Καλησπέρα, χρείαζομαι τα φώτα σας...αγόρασα πρόσφατα αυτό:
https://www.x-taste.com/products/x-taste-nano-90w-kit?variant=43370636947και επειδή δεν το βρίσκω πουθενά εδώ μέσα είπα να ρωτήσω σε αυτό το νήμα.
To μοντάκι είναι κουκλί και το έχω σε ασημί παντρεμένο με ασημί επίσης
Siren 2. Η κατασκευή του εξωτερικά είναι πολύ καλή για τσιμπημένο μοντάκι και υποστηρίζει πολλές λειτουργίες. Το μενού βέβαια όποιος το σχεδίασε είναι ανώμαλος, αλλά συνηθίζεται.
Πάμε στους προβληματισμούς μου...
1)Χρησιμοποιώ μπαταρίες
Samsung 30Q εδώ και καιρό με το
Evic vtwo και παρατήρησα πως στο
X-taste τελειώνουν πολύ πιο γρήγορα. Ξέρω ότι έχει λειτουργία protection απο το να αδειάσει η μπαταρία και συγκεκριμένα σταματά όταν είναι στο 10%. Αν πάρω όμως αυτή τη μπαταρία και τη βάλω στο Evic μου δείχνει σχεδόν μέχρι τη μέση. Αν τη βάλω στον
Xtar φορτιστή τη διαβάζει τουλάχιστον 25%. Επίσης πληρως φορτισμένη μπαταρία στον Xtar το X-taste την διαβάζει 94%...Με το που τη βάζω αδειάζει ή 1 παυλά και πολύ σύντομα άλλη μια. Μέσα σε 2-3 ώρες με χρήση στα 12W έχει τώρα μείνει με 2 παύλες και γράφει 38%. Σκεφτείτε με το ίδιο setup στο Evic έβγαζα 1,5 μέρα! Υπάρχει περίπτωση να είναι γα κάποιον περίεργο λόγο σωστότερη η συμπεριφορά του X-taste??? Το παιδι απο όπου το πήρα μου είπε πως
οι samsung δεν κάνουν για αυτό το μοντάκι και πως δεν είναι καλές και να προτιμήσω Sony ή LG. Βέβαια επέμενε και πως δεν υπάρχουν samsung 3000mah. Εμένα μου φαίνεται πως το x-taste δεν έχει καλή διαχείρηση μπαταρίας....έτσι θα το ερμήνευα...αλλά δεν ξέρω αν υφίασταται κάτι τέτοιο και θέλω τη άποψη αυτών που γνωρίζουν πιο πολλά.
2)Επίσης, όταν πατώ το fire button Και ατμίζω παρατηρώ συνεχόμενες (μικρές) μεταβολές και στη μετρηση της αντίστασης και στα Volt που δίνει η μπαταρία. Οι ενδείξεις δηδ. "παίζουν". Μπορεί αυτό να είναι νορμαλ επίσης?
3)Κάποιες άλλες λεπτομέρεις...το μοντάκι ζεσταίνεται σχετικά εύκολα ακόμα και στα χαμηλά watt, ακούγεται ένας μικρός θόρυβος (πολύ μικρός...πρέπει να το φέρεις στο αυτί για να το ακούσεις) όποτε ατμίζω (δεν είναι απο την αντίσταση του άτμο, είναι απο το μοντάκι)...ο κονέκτορας που ήξερα ότι είναι με επαναφορά όταν προσπάθησα να τον πιέσω με ένα κατσαβίδι δεν κουνιόταν μέχρι που έβαλα αρκετή δύναμη και κατάφερα να το "ξεμπουκώσω", ωστοσο δείχνει να σκαλώνει συνεχώς (δεν είναι soft και θέλει δύναμη).
4)Κάτι άλλο που παρατήρώ είναι πως στα ίδια watt με ίδιο ατμοποιητή υπάρχει διαφορά στην απόδοση. Για παράδειγμα η παραγωγή ατμού στα 12W στο X-Taste είναι λες και κάνω στα 9-10 sto evic. Αν θέλω να ατμίσω όπως στα 12W στο Evic πρέπει να το βάλω 14 τουλάχιστον.
Τώρα σκέφτομαι να πάρω άλλες μπαταρίες για το X-taste αλλά μην μπω σε τσαμπα κόπο αν είναι να μην φταίνε οι μπαταρίες και παίζει κάτι άλλο γιατί δεν το έχω ότι αυτός είναι ο λόγος.
Μήπως είμαι καλομαθημένος με το Evic? Κυρίως όμως θέλω να ξέρω αν αυτό που τρεμοπαίζουν οι ενδείξεις είναι Normal ή ίσως και
ανησυχητικό? Ακούω και εκείνο το θόρυβο που είναι σαν μπουκωμένη αντίσταση με μάκα που της δίνεις λίγα watt και πασχίζει να θερμάνει αλλά επαναλαμβάνω έρχεται απο το μοντάκι. Μη κάνει και κανα μπαμ. Και επιτέλους
τι παίζει με τις μπαταρίες?
Με προβληματίζει επίσης το γεγονός πως ένα τόσο ωραίο μοντάκι δεν κυκλοφορεί και δεν υπάρχουν πολλές αναφορές στο internet για αυτό.