Από τις χιλιάδες Λιθίου μπαταρίες για χρήση σε ΗΤ, έχουμε ξεχωρίσει λιγότερες από 10.
Αν από τις χιλιάδες LiPO που κυκλοφορούν ξεχωρίσουμε καμιά 50αριά, τότε και μόνο τότε, θα ανακαλύψουμε τα εξής περίεργα.
Οι LiPO έχουν την μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα, από όλες τις μπαταρίες που μπορεί κάποιος να αγοράσει.
Αντέχουν μεγαλύτερους ρυθμούς εκφόρτισης, από όλες τις μπαταρίες που...
Αντέχουν περισσότερο σε κατάσταση αποθήκευσης, από όλες...
Παρουσιάζουν μικρότερη πτώση τάσης υπό φορτίο, από όλες...
Παρουσιάζουν μικρότερη πτώση χωρητικότητας υπό φορτίο, από όλες...
Δεν έχουν την παραμικρή περίεργη συμπεριφορά.
Μπορούν να φορτιστούν με όσο χαμηλό ρεύμα μας κάνει κέφι, χωρίς την παραμικρή επίπτωση στην διάρκεια και την υγεία τους.
Μπορούν να φορτιστούν με ρεύμα τουλάχιστον 2C, χωρίς την παραμικρή επίπτωση...
Κυκλοφορούν σε πολλά μεγέθη.
Οι eGo και VV μπαταρίες χρησιμοποιούν LiPO. Οι ιστορίες που μπορούν να διηγηθούν οι χρήστες τους, ξεκινούν από "σε 5 φορτίσεις παρέδωσε πνεύμα", έως "τρία χρόνια την έχω λιώσει και δεν καταλαβαίνει το pass-through της".
Θεωρητικά είναι λιγότερο ασφαλούς χημείας από τις IMR. (Λιγότερο ασφαλούς χημείας και θεωρητικά).
Χρησιμοποιούνται σε επώνυμα κινητά, τάμπλετ, λάπτοπ.
(Σε κάποια απ' τα παραπάνω, εξαιρούνται οι LiFePO4 της Α123.)
Το θέμα με τις LiPO, είναι ότι συγκρίνουμε στην καλύτερη περίπτωση τις κινεζοturnigy, με την αφρόκρεμα των ατμομπαταριών.
Το "κινέζο" δεν αφορά την χώρα κατασκευής.
Μπορούμε να συγκρίνουμε μία LiPO της ThunderPower με μία 18650 της κάτιFire;
Τα προβλήματα των LiPO είναι η συσκευασία τους και ο χειρισμός τους.
Επειδή θα χρησιμοποιούνται όλο και συχνότερα συν τω χρόνω, καλό είναι να μην τις αφορίσουμε αν δεν τις έχουμε ψαχουλέψει.
Όπως όλα τα πράγματα δηλαδή.
Από τα παλαιότερα χρόνια (την εποχή των φακών με 18650), δεν μου άρεσαν οι ατμομπαταρίες.
Η χρήση τους στο άτμισμα ήταν σύντομη και τραυματική.
Δεν εμβάθυνα ποτέ και γι' αυτό το λόγο, δεν έχω να τους προσάψω το παραμικρό.
Από την άλλη, οι ήττες που έχω φάει από LiPO, είναι επικότερες και από την ΤΣΑΜΠΙΚΑ.
(Συγνώμη, έπεσα χαμηλά για να αναδείξω το σπουδαίο)
Ναι είναι πλεονέκτημα το μοντ με αφαιρούμενη μπαταρία.
Όταν η μπαταρία φάει τα ψωμιά της, δεν πετάω ή χειρουργώ το μοντ.
Είναι ο βασικός λόγος που όλοι χρησιμοποιούμε ακόμη τα Vamo μας.