Ορθον! Αν και μπορέις να το πείς σκουριά, λόγω του οτι το λές οξείδωση δέν ειναι παρα η αντίδραση του μετάλλου με το οξυγόνο!
Η αντίδραση αυτή, εχει διαφορετικό αποτέλεσμα στο κάθε μέταλλο.
Η συνηθισμένη καφέ σκουριά που ξέρουμε είναι η σκουριά του σιδήρου.
Καμμιά σχέση. Μιλάμε για το στρώμα ανθρακα λοιπόν που σχηματίζεται πάνω στο ατσάλι. καμμιά σχέση με τη σκουριά του σιδήρου, ούτε καν στη γεύση!
Εχετε δεί Αλουμίνιο που έχει μείνει σε εξωτερικό χώρο να σχηματίζει ενα ασπρο στρώμα σαν υγρασία ας πουμε?
Ε εκείνη είναι η σκουριά του αλουμινίου. καθε μέταλλο αντιδρά διαφορετικά.
Αν ο φίλος αισθάνεται διαφορετική γεύση και το αποδίδει στη "σκουριά", τότε μαλλον είναι η μεταλλική γεύση που εχουμε όταν υπάρχει ελλειπής τροφοδοσία. με ή και χωρίς χωτ σπώτ.
Πρώτα πλεγματα που είχα φτιάξει, και εγώ αναρωτιόμουν αν ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΜΑ λενε ανωτερη γεύση ολοι!!!!!