το προβάρι είναι παλμικό?
Εξ' όσων έχω διαβάσει και το προβαρι είναι παλμικο. Απλά έχει "σταθεροποιητη" στην έξοδο. Βέβαια δεν είναι VW το οποίο σημαίνει ότι η ελάχιστη αλλαγή τιμής στην αντίσταση (είτε από χρήση είτε από κατασκευή) οδηγεί σε διαφορετικά βατ.
@@@@
Το προβαρι είναι σταθερό σε αυτά που δίνει αλλά μπορείς να αλλάξεις τον έναν παράγοντα (v) την στιγμή που μπορεί ο άλλος παράγοντας (αντισταση) να μεταβληθεί. Ένα vw ελέγχει αυτό και τα δύο και ανάλογα ρυθμίζει. Ακούγεται πιο απλό και ίσως και πιο ουσιώδες (για κάποιους).
Ένα προβαρι με vw και mvr vv, mvr vw θα ήταν η τέλεια ατμομηχανή. Λογικά στην έκδοση 3 ή 4 έτσι θα είναι.
Ένα evic (ή άλλο χ μοντ) με την κατασκευή και την γραμμικότητα του προβαρι συν vw mvr vv, mvr vw θα ήταν και αυτό ήταν τέλεια ατμομηχανή.
Σημερα μάλλον το τέλειο δεν υπάρχει. Κάποιο υπερέχει κάπου, κάποιο άλλο υπερέχει αλλού.
Διαβάζω σε αγγλόφωνα φόρουμ ανθρώπους να κατέχουν και να χρησιμοποιούν προβαρι, evic και ένα σωρό άλλα μοντς vv, vw και να γράφουν ότι δεν μπορούν να διακρίνουν εμφανείς διάφορες στην ατμιση. Κάποιοι άλλοι βέβαια διακρίνουν. Και αυτό μου φέρνει στο νου μια επιστημονική μελέτη που είχε γίνει σε πανεπιστήμιο της Αμερικής για το αν μπορούν έμπειρα αυτιά και βιολιστες να ξεχωρίσουν ένα βιολί στραντιβαριους από αντίστοιχα ποιοτικά σύγχρονα βιολιά υποδεκαπλασιας αξίας. Τα είχαν καμουφλάρει και τους έδωσαν να παίξουν και να ακούσουν το στραντιβαριους και τα υπόλοιπα. Το αποτέλεσμα ήταν κάπως "απογοητευτικο" για το ακριβό. Δεν ήταν διάκριτη η διαφορά και δεν μπόρεσαν να το ξεχωρίσουν.
Θέλω να καταλήξω (και συγγνώμη για το πανωσεντονο) ότι ναι μεν μπορεί να υπάρχουν διάφορες αλλά μήπως καμιά φορά μας δημιουργεί και μια υποσυνειδητη "αίσθηση ανωτεροτητας" κάποιου αντικειμένου μόνο και μόνο το ταμπέλακι της τιμής του και όχι το (σίγουρα καλό μεν αλλά όχι χαοτικά διαφορετικό σε σχέση με τα "φθηνα") τελικό του αποτέλεσμα?
Ερωτηση: έχει πάρει το μάτι σας κάποιο τεστ με μετρησεις για το evic με την 1.3? Θα με ενδιέφερε να δω τι αλλαγές έχουν γινει στην διαχείριση ενέργειας (αν έχουν γινει) σε σχέση με τις μετρήσεις που έχω βρει για την αρχική έκδοση firmware.
@Giannis Pap,
Αν και είναι στα ιταλικά από τα λίγα που κατάλαβα είναι μετρήσεις από το 2012. Το evic στην αρχή είχε επιλογή στο μενού του τότε μόνο για μπαταρίες 2200 και 2600 mAH. Τα αποτελέσματα όσο μπορώ να τα καταλάβω δεν δείχνουν σωστή διαχείριση ενέργειας στα άκρα. Μήπως όμως το firmware δεν μπορούσε σωστά να χειριστεί την μπαταρία αν δεν ήταν ρυθμισμένο για αυτή τη χωρητικότητα? Από το firmware 1.2 ή 1.3 και μετά μπορείς να ορίσεις όσα mAH θέλεις εσύ και δεν έχει μια επιλογή. Για αυτό και θα ήθελα, αν έχει ύπαρξει, να δω μετρήσεις μετά την 1.3 είτε με την μαμά μπαταρία samsung 2.600 είτε και με την έξτρα (panasonic ή Sanyo δεν το έχω διευκρινισει) των 3.400mah.
Sent from my
2 using (frequently) my brain.