Ο δικός μου, από atmomixani.gr, έχει ενιαίο κάτω τμήμα, το τμήμα με το σπείρωμα βιδώματος και την υποδοχή της αντίστασης είναι ενσωματωμένο (ένα πράγμα) με τον κάτω κύλινδρο . Xρειάζονται και τα δυο ονόματα: ο χρήστης Ωμέγα περιγράφει τον zeus από atmistique (ας μας το επιβεβαιώσει ότι τον προμηθεύτηκε από εκεί), εγώ θα σας πω δυο πράγματα επί πλέον για τον SS A7 από atmomixani.gr. Ας μείνουν στο ίδιο θέμα αφού δε φαίνεται να έχουν καμιά άλλη διαφορά μεταξύ τους. Πάντως σήμερα που έψαξα στη σελίδα του atmistique δε βρήκα το zeus… Πιστεύω πως ο SS A7 είναι ποιο διασφαλισμένος από διαρροές και φθορές από τη χρήση, δεν έχει πουθενά λαστιχάκι στεγανοποίησης ο SS A7, ούτε πλαστικά μέρη. Δε βλέπω σε τι θα χρησιμεύει η παραπάνω τμηματοποίηση του zeus.
Επί του προκειμένου:
-Ο πόλος που ρυθμίζεται πράγματι καθ΄ύψος βιδώνει πολύ εύκολα ερήμην μας , χωρίς παρέμβαση δικιά μας, ίσως στο βίδωμα στη μπαταρία. Μπαίνει μέσα λοιπόν και ψάχνεσαι. Την πάτησα, νόμιζα πως ήταν προβληματικό κομμάτι, προσέξτε το. Εμένα θέλει συχνά ξεβίδωμα για να ξανάρθει έξω.
- Εγώ βρήκα πολύ εύκολο το να βάλω τη φυτιλοαντίσταση στις τρύπες.
- Έντονη και καθαρή η γεύση στο δικό μου. Οι άλλοι με κεραμικό που χρησιμοποιώ δε δίνουν εντονότερη.
-Σηκώνει άνετα τις 20 σταγόνες με φυτίλι θηλιά προς τα πάνω πολύ μεγάλο, 5-6 εκατοστά σύνολο, άρα 2,5-3 έτσι που είναι διπλό στη θηλιά, βγαίνει έξω κατά τι και το σπρώχνω μέσα όταν τοποθετώ το επιστόμιο. Από κάτω μπαίνει απλά το άλλο τμήμα της αντίστασης μερικά χιλιοστά. Έβαλα δυάρι φυτίλι (τύλιγμα σύρματος σε 2+2=4φ , 0,17 σύρμα, μου βγήκε 2,4 η αντίσταση). Δεν ασχολήθηκα να στριμώξω μονό φυτίλι στη βάση γύρω από τις βίδες, όπως είχε από τη «μαμά» του. Απλά ανεβάζει το υγρό κι από εκεί το φυτίλι, κατεβαίνει επί πλέον υγρό κι από τη θηλιά. Αν κάνει κανένας κι αυτό ίσως σηκώνει παραπάνω από 20 σταγόνες ( τις επί πλέον όμως στο πλάι, στα τοιχώματα όχι στη θηλιά, εμένα με 25 η θηλιά μπούκωνε την αντίσταση)
-Τη τζούρα τη ρυθμίζω όταν τον δουλεύω με μπαταρία ego με το κολάρο που βιδώνει στη μπαταρία για να κρύψει το κενό ( Δεν ξέρω πώς το λένε αυτό. Χρειάζεται γιατί έχει σπείρωμα που βιδώνει στο εσωτερικό της μπαταρίας κι όχι στο εξωτερικό της, «αρσενικό» έχει και βιδώνει στο «θηλυκό» της μπαταρίας. Την έκανα σκ…. την ορολογία , ελπίζω βγάζετε άκρη τι λέω, νομίζω 510 κι όχι ego. Αυτό θα βιδώσει και στο Lava αλλά δε θα ξαναξεβιδώσει, θα δυσκολευτεί κανείς να το βγάλει, θα χωθεί στο εσωτερικό της). Όσο το ξεβιδώνω στην μπαταρία μειώνεται το κενό με τον ατμοποιητή και σφίγγει η τζούρα. Γενικά έχει πολύ αεράτη τζούρα και κάποιες φορές τη θέλω σφιχτότερη .
-Δε στεγνώνει σε απανωτές τζούρες όταν του έχεις χώσει τόσο πολλές σταγόνες.
-Η μπόχα που αναφέρεται από κάποιους εδώ ήταν απίστευτη και στο δικό μου, παρά το ότι δεν έχει πλαστικά μέρη και πέταξα αμέσως τη μαμίσια φυτιλοαντίσταση. Το φυτίλι και το σύρμα που έβαλα τα έκαψα πριν, έτσι κάνω σε όλες τις αντιστάσεις που αλλάζω σε όλους τους ατμο, φυτιλίλα δεν έχουν μετά.
Από πού προερχόταν; Άγνωστο. Καθαρός φαινόταν μέσα. Επαλείφθηκε πάντως με ό,τι είχε στην κουζίνα η γυναίκα: ξύδι, λεμόνι, γάλα, σόδα, καφέ αν δεν έφευγε θα του έβαζα …πιπέρι. Τελικά δεν έφυγε εξ ολοκλήρου με αυτά αλλά με τη χρήση (σύντομα).
Αυτά για την ώρα… Εύχομαι καλούς, πλούσιους και γευστικούς ατμούς σε όλους…Ευτυχείτε.
Υ.Γ. Αν έλυσε κάποιος τον SS A7 σε τόσα κομμάτια όσα και τον zeus στις εικόνες του Ωμεγα, στην αρχή του θέματος ας το πει εδώ, θα μιλάμε τότε για ένα και μόνο με δυο ονόματα, άλλο όνομα ανά κατάστημα, εγώ δεν είδα να γίνεται.