Δεν γνωρίζω από ηλεκτρονικά ή / και ηλεκτρολογικά, αλλά ένα κόλπο που μου είχε μάθει παλιά ένας φίλος για να κάνω εύκολα κάποιες κολλήσεις καλωδίων ίσως είναι χρήσιμο για τέτοιες επισκευές μπαταριών - και δεν νομίζω πως θα οδηγήσει και σε (πολύ) αύξηση θερμοκρασίας στις μπαταρίες.
Ζητώ συγγνώμη και για την όποια λάθος ορολογία, ό,τι γνωρίζω το γνωρίζω "οπτικά" ("αυτό που μοιάζει με σύρμα" κ.λπ.), οπότε το μεταφέρω όπως μου το είχε δείξει.
Πασαλείβουμε λίγο το σημείο που θέλουμε να κολλήσουμε με "εκείνη την κόλλα που είναι για αυτές τις δουλειές" (μοιάζει με βαζελίνη). ΜΙΚΡΗ ποσότητα - σπυρι ρυζιού.
Ακουμπάμε επάνω την άκρη από το καλάι (έτσι δεν λέμε "το σύρμα με το οποίο κολλάμε καλώδια"). Κρύο. "Σκέτο". Χώνουμε την άκρη του μέσα στην κόλλα.
Ακουμπάμε το κολλητήρι, ήδη καυτό-όσο-πάει, δυο-τρία εκατοστά πιο πάνω, με αποτέλεσμα να "λυώσει" το καλάι που βρίσκεται σε απόσταση ενός εκατοστού από αυτό σχεδόν στιγμιαία. Λογικά, "ό,τι περισσεύει προς τα κάτω" θα πέσει απευθείας επάνω στον πόλο της μπαταρίας. Και επειδή ΔΕΝ θα κρατηθεί το κολλητήρι εκεί, θα ψυχθεί σχετικά γρήγορα, χωρίς να την υπερθερμάνει.
Παίρνουμε δυο τζούρες περιμένωντας την όλη φάση να κρυώσει.
Χώνουμε το καλώδιο που θέλουμε να συνδέσουμε στην κόλλα. Μετά, "το γανώνουμε" (νομίζω έτσι μου το είχε πει), παίρνοντας λίγο από το καλάι και "πασαλείβοντας" το καλώδιο μέχρι όλη η επιφάνεια του να είναι "μεταλλική".
Αυτό, φυσικά, δεν γίνεται "με το χέρι": κρατάμε το καλάι με το ένα χεράκι, χώνουμε το κολλητήρι με το άλλο μέσα "σε αυτό που μοιάζει με βαζελίνη" (την σολντερίνη, όπως διευκρινίστηκε στο επόμενο μήνυμα του νήματος - θέεενκς), και μετά "περνάμε το κολητήρι από πάνω του" μια-δυο-τρείς-πέντε φορές, όσες χρειαστεί, ώστε "να λυώσει καλάι επάνω στο κολητήρι και να μείνει και λίγο, να πηγαινοέρχεται στην επιφάνεια του σαν τον Τερμινάτορα 1000 στο Τερμινέητορ Τού: Τζάντζμεντ Ντέη".
Μετά, περνάμε με το κολητήρι το καλώδιο, "μέχρι να γίνει και αυτό σαν τον Τερμινάτορα 1000". Επαναλαμβάνουμε, προσπαθώντας να αφήσουμε επάνω του μια (καλή) σταγόνα παραπάνω καλάι.
Όσο είναι θερμό, το κοτσάρουμε στην μπαταρία όπου είχε στάξει πριν το προηγούμενο καλάι. Αποτέλεσμα = κόλληση.
Τώρα, αν με τα παραπάνω ανατιναχτεί η μπαταρία κανενός στα μούτρα του, δεν φταίω εγώ. Σας μεταφέρω τη διαδικασία κόλλησης καλωδίων σε σχετικά μικρές επιφάνειες (προσπαθούσε να με μάθει πώς π.χ. να κολλάω τσιπάκια σε κονσόλες κ.λπ. κ.λπ. - όχι πως τα κατάφερα επιτυχώς ποτέ :-P ).
EDIT: Έκανα επεξεργασία και απντέητ τη διαδικασία, κατόπιν της επικύρωσης του ότι "ναι, στέκει" που ακολούθησε, με ένα σημείο που είχα παραλείψει: το "πώς μεταφέρεται το καλάι επάνω στο καλώδιο που θέλεις να κολλήσεις". Δεν αρκεί να το τρίψεις επάνω στο καλάι, "όπως τρίβουν το πιπέρι".