Παρέλαβα μια πεντάδα cartomizers του e-Go απο το funstore και σας γράφω τις πρώτες εντυπώσεις μου...
Οι cartomizers είναι σχετικά μεγάλοι σε μέγεθος και μπαίνουν χωρίς τον κώνο, τον αντικαθιστούν.
Το επιστόμιό τους είναι πεπλατυσμένο όπως τα φίλτρα για τον 901 αλλά σε μεγέθυνση.
Με αυτούς το e-Go θυμίζει περισσότερο πούρο που το καπνίζει κανείς με ειδική πίπα πούρου.
Δεν είχα την παραμικρή ιδέα πώς να τους γεμίσω, έψαξα στο Internet και βρήκα το
Οδηγίες γεμίσματος Cartomizer EgoΤρύπησα με μια καρφίτσα το "λεπτό φίλμ που καλύπτει την οπή αναπλήρωσης" όπως λέει στις οδηγίες και με μια πλαστική σύριγγα αποπειράθηκα να
ρίξω περίπου 2ml υγρό (Vinirette vanilla 15mg που είναι το στάνταρ υγρό για τεστ που χρησιμοποιώ).
Προφανώς έπρεπε να βάλω λιγότερο γιατί είχα υπερχείλιση. Τελικά διαπίστωσα ότι έπρεπε να βάλω το υγρό λιγότερο απότομα.
Βίδωσα τον cartomizer σε μαι 900άρα ego και παρατήρησα ότι το επιστόμιο δεν "ευθυγραμμιζόταν" με το κουμπί ώστε να το πατώ απο επάνω ή απο κάτω
αλλά ερχόταν στο πλάι. Το πρόβλημα λύθηκε με ξεβίδωμα κατά 1/4 μιας βόλτας.
Τραβάω την πρώτη τζουρα και εντυπωσιάστηκα.
Απαλό τράβηγμα πολύς ατμός όχι ιδιαίτερα ζεστός αλλά σίγουρα όχι κρύος, πολύ καλή γεύση και πάρα πολύ καλό κτύπημα.
Το καρτομάιζερ αναπνέει από 2 εγκοπές εκεί που βιδώνει στην μπαταρία και μάλλον είναι χαμηλής αντίστασης (LR) αν κρίνω απο τον ατμό και το κτύπημα.
Μετά από πολλές θηριώδεις τζουρες (έχω συνηθίσει απο το dripping) ένοιωσα τον ατμό να πέφτει και πρόσθεσα 1ml υγρού (πάλι υπερχείλισε) οπότε δεν είμαι σίγουρος πόσο πήρε και συνεχίζω.
Μολονότι είναι ακόμη πολύ νωρίς θα κάνω μια πρώτη σύγκριση με το βασικό μου cartomizer το KR808D-1
Εμφάνισηνικητής cartomizer ego
Γεύση νικητής cartomizer ego
Ποσότητα ατμούνικητής cartomizer ego
Κτύπημανικητής cartomizer ego
Τιμή νικητής cartomizer KR808 (το e-Go είναι πάνω απο 2 φορές ακριβότερο)
Ευκολία γεμίσματοςνικητής cartomizer KR808 στο οποίο κάνεις και dripping αν του προσθέσεις ειδικό επιστόμιο. O cartomizer του e-Go θέλει υποχρεωτικά σύριγγα (έστω και με πλαστική βελόνα γιατί είναι "κλειστου τύπου"
Προσαρμογή σέ διάφορες μπαταρίεςνικητής cartomizer KR808 το οποίο με 1 αντάπτορα/μπαταρία μπάινει σε διάφορες μπαταρίες.
Υποθέτω ότι με 2 αντάπτορες (για να αποκτήσει μήκος και να βγεί απο τον cartomizer που είναι κρυμμένο) πχ 510 σ ε Κάτι άλλο το οποίο θα βιδώσει πάνω σε
Κάτι άλλο σε ΧΧΧ θα μπεί στην μπαταρία που έχει σπείρωμα για ΧΧΧ (GG, Chuck, ιδιοκατασκευές) λέω υποθέτω γιατί δεν το δοκίμασα ακόμη αν λειτουργεί.
Αντοχή μέχρι να χαλάσειΆγνωστο
Διαρκεια ατμίσματος με 1 γέμισμαΆγνωστο.
Edit:
Υγρά στο στόμαΝικήτής caromizer E-Go. Δεν μου ήρθε τίποτα ενώ με το KR808 θέλει λίγη προσοχή αν είναι αρκετά γεμάτο με υγρό
Edit2: (16/7/20101)
Δυνατότητα καθαρισμούνικητής KR808D-1, το οποίο πλένεται στεγνώνει και ξαναχρησιμοποιείται μερικές φορές ακόμη.
Στον cartomizer του eGo δεν βρήκα τρόπο και μάλλον δεν γίνεται...
Οι σκέψεις μου...
Η ευκολία γεμίσματος είναι το μεγάλο ατου του KR808D-1.
Μέ ένα επιστόμιο dripping τον γεμίζω και όταν οδηγώ (βοηθός η πάντα υπομονετική σύζυγος).
Το cartomizer του e-Go με ικανοποιεί περισσότερο σέ όλες σχεδόν τις παραμέτρους που με ενδιαφέρουν εκτός απο αυτήν.
Μπορώ να δεχτώ και την διπλάσια τιμή αν η αντοχή του είναι καλή και δεν χαλάσει γρήγορα,
αλλά θα πρέπει να έχει αρκετή διάρκεια ατμίσματος με ένα γέμισμα διότι είναι αδύνατον να το γεμίζω με σύριγγα σε χώρους εκτός σπιτιού.
Οι επόμενες ημέρες θα δείξουν!
Μακάρι παντως να έχει διάρκεια στο άτμισμα και αντοχή γιατί σαν προϊόν μου αρέσει.