνέεται - αν και όχι εντελώς όλη).
Αυτής της άποψης είμαι και εγώ. Όσο για τις "χαμένες ποσότητες" τόσο στο ΚΤ όσο και στο ΗΤ ένα μεγάλο μέρος δεν καπνίζεται ή ατμίζεται εξ ίσου, θεωρώ άσκοπο να μπούμε στη διαδικασία να υπολογίσουμε ακριβώς τα ποσοστά.

απο vasilis
Παράθεση
Μα μιλάω για την πραγματική περιεκτικότητα νικοτίνης όπως ο ίδιος έχεις γράψει. Στη δική σου πληροφορία βασίστηκα υπολογίζοντας τον κατά προσέγγιση μ.ο.
Ναι Βασίλη, αυτό το 10-25 mg αναφέρεται στο σάϊτ του Πανεπιστημίου , αλλά στα τσιγάρα αναφέρεται πολύ λιγότερο (0,1 με 1 mg ). πού βρίσκεται η αλήθεια δεν γνωρίζω, αλλά παίρνω τη χειρότερη περίπτωση του 1mg στα βαριά τσιγάρα για τον υπολογισμό και τη σύγκριση με ΗΤ.

« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 05, 2010, 12:44 από Abet »

Αποσυνδεδεμένος Vasilis®

• 1185
« Απάντηση #86 στις: Απριλίου 05, 2010, 14:53 »
Σύμφωνοι. Αν θεωρήσω σωστό τον υπολογισμό πως 1 τσιγάρο = 0,33ml
Αν υποθέσουμε πως (με dripping) 6 σταγόνες = 15 τζούρες = 1τσιγάρο και 1ml = 20 σταγόνες, σημαίνει πως 1ml = 3,3 τσιγάρα (20/6). Άρα 1 τσιγάρο = 0,33ml υγρού.
και ένα μπουκαλάκι των 10ml έχει νικοτίνη 18mg (high), σημαίνει πως 10ml υγρό = 30 τσιγάρα (10/0,33).
30 τσιγάρα βαριά = 30mg νικοτίνη
10ml υγρό = 180mg νικοτίνη
Που σημαίνει πως και με low προσλαμβάνουμε περισσότερη νικοτίνη από τα κανονικά τσιγάρα.

Αποσυνδεδεμένος Abet

• 3073
« Απάντηση #87 στις: Απριλίου 05, 2010, 18:04 »
Δεν μπορώ να παρακολουθήσω το συλλογισμό σου , γιατί δεν συμφωνώ να μπερδεύουμε τις τζουρες τσιγάρου με τις τζούρες ατμίσματος.

Το πράγμα είναι απλό  όπως ξαναέγραψα
Αν ατμίζεις ημερησίως 4 ml στα  10mg τότε εισπνέεις 40mg νικοτίνη
Αν κάπνιζες 2 πακέτα βαριά τότε είσαι πάλι στα 40mg

Στην περίπτωσή μου είμαι κάπου εκεί και μου αρκεί , αφού γλυτώνω τα υπόλοιπα του ΚΤ.

Τώρα, άν ατμίζεις 5ml στα 24mg το θεωρώ πολύ.
Κάποιες μελέτες απ ότι έχουμε διαβάσει εδώ λένε ότι δεν είναι πολύ . προσωπικά δεν θέλω να βγω απο τα πρώην καπνιστικά μου όρια νικοτίνης. Αν οι μελέτες αποδειχθούν σωστές απλά θα το έχω κέρδος.

EDIT
Παω να πλυνω το αυτοκίνητο και επιστρέφω  :bye:
κατεραμένες λασποβροχές  :wall: :wall: :wall:
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 05, 2010, 18:12 από Abet »

Αποσυνδεδεμένος spiros

• **
  • 341
« Απάντηση #88 στις: Απριλίου 05, 2010, 18:12 »
Δεν μπορώ να παρακολουθήσω το συλλογισμό σου , γιατί δεν συμφωνώ να μπερδεύουμε τις τζουρες τσιγάρου με τις τζούρες ατμίσματος.

Το πράγμα είναι απλό  όπως ξαναέγραψα
Αν ατμίζεις ημερησίως 4 ml στα  10mg τότε εισπνέεις 40mg νικοτίνη
Αν κάπνιζες 2 πακέτα βαριά τότε είσαι πάλι στα 40mg

Στην περίπτωσή μου είμαι κάπου εκεί και μου αρκεί , αφού γλυτώνω τα υπόλοιπα του ΚΤ.

Τώρα, άν ατμίζεις 5ml στα 24mg το θεωρώ πολύ.
Κάποιες μελέτες απ ότι έχουμε διαβάσει εδώ λένε ότι δεν είναι πολύ . προσωπικά δεν θέλω να βγω απο τα πρώην καπνιστικά μου όρια νικοτίνης. Αν οι μελέτες αποδειχθούν σωστές απλά θα το έχω κέρδος.

EDIT
Παω να πλυνω το αυτοκίνητο και επιστρέφω  :bye:
δε θα πρεπει να ξερουμε εαν η νικοτινη που περιεχεται στον καπνο και στον ατμο αντιστοιχα εχει τον ιδιο βαθμο απορροφησης απο τον οργανισμο ή αν ειναι το ιδιο επιβλαβης?

δε νομιζω οτι ειναι τοσο απλο το θεμα.

Αποσυνδεδεμένος Abet

• 3073
« Απάντηση #89 στις: Απριλίου 05, 2010, 18:21 »
spiros καλή η παρατήρηση
Οι μέχρι τώρα έρευνες συνηγορούν ότι η απορρόφηση στο άτμισμα είναι λιγότερη λόγω μη καύσης της νικοτίνης όπως στο ΚΤ
Επίσης στο ΚΤ υπάρχουν πρόσθετα όπως η αμμωνία που βοηθούν την απορρόφηση ( ιδιαίτερα στα χαμηλής περιεκτικότητας τσιγάρα).
Βέβαια ακόμη έχουμε άγνοια αλλά τα σημεία είναι υπέρ.

http://vaping.gr/index.php/topic,416.msg10947.html#msg10947
http://vaping.gr/index.php/topic,952.msg17016.html#msg17016
http://vaping.gr/index.php/topic,416.msg10947.html#msg10947
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 10, 2022, 05:07 από Tem »

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2134 359856 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 01:29
από thanoulis
Vaporesso Eco One 2ml Pod Kit [PODS - AIO (Όλα σε ένα)] 2 1001 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 18, 2024, 14:40
από Tem
Stars, δημόσια πρόσωπα, διάσημοι και ηλεκτρονικό τσιγάρο [Άτμισμα δημοσίως] 319 114236 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 11:09
από karga
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2924 450054 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:54
από anetost
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1030 110708 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:16
από Antiprosopos
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3093 374762 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 11, 2024, 02:04
από neofitosgr
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1463 328143 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 21:22
από madmama
Vaporesso GEN SE [Ηλεκτρονικά mods] 0 1068 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 20:38
από zamploutos
Zenith -Pro & Zlide Ατμοποιητές "εμπορίου" 13 6432 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 23:23
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 15288 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 29354 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 99923 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F