Χρόνια πολλά σε όλους σας.
Αντί για κάλαντα, τραγουδάμε για... mods, μπαταρίες, φόρτιση, εκφόρτιση, λόγω νήματος.
Δυο "στίχους" κι εγώ θα σας πω από την εμπειρία μου με το cuboid lite (τα έχω ξαναγράψει στο νήμα του).
Με 3000mAh (τυπική) εσωτερική μπαταρία, βέβαια, όταν το φορτίζεις με ταχυφορτιστή 1.8Α (στις προδιαγραφές λέει μέγιστο ρεύμα φόρτισης 2Α) το μοντάκι κόβει την φόρτιση μόλις υπερθερμανθεί (και όχι μόνο μία φορά μέχρι να φορτιστεί πλήρως και στο λέει στην οθόνη του). Με φορτιστή 1Α φορτίζει χωρίς διακοπή (χωρίς υπερθέρμανση). Ο συνολικός χρόνος φόρτισης με τους δύο διαφορετικούς φορτιστές δεν είναι και τόσο δραματικά διαφορετικός, καθώς με τον ταχυφορτιστή "χάνεις" τον χρόνο που σταματάει τη φόρτιση μέχρι να κρυώσει.
O [member=6669]camber[/member] το άνοιξε και είδε ότι είχε μέσα 2 μπαταρίες 18500 παράλληλα (δείτε την ανάρτησή του #9 στην πρώτη σελίδα του νήματος του cuboid lite). Επομένως, ως παράδειγμα, το θέμα των μπαταριών του είναι παρόμοιο με όσα έχετε ήδη αναφέρει και δεν έχει σημασία το ότι είναι εσωτερικές μπαταρίες.
Με όλα αυτά, ως ευκαιρία, θέλω να προσθέσω στην κουβέντα ότι η "υπερθέρμανση" των μπαταριών γερνάει "απλώς" τις μπαταρίες πιο γρήγορα, είτε η "υπερθέρμανση" οφείλεται στην ταχυφόρτιση είτε στην εκφόρτιση με μεγαλύτερες τάσεις/ρεύματα από τις τυπικές τιμές που δίνει ο κατασκευαστής τους.
Φυσικά, όταν οι μπαταρίες φορτίζονται μέσα στο όποιο mod, θερμαίνονται περισσότερο (λόγω κλειστού χώρου), οπότε για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι εύλογο να επιλέγουμε (γενικά) φόρτιση με 1Α για τα μοντάκια που λένε ότι φορτίζουν με 2Α (μέχρι να βελτιωθεί περαιτέρω η τεχνολογία των μπαταριών). Έτσι, δεν υπάρχει ανάγκη "επιτήρησης" της φόρτισης των mods με εσωτερική μπαταρία ή των mods που φορτίζουμε πάνω τους την μπαταρία τους.
Καλή σας μέρα και καλές γιορτές
Υ.Γ: o camber με πρόλαβε... με λίγα λόγια... πάντα εύστοχος! (Λάκωνας είσαι, καλέ;

)