@ thodouris
Ίσως δεν έχεις καταλάβει οτι το κάθε vv vw έχει μια Χ δύναμη.
Το provari 3,5A, τοv Vamo 5A, το Evic 2,5A, το Vmax 5Α κλπ.
Εγώ αλλιώς τα έχω καταλάβει.
Τα ampere του κάθε mod δεν δείχνουν ακριβώς τη δύναμη τους
αλλά πόσο ρεύμα μπορεί να περάσει από τα ηλεκτρονικά τους χωρίς αυτά να καταστρέφονται.
π.χ
ας πούμε ότι έχω ατμοποιητή με αντίσταση 2Ω
Στο provari (με μέγιστο 3,5Α) μπορώ να πάω μέχρι 7V (θεωρητικά αφού το μέγιστο είναι 6)
Στο Vamo/Vmax κλπ (με μέγιστο 5Α) μπορώ να πάω μέχρι 10V (θεωρητικά αφού το μέγιστο είναι 6)
Στο Evic (με μέγιστο 2,5Α) μπορώ να πάω μέχρι 5V
Ποιό θα με ικανοποιήσει;Λογικά όλα.
Με 2Ω αντίσταση οι περισσότεροι ατμίζουμε στα 4,2-4,8V οπότε όλα τα παραπάνω θα αποδόσουν ικανοποιητικά.
Αν είναι έτσι γιατί όλοι κοιτάζουμε το mod μας να αντέχει πολλά ampere; 2ο παράδειγμα
ας πούμε ότι έχω ατμοποιητή με αντίσταση 1,5Ω
Στο provari (με μέγιστο 3,5Α) μπορώ να πάω μέχρι 5,25V
Στο Vamo/Vmax κλπ (με μέγιστο 5Α) μπορώ να πάω μέχρι 7,5V (θεωρητικά αφού το μέγιστο είναι 6)
Στο Evic (με μέγιστο 2,5Α) μπορώ να πάω μέχρι 3,75V
Ποιό θα με ικανοποιήσει;Προφανώ το Evic που μπορεί να δώσει μέχρι 3,75V δε θα ικανοποιήσει ένα πολύ μεγάλο μέρος των ατμιστών
ενώ τα υπόλοιπα mods μπορούν να δώσουν περισσότερα volts από ότι χρειάζονται οι περισσότεροι για 1,5Ω.
Για την συντριπτική πλειοψηφία των ατμιστών ένα mods με 3Α είναι υπεραρκετό.
Θεωρητικά τα mod με 5Α είναι καλύτερα γιατί επιτρέπουν ακραίους συνδιασμούς Αντίστασης-Volts
Πρακτικά τα 5Α είναι άχρηστα γιατί απλώς δε χρειάζονται στο 99% των ατμιστών.
ΥΓ1. Δεν αναφέρθηκα καθόλου σε watt αφού volt/watt/αντίσταση συνδέονται μεταξύ τους και απλά θα είχαμε διαφορετικούς αριθμούς με τα ίδια όμως συμπεράσματα.
ΥΓ2. Δεν αναφέρθηκα ούτε στο ρόλο που παίζει η παλμική έξοδος κάποιων mod γιατί ήθελα να το κάνω όσο πιο απλό μπορούσα.
ΥΓ2. Ελπίζω να τα έχω καταλάβει σωστά και να μην λέω μπαρούφες