vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

791 επισκέπτες, 5 χρήστες
zalaros, Methodios, Milarepa, camber, manoslykos

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ EGO

Αποσυνδεδεμένος red30

• *
  • 81
  • Φύλο: Άντρας
Απ: ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ EGO
« Απάντηση #90 στις: Ιανουαρίου 21, 2012, 19:02 »
Χρησιμοποιώ μια πρακτική μέθοδο για τις μπαταρίες, λέω ότι η μπαταρία χρειάζεται αλλαγή όταν γίνεται πολύ "κουραστική", δηλαδή ασχολούμαι περισσότερο να την φορτίζω απ'ότι την κάνω χρήση. Ακόμα κι αν συνεχίσω να την χρησιμοποιώ, σταδιακά θα αρχίσω να "γκρινιάζω" για χαμηλή ποιότητα και πυκνότητα ατμού, οπότε εκεί την αποσύρω χωρις 2η σκέψη. Αυτονόητο βέβαια είναι μια δοκιμή με άλλο ατμοποιητή γιατί αυτοί πεθαίνουν πιο γρήγορα από τις μπαταρίες..  :tongue_smilie:

Τεχνικά υπάρχει τρόπος να μετρηθεί η διάρκεια μιας γεμάτης μπαταρίας στην αρχή και προς το τέλος της ζωής της, αλλά είναι αδύνατο χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό και γνώσεις.

Αν δεν κάνω λάθος οι ατμοποιητές λειτουργούν κανονικά από τα 4.2v στις πλήρως φορτισμένες ως τα 3v στις αφόρτιστες μπαταρίες. Στις γερασμένες μπαταρίες ο χρόνος που μεσολαβεί από τα 4.2v ως τα 3v (ή 2.8v) γίνεται όλο και μικρότερος με αποτέλεσμα λίγο πριν τινάξουν τα πέταλα, να διαρκούν 5-6 τζούρες το πολυ.  ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 21, 2012, 19:09 από red30 »

Αποσυνδεδεμένος DARK ANGEL

• 1508
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠοτΕ ΔεΝ ΕφΥγα ΑΠο ΕδΩ.....
« Απάντηση #91 στις: Ιανουαρίου 22, 2012, 08:00 »
Καλημέρα, οι μπαταρίες όταν είναι να μας "αφήσουν" το καταλαβαίνουμε μόνο όταν έχουμε κάνει καλή αρχή με αυτές κάτι μήνες πρίν. ;)  ;)
Σίγουρα κάποιοι ατμοποιητές τις "καταναλώνουν" πολύ πιο γρήγορα. Όταν μετά από μερικούς μήνες (εγώ τις έχω πάνω από χρόνο!)  τις φορτίζουμε κ  δούμε οτι μοιάζουν να μην τις έχουμε φορτίσει τότε σίγουρα πρέπει να  πάνε για την χώρα που δεν έχει επιστροφή........  ::) ::) ::) ::)

Αποσυνδεδεμένος Ares

• **
  • 228
« Απάντηση #92 στις: Ιανουαρίου 22, 2012, 08:34 »
Οι μπαταριες παιρνουν τον δρομο της ανακυκλωσης οταν δεν μπορουν να προσφερουν αυτονομια.
Αν δεν μπορω να απομακρυνθω απο την μπριζα ή ο χρονος φορτισης ειναι μεγαλυτερος απο το χρονο χρησης και κινδυνευω να πεσω στο κτ τοτε ηρθε η ωρα τους.  :)

Αποσυνδεδεμένος vimana

• **
  • 332
    • UCA coin
« Απάντηση #93 στις: Ιανουαρίου 22, 2012, 16:30 »
Στις γερασμένες μπαταρίες ο χρόνος που μεσολαβεί από τα 4.2v ως τα 3v (ή 2.8v) γίνεται όλο και μικρότερος με αποτέλεσμα λίγο πριν τινάξουν τα πέταλα, να διαρκούν 5-6 τζούρες το πολυ;)
Όταν μετά από μερικούς μήνες (εγώ τις έχω πάνω από χρόνο!)  τις φορτίζουμε κ  δούμε οτι μοιάζουν να μην τις έχουμε φορτίσει τότε σίγουρα πρέπει να  πάνε για την χώρα που δεν έχει επιστροφή........  ::) ::) ::) ::)
Αν δεν μπορω να απομακρυνθω απο την μπριζα ή ο χρονος φορτισης ειναι μεγαλυτερος απο το χρονο χρησης και κινδυνευω να πεσω στο κτ τοτε ηρθε η ωρα τους.  :)
Πολύ χρήσιμα αυτά που λέτε. Είναι όλα λογικά σαν ενδείξεις. Συμπερασματικά, δεν περιμένουμε την ώρα που δεν θα ανάβει πια το λαμπάκι. Φαντάζομαι πως και το γεγονός ότι η ατμοποίηση έχει πέσει αισθητά, είναι άλλη μια ένδειξη ότι η μπαταρία λέει το ποίημα...

Thanx για τις πληροφορίες :thumpup:

Αποσυνδεδεμένος red30

• *
  • 81
« Απάντηση #94 στις: Ιανουαρίου 22, 2012, 18:25 »
Υπάρχει κι ένας πιο "άρρωστος" τρόπος να γίνει εκτίμηση: Γενικά όλες οι μπαταρίες λιθίου αντέχουν κατασκευαστικά σ'ένα συγκεκριμένο αριθμό φορτίσεων, πχ. 200, 500 φορτίσεις, για την ακρίβεια "κύκλους φορτίσεων". Κύκλους ο κατασκευαστής εννοεί τις πλήρεις φορτίσεις από τα 2.8 ως τα 4.2v κι όχι τις επαναφορτίσεις που κάνουμε σε μισογεμάτη μπαταρία, με τη λογική βέβαια οτι 2 επαναφορτίσεις ισούνται με 1 κανονική "φόρτιση" του κατασκευαστή (εδώ το γράφω πολύ απλοικά, δεν είναι τόσο εύκολα υπολογίσιμο).

Πρακτικά λοιπόν αν έχουμε μια μπαταρία που αντέχει σε 250 φορτίσεις (συνήθως τόσο δίνουν για τις EGO μπαταρίες) και την φορτίζουμε πάντα μόλις εκφορτιστεί πλήρως, αυτό σημαίνει μόλις φτάσουμε στις 250 φορτίσεις θα είμαστε στο όριο ζωής που δίνει ο κατασκευαστής. Από κει και πέρα με κάθε φόρτιση θα παίρνουμε όλο και λιγότερη αυτονομία, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να σταματήσει εντελώς να φορτίζεται. Επιπλέον απ'οσο γνωρίζουμε οι μπαταρίες έχουν "χαρακτήρα", δηλαδή 2 μπαταρίες λιθίου από την ίδια παρτίδα μπορεί να έχουν διαφορετική συμπεριφορα μετά το όριο που δίνει ο κατασκευαστής, γι'αυτό και έχουμε στο συρτάρι μας μπαταρίες δύο χρόνων που συνεχίζουν να δουλεύουν ικανοποιητικά.  :)

Οποιος έχει όρεξη ας διαβάσει μερικά πράγματα εδω:
http://batteryuniversity.com/learn/article/how_to_prolong_lithium_based_batteries

Αποσυνδεδεμένος stam

• 637
  • 23 Οκτώβριου 2011 εκανα το τελευταιο μου τσιγαρο
« Απάντηση #95 στις: Ιανουαρίου 26, 2012, 19:45 »
εχει μετρισει ποτε κανεις καινουργια παταρια μετα απο πληρες φορτηση?
πηρα μια απο cleverstore κ ειπα να την μετρησω μολις φορτησε κ μου βγαζει 4,1 βολτ...καλο ειναι εκτος κ αν ειναι ολες ετσι κ δεν τ ξερω

Αποσυνδεδεμένος lakissim

• **
  • 162
  • No power No magic !!!
« Απάντηση #96 στις: Ιανουαρίου 26, 2012, 19:51 »
Ok εισαι τοσο πρεπει μα σου δωσει  :thumpup: :thumpup:

Από τον συντονισμό: Διαγραφή άμεσης παράθεσης. Μην απαντάτε με "Παράθεση" όταν απαντάτε στο τελευταίο μήνυμα. Χρησιμοποιήστε το κουμπί "Απάντηση" που βρίσκεται κάτω αριστερά από το τελευταίο μήνυμα της σελίδας

« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 26, 2012, 21:45 από Vrs5 »

Αποσυνδεδεμένος Tegian

• **
  • 183
« Απάντηση #97 στις: Ιανουαρίου 26, 2012, 19:57 »
Δηλαδη παιδια με ενα EGo T passthrough με μπαταρια 1000αρα την βγαζεις αρκετο καιρο και ακομα και αν μειωθει η αποδοση της μπαταριας το καλωδιωνεις και ατμιζεις απευθειας ετσι δεν ειναι;

Αποσυνδεδεμένος ΜΑΝΟΛΙΣΣΜΥ83

• 560
  • 私は彼ら蒸気よ
« Απάντηση #98 στις: Ιανουαρίου 26, 2012, 20:04 »
 ναι ναι  ναι  :yes: :yes:

Αποσυνδεδεμένος zboufis

• 3
« Απάντηση #99 στις: Ιανουαρίου 26, 2012, 20:13 »
Είμαι πολύ καινούριος στο ατμισμα (4 μέρες) χωρίς κανένα κ.τ. Κάπνιζα μαλμπορο light 1-1,5 πακέτο και τώρα ατμίζω 1ml latakia 18mg το οποίο μου αν και ωραίο σαν απαλός καπνός, μου έχει κάνει το λαιμό χάλια (πόνο κλπ) και πέριμένω υγρα tribeca,prime κλπ 12ml. Έχω ovale ego c και η μπαταρία μου βγάζει 2 μέρες!!! :thumpup:  Την φόρτισα προχτες το βράδυ και θα την ξαναβάλλω απόψε προληπτικά γιατι μάλλον δεν θα με βγάλει τρίτη μέρα. Για να σας προλάβω, δεν έχω δει διαφορά στον ατμο, γεύση κλπ. Κάνω τζούρες αργές 3-4 δλπτα και όλα καλά, δεν ξέρω αν είναι θέμα καινούργιου ego c αλλα ειλικρινα σήμερα θα βάλλω την μπαταρία για φόρτιση για 2η φορά  :confused1: Τώρα σε συνεχή χρήση αν μπορούσα να χρονομετρήσω καθε τζούρα μεσα σε μία μέρα τότε πιθανών ο συνολικός χρόνος να μην ξεπερνάει το 3ωρο :hmmm: τι να πω!

Αποσυνδεδεμένος lakissim

• **
  • 162
  • No power No magic !!!
« Απάντηση #100 στις: Ιανουαρίου 26, 2012, 20:21 »
Στην αρχη θα εχεις αυτες τις ενοχλησεις στο λαιμο σου.Αν δεις οτι δεν στρωνει η κατασταση δοκιμασε κατι πιο light.Και αφου την παλευεις με Latakia εισαι ηρωας.Εγω δεν το αντεξα  :)

Από τον συντονισμό: Διαγραφή άμεσης παράθεσης. Μην απαντάτε με "Παράθεση" όταν απαντάτε στο τελευταίο μήνυμα. Χρησιμοποιήστε το κουμπί "Απάντηση" που βρίσκεται κάτω αριστερά από το τελευταίο μήνυμα της σελίδας

« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 26, 2012, 21:46 από Vrs5 »

Αποσυνδεδεμένος zboufis

• 3
« Απάντηση #101 στις: Ιανουαρίου 26, 2012, 20:27 »
Ειμαι επαρχία και δεν υπάρχει εδω μαγαζί με υγρα :dontknow: Οταν πήρα το ego c  απο μαγαζί της ovale, την Δευτέρα απο άλλη πόλη oπου βρισκόμουν, δοκίμασα ovale old tobacco 9mg, latakia 18mg και κάτι άλλο απαίσιο που δεν θυμάμαι. Το old tobacco ήταν πολύ γλυκο  αλλα δεν με χαλούσε στο λαιμό. Το latakia το κάνω υποχρεωτικά μεχρι να δοκιμάσω 3 καινούρια που έχω παραγγήλλει. Είναι ωραίο διακριτικό σαν άρωμα αλλα με ξέσκισε... Δεν γυρνάω πίσω σε κ.τ ούτε με σφαίρες τ ε λ ο ς. :thumpup:

Αποσυνδεδεμένος doli

• *
  • 95
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #102 στις: Ιανουαρίου 26, 2012, 20:31 »
εγώ ατμίζω  3 βδομάδες .
Tις πρώτες μέρες ήμουνα κάπως έτσι . Μετά όμως έστρωσα.
δες κάνα 2 μέρες ακόμα , αν όχι όντως θα ήτανε καλή ιδέα αν πήγαινες σε κάτι πιο ελαφρύ

Αποσυνδεδεμένος tasosvaps

• **
  • 240
  • ntoumanii
« Απάντηση #103 στις: Ιανουαρίου 26, 2012, 21:47 »
παντως η μπαταρια κραταει αναλογα με το ποσο πιπιλαα το εχουμε εμενα εχει τυχει να κρατησει η ego-t 650 της ovale 1μερα και εχει τυχει και 2,5 ωρες :)) :)) :)) :))

Αποσυνδεδεμένος tsalis

• *
  • 6
« Απάντηση #104 στις: Φεβρουαρίου 15, 2012, 09:33 »
65 μερες δηλαδη με 2 650 της e-cigarette  πρεπει να ειμαι ευχαριστημενος απο οτι διαβαζω???
Ποιες ειναι οι καλυτερς μπαταριες κατα την γνωμη σας?
Και ατμοποιητες?Εχω αυτους της eGo-T μεχρι τωρα.Καποιος μου ειπε για καποιος αλλους με κατι σαν βαμβακι μεσα που βγαζεις ενα πιπακι και βαζεις εκιε το υγρο?Ειναι καλοι αυτοι,τους ξερετε?

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
Vaporesso Eco One 2ml Pod Kit [PODS - AIO (Όλα σε ένα)] 2 978 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 18, 2024, 14:40
από Tem
Stars, δημόσια πρόσωπα, διάσημοι και ηλεκτρονικό τσιγάρο [Άτμισμα δημοσίως] 319 114135 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 11:09
από karga
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2133 359708 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 10:22
από camber
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2924 449967 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:54
από anetost
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1030 110619 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:16
από Antiprosopos
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3093 374676 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 11, 2024, 02:04
από neofitosgr
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1463 327974 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 21:22
από madmama
Vaporesso GEN SE [Ηλεκτρονικά mods] 0 1050 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 20:38
από zamploutos
Zenith -Pro & Zlide Ατμοποιητές "εμπορίου" 13 6411 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 23:23
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 15268 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 29317 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 99863 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F