Εχθές παρέλαβα 6 510LR από ΗG αυτούς εδώ.
http://www.heaven-gifts.com/product-186.htmlΓενικά από τότε που ξεκίνησα το άτμισμα, χρησιμοποιώ μόνο 510 LR αγορασμένους από Funstore. Είναι αυτοί που γράφουν το LR στο πλάι.
Με αυτούς από Funstore , είχα βρει την βόλεψή μου σε ότι αφορά τουλάχιστον το καμμένο. Καμμένο ερχόταν μόνο όταν τέλειωνε το υγρό στο φιλτράκι. Όταν το άνοιγα, φαινόταν και στεγνός ο πολυεστέρας μέσα (ή σχεδόν στεγνός).
Με αυτούς από HG (γράφουν το LR στη βάση τους), βρήκα λίγο το μπελά μου. Αν και ο πολυεστέρας είναι μούσκεμα, έρχεται καμμένο αν δεν υπάρχει υγρό μέσα στο φιλτράκι να ρέει προς τον άτμο. Ουσιαστικά dreeping δηλαδή. Βέβαια έχω καλύτερο χτύπημα και γεύση, αλλά είναι λίγο εκνευριστικό γιατί θέλει συνέχεια γέμισμα.
Ίσως στρώσει αργότερα. Θα δούμε.
Συγχώνευση μηνυμάτων: Νοε 08, 2011, 21:44
Πιστεύω πως τελικά βρήκα λύση (την ιδέα έδωσε άλλος συνατμιστής).
Τα κενά φιλτράκια για 510, έρχονται με μεγάλο κομμάτι πολυαστέρα που γεμίζει όλο το επιστόμιο.
Ναι μεν αυτό λειτουργεί καλά με απλούς 510 που δεν θέλουν τόσο μεγάλη ροή υγρού αλλά με τους LR όχι.
Η πυκνότητα του πολυεστέρα είναι τέτοια που δεν επιτρέπει τόσο μεγέθους ροή. Εκοψα τον πολυεστέρα αφήνοντας το μισό ή και λιγότερο. Αυτό λειτουργούσε καλά στην αρχή που γεμίζεις με υγρό το επιστόμιο, αλλά μετά από λίγο που ψιλοστεγνώνει, ερχόταν καμένο. Έπειτα από διάφορες δοκιμές, παρατήρησα πως αυτό οφειλόταν στο ότι η γέφυρα έχανε την επαφή της με τον πολυεστέρα (ο οποίος ήταν πνιγμένος στο υγρό), αφού δεν υπήρχε κάτι που να συγκρατεί τον πολυεστέρα στη θέση του και υποχωρούσε προς το πίσω μέρος του επιστομίου.
Διαβάζοντας τα διάφορα νήματα, κάπου κάποιος φίλος έγραψε για ένα σύστημα με ελατήριο. Βέβαια ελατήριο δεν είχα, οπότε σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω το υλικό από το τσάι Λίπτον (τις συσκευασίες σε σχήμα πυραμίδας), τοποθετώντας το πίσω από τον πολυεστέρα ώστε να τον συγκρατεί στη θέση του.(είναι σκληρό σχετικά, αλλά όχι άκαπμτο).
Έτσι πλέον ο πολυαστέρας δεν υποχωρεί προς τα πίσω και κρατάει συνεχώς επαφή με τη γέφυρα κρατώντας την υγρή.