Το ότι προσλαμβάνεις τη διπλάσια ποσότητα νικοτίνης δε σημαίνει ότι τη χρειάζεσαι κιόλας.
Μπορεί απλά να σημαίνει ότι κάνεις κατάχρηση και συνεπώς δεν αποτελεί τεκμήριο λιγότερης πρόσληψης νικοτίνης κατά τη διαδικασία του ατμίσματος.
Μπορεί και να σημαίνει και εν μέρη κατάχρηση.
Εγώ δηλαδή που δεν κάπνιζα πάνω από 1 πακέτο την ημέρα γιατί καταναλώνω τώρα πια 3-4-5ml (έστω και low) την ημέρα?
Υπάρχουν και άλλοι που πήγαν στο μηδέν, κόβοντάς το μαχαίρι.
Σίγουρα όλα τα προαναφερόμενα ( το ότι απορροφαται απο το ανωτερο αναπνευστικο ,αργει να μπει στο αιμα, η μείωση του μονοξειδιου του άνθρακα) συμβάλουν στο να πιστεύουμε ότι προσλαμβάνουμε λιγότερη νικοτίνη και αν αυτό συμβαίνει μάλλον είναι δύσκολο να ορίσουμε ποσοστό.
Συμφωνώ.
Οι παράγοντες είναι πολλοί και είναι δύσκολο να προσδιοριστεί η ποσότητα της νικοτίνης που απορροφάται από τον οργανισμό μας.
Κατά τη γνώμη μου, όπως έγραψα διορθώνοντας την αρχική μου θέση, οφείλεται στο ότι σε ένα κανονικό τσιγάρο υπάρχει μια ποσότητα νικοτίνης των 12mg!.
Ανάλογα με τον τρόπο που καπνίζει κανένας αποροφφά περισσότερη ή λιγότερη νικοτίνη.
Δεν νομίζω ότι αύξησα την ποσότητα της νικοτίνης που χρειάζεται ο οργανισμός μου.
Πιθανώς ελάχιστο.
Απλώς παλιότερα κάπνιζα παίρνοντας περισσότερη νικοτίνη από το κανονικό απ' ότι αναγραφόνταν στο πακέτο.
Κακά δε τα ψέματα και ας μην αυταπατόμαστε.
Είτε γιατί μας αρέσει το άτμισμα και η γεύση του, είτε γιατί έχουμε εθιστεί σ' αυτό, είτε γιατί πιστεύουμε ότι είναι λιγότερο βλαβερό, είτε...είτε...(ας προσθέσει ο καθένας τους λόγους του) πιστεύω ότι γίνεται κατάχρηση στην πρόσληψη νικοτίνης και ας μην το καταλαβαίνουμε ή δε θέλουμε να το παραδεχτούμε.
Ποτέ δεν είπα προσωπικά ότι έκοψα το κάπνισμα.
Για μένα το ηλεκτρονικό είναι ένας εναλλακτικός τρόπος "καπνίσματος".
Πολύ καλή ερώτηση και το αναρωτιέμαι κι εγώ. Και αφού στομώνουν οι ατμοποιητές φανταστείτε τα πνευμόνια μας. Είναι δυνατόν να μην μένουν κατάλοιπα?
Μα φυσικά και έχει άμεση σχέση η καρδιά με την πίεση.
Το νερό όταν εξατμίζεται αφήνει υπολύμματα αλλά στον ατμό δεν υπάρχει τίποτα.
Και το πρόβλημά μου είναι ότι, λόγω ακριβώς της νικοτίνης, δεν απέφυγα την επιβάρυνση της καρδιάς με το άτμισμα (την κύρια αιτία που με ανησυχεί, περισσότερο και από τον καρκίνο των πνευμόνων)
Η επιβάρυνση στην καρδιά και γενικότερα στο κυκλοφοριακό του κανονικού τσιγάρου δεν έρχεται μόνο μέσω της νικοτίνης αλλά και ή κυρίως μέσω του μονοξειδίου του άνθρακα.
Οι ιστοί του σώματος δεν οξυγονόνονται κανονικά.
Άρα και ακόμη από αυτό υπάρχει κέρδος.
Αυτό μπορεί να έχει τελικά επίδραση και στην αρτηριακή πίεση που είναι και το κύριο θέμα μας.
Αυτή η συζήτηση έχει γίνει άπειρες φορές και δεν φαίνεται να οδηγεί πουθενά.
Γιατί όπως είπε και ο Abet δεν υπάρχουν μελέτες για τις μαχροχρόνιες επιδράσεις υγρών στον ανθρώπινο οργανισμό.
Σε καμία περίπτωση το ηλεκτρονικό δεν είναι υγιεινό.
Μένει μόνο να συγκριθεί με το κανονικό τσιγάρο.
Και εδώ βλέπω για τον ευατό μου μεγάλες διαφορές.
Το κανονικό είναι σίγουρα καρκινογόνο.
Η επιλογή είναι ελεύθερη στον καθένα.