Παιδιά να θέσω κι εγώ 2-3 ερωτηματάκια γιατί είμαι 1 κλικ πριν την παραγγελία.
Πραγματικά δεν ξέρω ποιον από τους 3 (LV,NV,Talos) να διαλέξω...
Τείνω προς τον LV αλλά με προβληματίζει το θέμα της αυτονομίας..
@marbass
1. Η ποιότητα κατασκευής είναι τόσο καλή όσο φαίνεται? Με το βίδωμα ξεβίδωμα των μπουκαλιών λειτουργούν όλα καλά ή μετά από κάποια βιδώματα χαλαρώνουν/χαλάνε τα σπειρώματα?
2. Επειδή ανέφερες ότι στον Talos ιδρώνουν πολύ τα μπουκαλάκια να υποθέσω ότι στον LV ιδρώνουν λιγότερο?
3. Η τρύπα του αέρα πέφτει ανάμεσα από τους 2 πόλους ή δεν είναι στάνταρ και θα χρειαστεί πατέντα? Το ρωτάω γιατί δεν θέλω να πάρω την 3η έκδοση χωρίς σπειρώματα γιατί δεν του έχω και πολύ εμπιστοσύνη και δεν ξέρω κατά πόσο σταθερός θα είναι ο LV χωρίς σπειρώματα κάτω...
Ελπίζω να μην σας κούρασα πολύ....
Χρόνια πολλά. Μόλις είδα τις ερωτήσεις σου.
1) Η ποιότητα κατασκευής είναι πολλή καλή. Όλα ss.
O LV έχει παχύτερα τοιχώματα γενικά και ο talos πολύ λεπτότερα.
Στον LV που έχω εγώ το μαύρο πώμα απο τα μπουκαλάκια είναι που σφινώνει στο μεσαίο κομμάτι (αφού κοπεί για να μη σφραγίζει τις 2 τρύπες του μεσαίου κομματιού που περνάει ο ατμός προς το επιστόμιο). Το πώμα είναι κολημμένο με κάποιου είδους διαφανή κόλα πανω στο μεσαίο κομμάτι και το οποίο μου ξεκόλησε κάποια στιγμή. Η κόλα (μάλλον 2 συστατικών) έμεινε σε 2 κομμάτια-φλούδες, λεπτά σα χαρτί. Ξαναέβαλα το πώμα και τις φλούδες για να σφινώσει αλλιώς πλέει. Με το που βιδώνει το μπουκαλάκι, διαστέλει το πώμα και σφινώνει καλύτερα χωρίς να παρασέρνει το πώμα κατά το βίδωμα. Αν το παρασύρει θα φράξει τις 2 τρύπες και δεν θα περνά ο ατμός. Τώρα βέβαια το σύστημα αυτό αντικαταστάθηκε με το μόνιμο ασπρο τεφλόν κομμάτι που βλέπω στον LV3.
Το βίδωμα των μπουκαλιών δεν έχει κανένα πρόβλημα ακόμα και μετά απο ΠΟΛΛΑ βιδώματα/ξεβιδώματα.
2) Στον τάλος το ίδρωμα είναι "άκαφτο" υγρό που περνά απο τις τρύπες προς το μεσαίο κομμάτι και "γλύφει" το τανκάκι. Στον LV είναι πολύ λιγότερο έως αμελητέο. Στο στόμα δεν φτάνει σε κανένα.
3) Η θέση της τρύπας αερισμού (σε όλους τους τύπους) πέφτει όπου θέλεις εσύ γιατί τα δύο κομμάτια έχουν Oring μεταξύ τους και τα σφίγγεις καταλλήλως. Πρέπει να πέσει ανάμεσα στους 2 πόλους (σχήμα σα σφεντώνα). Κι εγώ νομίζω καλύτερα βιδωτά (LV2) παρά LV3.
Επίσης στον LV:
Ο ατμός είναι πιο κρύος απο τον τάλος και μου αρέσει πιο πολύ.
Oι πόλοι θέλουν ΠΟΛΥ καλό σφίξιμο πάνω στη βάση (με το κόντρα βιδάκι απο κάτω) γιατί λασκάρουν εύκολα κατά το ξεβίδωμα της αντίστασης και περνάει ταυτόχρονα υγρό μέσα (στα εσώτερα) του κομματιού-βάση χωρίς όμως αυτό να δημιουργεί κανένα λειτουργικό πρόβλημα.
O κεντρικός (θετικός) πόλος - στο σπείρωμα 510 - είναι βιδούλα που βιδώνει πολύ χαλαρά και δεν σταθεροποιείται.
To στρογγυλό επιστόμιο (και όχι πλακέ) είναι must και στους δύο.
Για μένα και στους 2 η τρύπα αερισμού πρέπει να γίνει 1.5mm.
Φιτιλάκι (1.5μμ) τυλιγμένο μέσα στο mesh σταθεροποιεί τη ροή υγρού, χωρίς πλημμύρες ή στεγνώματα.