vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

541 επισκέπτες, 5 χρήστες
Tem, sakissalonika, lagoudakis, Mimhsdr, manoslykos

Άμεση "απάντηση" απο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Αποσυνδεδεμένος cruskro

• **
  • 123
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Άμεση "απάντηση" απο Πανεπιστήμιο Αθηνών
« Απάντηση #180 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2013, 14:25 »
Αν παρόλα αυτά δεν συμφωνείς ή έχεις τις όποιες αμφιβολίες που σε κάνουν να νομίζεις πως το η.τ. είναι βλαβερότερο, τότε τον δρόμο τον ξέρεις.

Δεν ειπα ποτε οτι δεν συμφωνω πως το η.τ. ειναι πιο ασφαλες απο το κ.τ.
Για αυτο αλλωστε αρχισα το η.τ. τσιγαρο. Γιατι πιστευω (ισως και λανθασμενα βεβαια) πως ειναι πιο ασφαλες.

Αλλο αυτο και αλλο να εχεις αμφιβολιες. Εφοσον οι ερευνες που εχουν γινει ειναι ελαχιστες το παραδοξο και το παραξενο θα ηταν να μην εχω αμφιβολιες και οχι να εχω.
Και οι ερευνες που εχουν γινει ειναι ελαχιστες. Μην αυταπαταστε περι αυτου. Οποιος εχει ασχοληθει στο ελαχιστο με ερευνα το καταλαβαινει αμεσως.

Ακομα και ο γιατρος, παρα την ασιοδοξια του κλπ, ειναι συγκρατημενος. Βλεπω αλλους να ειναι ηδη σιγουροι και με απλοικες λογικες που δεν εχουν θεση στην επιστημη να λενε τι να δουμε και να ψαξουμε πλεον?
Η επικινδυνη σταση ειναι αυτη και οχι αυτη των προβληματισμων...

Εγω θα ηθελα να ρωτησω τον γιατρο το εξης.
Αν εχουν γινει, μπορουν να γινουν ή σχεδιαζονται να γινουν ερευνες και πειραματα σε ζωα (π.χ. ποντικους) ετσι ωστε να μελετηθουν οι επιπτωσεις καθολη την διαρκεια της ζωης και σε πολλες γενεες.
Ετσι θα μπορουσαν να βγουν συμπερασματα για μακροχρονια επιδραση πιο συντομα... Δεν ξερω αν ειναι εφικτο στην συγκεκριμενη περιπτωση αλλα ειναι μια διαδικασια που χρησιμοποιειται κατα κορον...
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 14, 2013, 14:41 από cruskro »

Αποσυνδεδεμένος STYLIANOS

• 725
  • δεν ΙΜΕΟ ΓΚΑΝΤΕΜΗΣ
« Απάντηση #181 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2013, 14:34 »
με το συμπάθιο συμφορουμίτες
 αλλά νομίζω ότι κυνηγάμε την ουρά μας  σαν τις γάτες  :yes:
και δεν ξέρω τι νόημα έχει όλο αυτό  :dontknow:

Αποσυνδεδεμένος Atmos

• 5632
    • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
« Απάντηση #182 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2013, 14:58 »
Το αυτονόητο: Αν δεν περάσουν δεκαετίες ο καθένας μπορεί να έχει τις αμφιβολίες. Άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο.
Δε θα συμφωνήσω όμως με τον φίλο ότι οι έρευνες είναι ελάχιστες. Για το η.τ. είναι ήδη αρκετές και κάθε μήνα βλέπουμε κι από μια δυο καινούργιες. Όσο μάλιστα αφορά τα βασικά συστατικά των υγρών (PG, VG), ακόμα και ως εισπνεόμενα οι έρευνες είναι πάρα πολλές και σε βάθος δεκαετιών.

Με το ίδιο σκεπτικό βέβαια και οι έρευνες για το μέλι, τις ντομάτες, τις τσιπούρες κτλ. είναι ελάχιστες και δεν έχουν ερευνηθεί σε βάθος χρόνου. Κι εκεί ο καθένας μπορεί να έχει τις αμφιβολίες του γιατί το άγνωστο φοβίζει. Μπορεί όμως (επιλογή του) να καταναλώνει λιπαρά, αλκοόλ κτλ. όπου οι έρευνες είναι περισσότερες και σε βάθος χρόνου και ξέρουμε με τι έχουμε να κάνουμε. 

Αποσυνδεδεμένος Dr Farsalinos

• 892
« Απάντηση #183 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2013, 15:12 »
Πειράματα σε ζώα μπορούν να γίνουν, αλλά δεν χρειάζονται γενιές και δεν σημαίνει πως θα λυθούν όλα τα προβλήματα. Π.χ. πολλά πειραματόζωα είναι ανθεκτικά στην ανάπτυξη καρκίνου στον πνεύμονα από την έκθεσή τους στο κάπνισμα. Γι'αυτό και παλαιότερα είχε αποκλειστεί το ενδεχόμενο πρόκλησης καρκίνου του πνεύμονα από το κάπνισμα (εσφαλμένα βέβαια).
Οι μελέτες σε πειραματόζωα δεν θα λύσουν το πρόβλημα μακροχρόνιας έκθεσης.
Το 1947 δημοσιεύτηκε μελέτη έκθεσης πειραματόζωων σε περιβάλλον κορεσμένο από ατμούς προπυλενογλυκόλης για 16 μήνες. Δεν παρατηρήθηκε καμία αρνηική επίδραση σε κανένα όργανο. Και πάλι όμως, τώρα μιλάμε για τις άγνωστες επιπτώσεις της μακροχρόνιας εισπνοής προπυλενογλυκόλης.

Για να απαντήσω και στην άποψη κάποιου στην προηγούμενη σελίδα, το τί τρώμε δεν σημαίνει ότι έχει σχέση με το τί εισπνέουμε μετά από εξάτμιση. Επειδή τρώμε PG, VG και όλα τα αρώματα/γεύσεις, δεν σημαίνει πως όταν αυτά θερμαίνονται, εξατμίζονται και τα εισπνέουμε οι επιπτώσεις θα είναι οι ίδιες. Δεν λέω πως είναι πιο επικίνδυνα από το η.τ., αλλά είναι σωστό να διατηρούμε επιφυλάξεις ως προς το ποσοστό του κινδύνου.

Προσωπικά δεν έχω αμφιβολία ότι το η.τ. είναι λιγότερο βλαβερό από το κάπνισμα. Η αμφιβολία υπάρχει ως προς το πόσο βλαβερό θα αποδειχθεί το η.τ. σε σχέση με το να μην χρησιμοποιείς τίποτα (ούτε καπνό ούτε η.τ.).

Αποσυνδεδεμένος WILDE

• 1786
« Απάντηση #184 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2013, 15:17 »
....
Προσωπικά δεν έχω αμφιβολία ότι το η.τ. είναι λιγότερο βλαβερό από το κάπνισμα. Η αμφιβολία υπάρχει ως προς το πόσο βλαβερό θα αποδειχθεί το η.τ. σε σχέση με το να μην χρησιμοποιείς τίποτα (ούτε καπνό ούτε η.τ.).
Δυο σίγουρα ισχύουν
το Η.Τ είναι λιγότερο βλαβερό απο το Κ.Τ (μένει να μάθουμε πόσο?)
Και οτι είναι βλαβερό σε σχέση με το να μη κάνεις τίποτα(επίσης μένει να μάθουμε πόσο)

Αποσυνδεδεμένος cruskro

• **
  • 123
« Απάντηση #185 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2013, 15:45 »
Ευτυχως που ειναι και ο γιατρος εδω και ξεκαθαριζει καποια πραγματα.

Π.χ. το επιχειρημα που εδωσαν καποιοι πως αφου τρωμε pg vg κλπ αρα δεν εχει κινδυνους να το εισπνεουμε ειναι φανερα μη αποδεκτο.
Το ανεφερα και εγω αλλα εχει αλλη βαρυτητα να το ακους και απο τον γιατρο. Οπως ειπε φυσικα ο γιατρος μπορει να μην υπαρχει κινδυνος και στο η.τ. αλλα η συσχετιση που γινεται ειναι φανερα λαθος...

Ευχαριστω για την απαντηση για τα πειραματοζωα γιατρε. Παντως εχω την εντυπωση πως ενας απο τους λογους που χρησιμοποιυνται καποια ζωα π.χ. ποντικοι ειναι και για μελετη μακροχρονιων επιδρασεων εξαιτιας του μικροτερου κυκλου ζωης. Σιγουρα αυτα τα πειραματα μπορει να δωσουν και καποια εσφαλμενα αποτελεσματα σε σχεση με την επιδραση στον ανθρωπο (οπως ειπατε με τον καρκινο σε καποια) αλλα πιστευω μπορουν να βγουν και πολλα χρησιμα συμπερασματα.

Φιλε Atmos το οτι οι ερευνες ειναι ελαχιστες νομιζω το ειπε και ο ιδιος ο γιατρος. Δεν ξερω αν υπαρχουν και αλλες, αλλα αυτες που υπαρχουν στο forum ειναι πραγματικα πολυ λιγες. Το γεγονος οτι ειναι ενθαρυντικα τα αποτελεσματα ειναι καλο βεβαια, αλλα με το τοσο μικρο αριθμο ερευνων (ειναι τραγικα μικρος πιστεψε με) δεν μπορεις να βγαλεις ασφαλη και αδιαμφισβητητα συμπερασματα.
Οσον αφορα για τις μελετες σε τοματες, μελι επεσες στην περιπτωση για πραγματα που γνωριζω καλα. Δεν ειναι καθολου ελαχιστες οι μελετες. Το οτι δεν τις γνωριζεις δεν σημαινει πως δεν υπαρχουν. Ειναι παρα πολλες οι μελετες....
Για τσιπουρες δεν ξερω παντως ειναι εκτος του αντικειμενου μου... :)

Εναι λιγο ατυχης ο συσχετισμος που κανεις παντως...

« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 14, 2013, 16:04 από cruskro »

Αποσυνδεδεμένος BigSur

• 2958
  • Την παλεύω...
    • Vapeorama
« Απάντηση #186 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2013, 16:31 »
Ευτυχως που ειναι και ο γιατρος εδω και ξεκαθαριζει καποια πραγματα.
Κανείς δεν παρεξηγεί τις προθέσεις σου φίλε. Οι περισσότεροι μοιραζόμαστε κοινούς φόβους.
Όμως ο γιατρός είναι εδώ και καιρό στο φόρουμ και τον έμαθες τώρα.
Και σου είπε αυτό που λέγαμε και οι υπόλοιποι -και απαντούσες με μια γενική απαξίωση περί αφέλειας και "μπακαλίστικων".
Με το συμπάθειο αλλά όλο αυτό ήταν λίγο "έλα παππού μου να σου δείξω τα αμπελοχώραφά σου".
Είμαστε ενήμεροι εδώ και καιρό για έναν όγκο μελετών που όλο και αυξάνεται, στις οποίες αναφέρθηκες χωρίς να γνωρίζεις.

Δεν υπάρχει προσωπική αντιπαράθεση αλλά όταν ένα πλήθος νέων (και συχνά απληροφόρητων) ατμιστών εμφανίζεται κάθε τόσο στο φόρουμ και παρουσιάζει τις προσωπικές του ανησυχίες σαν να είναι γεγονότα, το φόρουμ γεμίζει αναίτια με τρομολαγνικό περιεχόμενο.
Ούτε ένας δεν μίλησε για σιγουριά και αποδείξεις. Ούτε ένας.
Πάντως τις ενδείξεις τις έχουμε και μας δίνουν πολλούς λόγους να είμαστε αισιόδοξοι.
Όταν έχεις υπάρξει χρόνιος καπνιστής αυτό είναι ήδη θαυμάσιο.

Αποσυνδεδεμένος cruskro

• **
  • 123
« Απάντηση #187 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2013, 16:59 »
Βασικα και εγω αυτο που ειπε ο γιατρος ελεγα ουσιαστικα. Ισως πιο υπερβολικα, με περισσοτερο φοβο κλπ.

Εκανα και καποια σχολια για αφελεια και μπακαλιστικα. Ειχα αδικο ομως? Το να λεει ο αλλος π.χ. πως αφου τρωμε pg και vg ειναι επομενως ασφαλες και να την εισπνεουμε δεν ειναι μπακαλιστικο? Το να λες πως η pg π.χ. χρησιμοποιειται στα γλυκα αρα βγαζεις το συμπερασμα πως ειναι ασφαλης για οποιαδηποτε αλλη χρηση δεν ειναι αφελες?

Εγω κοιταξα τις ερευνες που εχουν γινει. Προσωπικη μου αποψη (μιας και εχω ασχοληθει με ερευνα, σε αλλο αντικειμενο βεβαια) ειναι πως ειναι απελπιστικα λιγες.
Ενθαρυντικες μεν, λιγες δε για να εχουμε αξιοπιστο συμπερασμα.

Το ρεζουμε ειναι πιστευω σε αυτο που ειπε ο γιατρος πριν.
Δεν υπαρχει ακομα σαφης αποδειξη πως το η.τ. ειναι καλυτερο απο το κ.τ. αλλα η εκτιμηση απο τις μεχρι τωρα μελετες αυτο δειχνει.

Αυτη ειναι η σωστη προσεγγιση του επιστημονα ασχετα με το τι πιστευει ή τι νομιζει πως θα προκυψει στο μελλον. Ποσο μαλλον οταν το αντικειμενο εχει μελετηθει ελαχιστα. Εκει η προσεγγιση πρεπει να ειναι ακομα πιο προσεχτικη. Το να βγει μια μονο ερευνα σε κατι δεν σημαινει πως αυτα που εβγαλε ειναι και σωστα. Δεν λειτουργουν ετσι οι βιολογικες επιστημες...

Τωρα το τι λεμε οι αλλο, οι ασχετοι, ειναι ανουσιο.
Εγω προσωπικα εχω μαθει να ακουω και να πιστευω τι λεει η επιστημονικη κοινοτητα και δεν παρασυρομαι απο προσδοκιες, ελπιδες ή λογια τριτων.

Και το μονο σιγουρο ειναι πως αρκετοι χρηστες η.τ. το εχουν σιγουρακι πως ειναι ασφαλες κλπ.

Αποσυνδεδεμένος WILDE

• 1786
« Απάντηση #188 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2013, 17:07 »
Και το μονο σιγουρο ειναι πως αρκετοι χρηστες η.τ. το εχουν σιγουρακι πως ειναι ασφαλες κλπ.

Δε το νομίζω αλλιώς δεν θα υπήρχαν τόσα νήματα σχετικά με τις ανησυχίες μας
εδω
εδω
εδω
εδω
εδω
εδω
εδω
εδω
εδω
και άλλα

Αποσυνδεδεμένος cruskro

• **
  • 123
« Απάντηση #189 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2013, 17:18 »
Δεν ειπα για ολους ασφαλως.
Και οταν λεω ασφαλεια δεν εννοω παρενεργειες του τυπου με ποναει ο λαιμος ή εχω ζαλαδα αλλα για αυτη καθ' αυτη ασφαλεια του η.τ.

Μολις στην προηγουμενη σελιδα χρηστης εγραψε το εξης: ''Τι να δουμε και να ψαξουμε πλεον για το η.τ''
Λες και το εχουμε ξεκαθαρισει το θεμα ενω ακομα ουσιαστικα δεν εχουμε αρχισει...

Τεσπα πολυ το κουρασαμε...

Και οπως ειπαμε (αν και το εχετε καταλαβει νομιζω) οι προθεσεις μου ειναι καλες, δεν τα γραφω για να δημιουργησω θεμα ή αντιπαλοτητα...

Αποσυνδεδεμένος takoylhs

• 3
Τελικά είναι καρκινογόνα ή δεν είναι ; γιατί όλο διαβάζω ότι είναι επικίνδυνα ..

Αποσυνδεδεμένος christos520

• 541
« Απάντηση #191 στις: Οκτωβρίου 12, 2013, 23:31 »
Γιατρός παθολόγος από τους πιο γνωστούς στα μέρη μου είπε ότι είναι ακίνδυνο για τους γύρω μας, τον ρώτησα αν μπορώ να ατμίζω στο σπίτι με τον μικρό, μου είπε και στην εντατική να το κάνεις δεν τρέχει τίποτα.
Αυτό δεν σημαίνει ότι η νικοτίνη που περιέχει κάνει καλό σε αυτόν που ατμίζει αλλά αυτή την έπαιρνες και όταν κάπνιζες,τώρα αν μπορούσαμε να κόψουμε και το η.τ θα ήταν το ιδανικό αλλά για μένα τουλάχιστον δεν :nope: .

όλα γύρω σου είναι καρκινογόνα από αυτά που τρως μέχρι τον αέρα που αναπνέεις.
Τελικά είναι καρκινογόνα ή δεν είναι ; γιατί όλο διαβάζω ότι είναι επικίνδυνα ..

Συγχωνευση ποστ
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 12, 2013, 23:34 από Vrs5 »

Αποσυνδεδεμένος sakis7

• **
  • 201
  • 'Οτι πετά δεν κάνει μέλι!
« Απάντηση #192 στις: Οκτωβρίου 13, 2013, 14:16 »
Φιλοι μου ,εγω δε θα σταθω σε γιατρους και τα συναφη.
Απλα αφου χρειαζετε να παιρνω νικοτινη το κανω με Η Τ . Τη ριχνω και στοχος ειναι το 0 .
Για το αν ειναι βλαβερο βλεπω τον εαυτο μου και ποσο εχει βελτιωθει η φυσικη μου κατασταση τους τελευταιους 15 μηνες.
Τι να μου πει ο Γιατρος? Για το τσιγαρο μας τα λεγανε τα γραφανε και στα πακετα.Και? τι? Φουμαραμε μεχρι να σκασουμε απο τη πισσα.
Κανω το Η Τ γουσταρω τη γευση μου και παει λεγοντας .Αν καπνιζα σημερα θα ημουν καλυτερα?
Φυσικα το καλυτερο ειναι να μην τραβαμε τιποτα μεσα μας.
Καλημερα. :bye:

Αποσυνδεδεμένος st.mel

• **
  • 470

Δηλ ολα τα αλλα τα διαβασες και σταματησες στο οτι ειναι "επικινδυνα";
Κανε τον κοπο φιλε μου και διαβασε,ετσι θα εχεις δικη σου αποψη πανω σε αυτο που ρωτας!

Αποσυνδεδεμένος micron

• 658
« Απάντηση #194 στις: Οκτωβρίου 13, 2013, 20:20 »
Εγω πάλι θα το πω λιγο διαφορετικα,

- αν ΚΑΠΝΙΖΕΙΣ ειναι πολυ λιγοτερο επικινδυνο το Η.Τ.

- αν δεν ΚΑΠΝΙΖΕΙΣ ειναι πολυ περισσοτερο επικινδυνο απο τον αερα στο χωριο σου και περιπου το ιδιο με τον αερα στην Αθηνα

οποτε, ας πουμε και το αλλο αυτονοητο,

- αν δεν ΚΑΠΝΙΖΕΙΣ μην το δεις μαγκια/εξυπναδα κτλ και το αρχισεις το Η.Τ (μιλαω για νεαρους που μπορει να τα δουν ολα αυτα τα μοντακια σαν μαγκια)

- αν ΚΑΠΝΙΖΕΙΣ και δεν μπορεις να το κοψεις τελειως, τοτε δοκιμασε μηπως σε βοηθησει το Η.Τ. (ισως ετσι γλυτωσεις λιγο καρκινο)

- αν το ειχες κομμενο, μεινε κει που εισαι, μην κανεις την χαζομαρα και το ξαναρχισεις, ουτε καν το Η.Τ.

Ελπιζω να βοηθησα!!!

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2134 359827 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 01:29
από thanoulis
Vaporesso Eco One 2ml Pod Kit [PODS - AIO (Όλα σε ένα)] 2 1000 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 18, 2024, 14:40
από Tem
Stars, δημόσια πρόσωπα, διάσημοι και ηλεκτρονικό τσιγάρο [Άτμισμα δημοσίως] 319 114215 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 11:09
από karga
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2924 450032 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:54
από anetost
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1030 110694 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:16
από Antiprosopos
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3093 374744 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 11, 2024, 02:04
από neofitosgr
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1463 328126 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 21:22
από madmama
Vaporesso GEN SE [Ηλεκτρονικά mods] 0 1068 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 20:38
από zamploutos
Zenith -Pro & Zlide Ατμοποιητές "εμπορίου" 13 6430 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 23:23
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 15285 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 29344 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 99914 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F