Έπειτα από μία εβδομάδα ωρίμανσης, ήρθε η ώρα της δοκιμής και παραθέτω την άποψή μου για 4 αρώματα.
1. Eastern blend
Βαρύ υγρό καπνικό. Όπως ανέφερε και κάποιος φίλος σε προηγούμενο post, μου θύμισε κάτι άφιλτρα τσιγάρα σε στυλ sante για όσους τα θυμούνται. Πραγματικά έντονο και βαρύ άρωμα. Σε καμία περίπτωση δεν είναι για πιπίλα γιατί μετά από μερικές τζούρες σου φέρνει έναν κορεσμό και δεν θες να τραβήξεις απανωτές τζούρες. Εγώ τουλάχιστον το αισθάνομαι έτσι. Μια χαρά δλδ για να μην ξεχνάμε να αφήνουμε το ητ από το χέρι μας.
2. Vamp vape
Δυνατή γεύση κι αυτό. Καμία σχέση με καπνικό βέβαια. Αρκετά γλυκό υγρό. Ξέρουμε ότι είναι καραμέλα με καρύδα. Εμένα μου έβγαζε πιο πολύ την γεύση της καρύδας και αυτή είναι που μου έμενε σαν επίγευση μετά. Την καραμέλα δεν μου την έδινε τόσο έντονα. Ίσως αν μείνει μερικές μέρες παραπάνω να αλλάξει η γεύση του και οι ισορροπίες του. Πρέπει όμως να έχει και κάτι άλλο μέσα το οποίο δεν μπορώ να προσδιορίσω. Κάποιον λουλουδίσιο/φρουτένιο τόνο. Και ίσως γι αυτό να έχει κι αυτό το κόκκινο χρώμα.
Δεν μου άρεσε και πολύ. Αν και η καρύδα γενικά μου αρέσει σαν γεύση, μάλλον παρουσιάζει κάποια ασυμβατότητα με το άτμισμα για τα δικά μου γούστα.
3. Jack the ripple
Θεωρητικά είναι παγωτό βατόμουρο. Δεν ξέρω για παγωτό, αλλά βατόμουρο είναι σίγουρα. Έχει βέβαια μια κάπως κρεμώση γεύση αλλά θα την ήθελα πιο έντονη αυτή την κρέμα για να το χαρακτηρίσω παγωτό. Πιο πολύ θα μπορούσα να πω ότι μου θύμισε κάποιες καραμελότσιχλες που έτρωγα παλιά στα τιμημένα παιδικά μου χρόνια. Rascals νομίζω τις έλεγαν αλλά μπορεί να τις μπερδεύω και με άλλες και κάποιες από αυτές είχαν γεύση βατόμουρο. Συνεπώς μην το δένετε κιόλας, τουλάχιστον όσοι θυμάστε τις συγκεκριμένες καραμελίτσες. (αν υπάρχει κι άλλος δλδ εκτός από μένα που τις θυμάται). Μια τέτοια γεύση λοιπόν + το στοιχείο της κρέμας.
Επίσης για κάποιο λόγο βγάζει λιγότερο ατμό από τα υπόλοιπα ενώ έχει χρησιμοποιηθεί η ίδια βάση.
4. Cubana
Πούρο. Έτσι απλά!
Όλα τα υγρά τα έφτιαξα με κάτι λιγότερο από 10% άρωμα. Αναλογία βάσης 50/50 με βάσεις atmosfaira.
Τα δοκίμασα σε έναν κλώνο immortalizer από FT αν παίζει κανέναν ρόλο αυτό.
Κι επειδή πολλά έχουν ειπωθεί για τις αναλογίες αρώματος που πρέπει να βάζουμε καθώς η ίδια η εταιρία μας έχει μπερδέψει λίγο, η γνώμη μου είναι ότι δεν χρειάζονται τόσο πολύ άρωμα όσο προτείνει η t-juice. Εγώ με τόσο μικρό ποσοστό έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος. Μη σας πω ότι πχ στο vamp vape με έπαιρνε να βάλω και λιγότερο άρωμα. Το cubana από την άλλη πλευρά ίσως να ήθελε ελάχιστα παραπάνω άρωμα. Τονίζω το ίσως!
Καταλήγουμε λοιπόν στο ίδιο συμπέρασμα. Επειδή όλα είναι θέμα προσωπικού γούστου, ας φτιάξει ο καθένας τα υγρά όπως νομίζει (χωρίς υπερβολές βέβαια) και μετά βλέπουμε αν μας καλύπτουν ή αν θέλουν κάποιες "ρυθμίσεις" οι αναλογίες.