vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

672 επισκέπτες, 7 χρήστες
Tem, PsykieG, Milarepa, manoslykos, paulxan, mathimatikos1966, Blackwolf

Άμεση "απάντηση" απο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Αποσυνδεδεμένος DIMTH

• 790
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Άμεση "απάντηση" απο Πανεπιστήμιο Αθηνών
« Απάντηση #45 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2012, 22:36 »
Δεν θέλω να αμφισβητήσω την εργασία συναδέλφων και μάλιστα πανεπιστημιακών Πνευμονολόγων αλλά στην ιατρική έρευνα οι συγκρίσεις του είδους πρέπει να γίνονται άμέσα και όχι έμμεσα και φυσικά μεταξύ ομοειδών πραγμάτων για να μπορέσει έτσι
να βγεί ένα 100% αξιόπιστο αποτέλεσμα χρήσιμο στη πρόληψη και τη θεραπεία...
Εξ άλλου η λίστα των παραγόντων (εισπνεόμενων και μή) που προκαλούν αύξηση της αντίστασης των αεραγωγών -η οποία εκδηλώνεται με δύσπνοια- είναι πολύ μεγάλη τόσο που ελάχιστα ή καθόλου επηρεάζεται από το εκνέφωμα που παράγεται από το ΗΤ το οποίο εκνέφωμα σίγουρα θα είναι τελευταιο σε μια σειρά επικινδυνότητας των παθογεννετικών μηχανισμών αυτής τη διαταραχής του αναπνευστικού συστήματος...

Συμφωνω απολυτως αλλα η συναδελφος "πανεπιστιμιακος" δεν κρινεται για την ποιοτητα της ερευνας της που περιγραφει ενα αναμενομενο φαινομενο βροχοσπασμου λογω αντιδρασης ξενου σωματος (ατμος) σε υγειες βροχικο δεντρο αλλα εκτειθεται απο τα αυθαιρετα συμπερασματα που τεχνιεντως, για τη δημιουργια εντυπωσεων κολαει στο τελος. 
Οταν ατμιζω και μπαινει ντουμανι στο ματι μου δακριζω μηπως πρεπει να αρχιζω να ανησυχω για τυφλωση;  :confused1:

Χωρις να ειμαι κι εγω πνευμονιολογος θα ειχα να παρατηρησω πως το φαινομενο αυτο δεν λεει απολυτως τιποτα για την μακροχρονια επιδραση στους πνευνονες και κυριως για τη χρονια αποφρακτικη πνευμονοπαθεια που το καπνισμα ειναι ο κυριος υπευθυνος.

Σ.Σ Στην επομενη ερευνα της να χρησιμοποιησει ατμιστικο υγρο με ευκαλυπτο, η' ακομα καλυτερα φασκομηλο πχ που προκαλει βροχοδιαστολη (κατι ξερανε οι γιαγιαδες μας μου μας βαζανε να ρουφαμε :laugh1: ) .

Θαυμα-Θαυμα, το η.τ, κανει τα πνευμονια μας καινουργια   :bye: 8) :wall: :wall: :wall:

Αποσυνδεδεμένος Christos_Tz

• **
  • 467
  • Provari Mini Titanium White+Russian 91%
    • http://www.facebook.com/profile.php?id=573023804&ref=tn_tnmn
« Απάντηση #46 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2012, 23:08 »
Σαν Ατμιστησ απο 10 Ιανουαριου θα ειθελα να πω κατι....το οτι πριν ξεκινησω το ηλεκτρονικο τσιγαρο εκανα βολτα με τα ποδια απο Μεταξουργειο εωσ το Συνταγμα..ετσι για γυμναστικη και ενδιαμεσα εκανα 3 τουλαχιστον στασεισ να παρω ανασα γιατι λαχανιαζα..........και τωρα που εχω να βαλω τσιγαρο στο στομα μου 9 ολοκληρουσ μηνεσ και κανοντασ την ιδια διαδρομη σερι χωρισ να σταματησω ουτε λεπτο και εχω αντοχη και για παραπανω περπατημα..λεει πολλα για μενα!!Νοιωθω σαν 15χρονο!!Μεγαλη ορεξη και ενεργεια για το καθε τι...!Οποτε...εγω..keep Vaping!! :thumpup: :thumpup: :thumpup:

Αποσυνδεδεμένος bersekero

• 960
« Απάντηση #47 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2012, 23:17 »
Δεν ξερω γιατι, αλλά μετα απο τετοια κουραστικα πλεον θεματα, ατμιζω το διπλασιο μεχρι να τα ξεχασω  :))

Αποσυνδεδεμένος spectrum

• 2577
  • Ευχαριστώ την Παναγία και τα παιδιά μου
    • Iδεογράφος
« Απάντηση #48 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2012, 23:25 »
Όντως  :laugh1:
Τι σου είναι τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ...
Ξεπρόβαλλε μια έρευνα, η οποία, ακόμα προσπαθώ να καταλάβω, τι κακό βρήκε στο ΗΤ, κι εμείς, με χειροπιαστές αποδείξεις βελτίωσης όλοι μας, το συζητάμε.

Επί της ουσίας, το δείγμα πληθυσμού της έρευνας πάσχει.
Επιλέγεις ανθρώπους με προβλήματα αναπνευστικά, για να κάνεις τι;
Και με ποια προϊστορία σε σχέση με το ΗΤ...

Αποσυνδεδεμένος Geographer

• *
  • 8
« Απάντηση #49 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2012, 23:26 »
Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι κατακεραυνώνουν την έρευνα του πανεπιστημίου. Είναι πραγματικά νεοελληνισμός αυτό που συμβαίνει από μερικούς γιατί το τμήμα ιατρικής του ΕΚΠΑ χαίρει ιδιαίτερου σεβασμού ακόμα και στο εξωτερικό. Δεν έχω σπουδάσει στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο και δεν έχω κανένα λόγο να το υπερασπιστώ και δεν είμαι και γιατρός αλλά γνωρίζω καλά ότι για να φτάσει μια μελέτη σε συνέδριο και δημοσίευση σίγουρα δεν είναι της πλάκας. Απορώ επίσης με μερικούς συνατμιστές για το πως είναι δυνατόν να πιστεύουν πως δεν υπάρχει καμία επίπτωση από το άτμισμα. Σκεφτείτε.... ατμίζουμε ένα παχύρρευστο υγρό λογικό δεν είναι να μπουκώνει τα πνευμόνια μας.... εγώ πάντως κάποιες φορές το νιώθω.
Βέβαια, από την άλλη είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι το Η.Τ. πρέπει να χρησιμοποιηθεί σαν μέθοδος διακοπής του Κ.Τ. Εγώ μπορώ να πω βοηθήθηκα πολύ στο να διακόψω το κάπνισμα και μάλιστα μια φορά που δοκίμασα να καπνίσω... αηδίασα.
Αλλά επίσης πιστεύω ότι το Η.Τ. είναι ακόμα σε ερασιτεχνικό επίπεδο ο καθένας φτιάχνει ότι αυτός νομίζει... ας είμαστε και λίγο καλόπιστοι λοιπόν και να μην αντιδρούμε σε ότι δε μας συμφέρει...

υ.γ. το Ευγενίδειο είναι πανεπιστημιακό θεραπευτήριο μη βγάζουμε αβίαστα συμπεράσματα για συμφέροντα...

Αποσυνδεδεμένος OLE

• *
  • 66
  • Παρακμη! Απο τα μνημεια στα μνημονια
« Απάντηση #50 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2012, 23:45 »
φιλε geografer το γεγονος οτι ο ιδιος ανθρωπος βγαζει το ψωμι του με τα ιατρεια διακοπης καπνισματος και ταυτοχρονα κρινει μια "ανταγωνιστικη" μεθοδο δεν σου κανει εντυπωση?
Οτι ειχε εκφραστει αρνητικα για το ηλεκτρονικο τσιγαρο πριν κανει την ερευνα της και  :respect:  θαυμα θαυμα  :respect:  το αποτελεσμα της ερευνα της ετυχε να την επιβεβαιωσει?
Ενταξει και εμενα μου την σπαει ο ελληνας ξερολας αλλα να εχουμε και λιγη τσαχπινια στον τροπο που σκεφτομαστε  δεν ειμαστε μοσχαρια.

Αποσυνδεδεμένος domaze

• 922
  • Say Hello to my little friend!
« Απάντηση #51 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2012, 23:50 »
Νομίζω ότι κανείς δεν διαφώνησε στην ουσία της έρευνας... Αλλά στην παρουσίασή της. Όπως είπε και ο alexmach συγκρίνουμε το η.τ. με τον βουνίσιο αέρα? Βάλε δίπλα και τα αποτελέσματα του κ.τ. και κάνε την έρευνα πιο αξιόπιστη...

Αποσυνδεδεμένος panos

• 2780
  • Πολιτης διεφθαρμένης φορομπανανίας τρίτης διαλογής
« Απάντηση #52 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2012, 23:55 »
geographer, σωστή η άποψη σου για το συγκεκριμένο ίδρυμα ίσως, δεν θα το αμφισβητήσω, αλλά που είναι η σύγκριση με το κτ?
Σκέτα νουμερα και μάλιστα ποσοστά δεν μου λένε τίποτε.
Π.χ. αν εχω εισόδημα 100 ευρώ είμαι 1000% πιο πλουσιος απο κάποιον που έχει εισόδημα 10 ευρώ, είμαι όμως πλουσιος?
Αν όμως ακουστεί "φορολογήστε τον είναι 1000% πιο πλουσιος" χωρίς τα καθαρά ποσά πως θα βγεί κάποιο συμπέρασμα?

Αποσυνδεδεμένος spectrum

• 2577
  • Ευχαριστώ την Παναγία και τα παιδιά μου
    • Iδεογράφος
« Απάντηση #53 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2012, 00:08 »
Επιμένω στο δείγμα (ουδείς ατμιστής), αλλά και στα συμπεράσματα.
Προσέξτε...

1) Στην ομάδα των μη καπνιστών, το ηλεκτρονικό τσιγάρο προκάλεσε αύξηση της αντίστασης των αεραγωγών από το 182% στο 206% κατά μέσο όρο.

2) Ακόμα μεγαλύτερη αύξηση, από το 176% στο 220%, παρατηρήθηκε στους καπνιστές με φυσιολογική πνευμονική λειτουργία,

3) ενώ στην ομάδα των καπνιστών με άσθμα ή χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια δεν καταγράφηκε αύξηση.

Το "ακόμα μεγαλύτερη αύξηση" του (2) πώς εξηγείται;
Απλά, έχουν μεγαλώσει τα όρια μέγιστου και ελάχιστου και ο μέσος όρος δεν διαφέρει πολύ. Αυτό εξηγείται από τον τρόπο που έπαιρναν την τζούρα οι καπνιστές.

Σύγκριση των (1), (2), (3):
Το ΗΤ επηρεάζει μη καπνιστές (παρθένους πνεύμονες), όμως...
επηρεάζει (αν το δεχτούμε) περισσότερο τους καπνιστές (με πνεύμονες μαθημένους σε πιο σκληρές συννθήκες)
και δεν επηρεάζει καθόλου τους ευαίσθητους πνεύμονες.

Αν τα παραπάνω εξηγούνται λογικά, να τα δεχτούμε με χαρά.
Η ουσία δεν είναι η καταγραφή των γεγονότων, αλλά η ερμηνεία τους.

« Απάντηση #54 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2012, 00:20 »
η κ.Γκρατσιου, θα λάβει σύντομα απάντηση.
μεχρι τοτε της ευχομαστε καλες δουλειες στην ΑΕ που διατηρεί, ως ιατρειο διακοπης του καπνισματος.

ευχομαστε να σωσει πολλους καπνιστες.

Αποσυνδεδεμένος zacharis1955

• 3469
  • Impossible is nothing!, never give up!
« Απάντηση #55 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2012, 00:48 »
Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι κατακεραυνώνουν την έρευνα του πανεπιστημίου...

Κανείς δεν επικρίνει την πανεπιστημιακή αυτή έρευνα φίλε και συνατμιστή Geographer αλλά μόνο τα όχι τεμηριωμένα -τουλάχιστον με αυτά τα στοιχεία όπως η μεθοδολογία της μελέτης, ο αριθμός και η επιλογή των δειγμάτων κλπ - τελικά συμπεράσματα της που τα κάνει ακόμα πιό συζητήσιμα η τελική προτροπή στους καπνιστές να σταματήσουν το κάπνισμα «σύμφωνα με επιστημονικά τεκμηριωμένες μεθόδους» όπως π.χ χορήγηση επικίνδυνων και πανάκριβων φαρμάκων (όπως Chantix, Zyban κλπ) προφανώς σε κάποιο...πρότυπο Ειδικό Ιατρείο Διακοπής του Καπνίσματος που όλως τυχαίως διευθύνει η επικεφαλής της έρευνας φαντάζομαι έναντι αδράς -φυσικά- αμοιβής μιας και το ποσοστό έπιτυχίας του σύμφωνα με την διαφήμηση στην ιστοσελίδα του ...ξεπερνά κατα πολύ τα αντίστοιχα ποσοστά αναλόγων κέντρου του εξωτερικού...
Σημείωση: Η επικεφαλής αυτής της έρευνας είναι (και πάλι όλως τυχαίως) συνεργάτις επί πληρωμή της Pfizer, η οποία είναι η εταιρία παραγωγής και διανομής του φάρμακου για τη διακοπή του καπνίσματος Chantix, γεγονός που με κάνει να πιστεύω ότι η  Pfizer χρηματοδότησε αυτήν την έρευνα με ότι αυτό συνεπάγεται...
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 06, 2012, 15:46 από zacharis1955 »

Αποσυνδεδεμένος alexmach

• 2936
  • Dulcius Ex Asperis
« Απάντηση #56 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2012, 01:11 »
είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι το Η.Τ. πρέπει να χρησιμοποιηθεί σαν μέθοδος διακοπής του Κ.Τ.
Θα συμφωνούσα, αν δεν υποψιαζόμουν δύο τινά.
Σκέψου να γίνει μια εγκεκριμένη μέθοδος διακοπής το ΗΤ.
Επόμενο βήμα? Η διάθεση του θα είναι απο τα φαρμακεία.
Δεν θα διατίθεται σε όλους, αλλα θα πρεπει να το συνταγογραφήσει γιατρός απο Ιατρείο διακοπής καπνίσματος.
Οι φαρμακευτικές εταιρίες, θα βγαλουν δικά τους στάρτερ κίτ, υγρά με αυστηρά ελεγχόμενη νικοτίνη, και ΚΑΝΕΙΣ μας δεν θα ξέρει τι αλλο εχουν μεσα τα υγρά. Γιατι αν ξέραμε, θα τα φτιάχναμε και μόνοι μας.
Το ΗΤ απελευθερώνεται, διαδίδεται παντού, αλλα μπορείς να το παρεις ΜΟΝΟ απο τα ιατρεία διακοπής καπνίσματος, συνταγογραφημένο. Αν συμμετέχει το ΙΚΑ και λοιπά ταμεία στην επιχείσηση, το στάρτερ κίτ θα κοστίζει περίπου 400€ και θα εχεις συμμετοχή 10%. Τα υγρά περίπου 50€ τα 10 ml, και θα είναι φαρμακα. Οι γεύσεις θα είναι δύο. Τσιχλόφουσκα, και φαρμακίλα.
Γιατί? Για να αποτρέψεις ΟΛΟΥΣ οσους το δοκιμάσουν, ωστε να επιστρέψουν στο κτ. Να πετάξουν την συσκευή, και όταν μετά απο νέες πιέσεις ξαναπάνε στα ιατρεία διακοπής καπνίσματος, να παρουν καινούρια με αλλα 400€.
Φαντασία? Δεν νομίζω. μακάρι απλά, να μήν το δούμε να συμβαίνει.

Αποσυνδεδεμένος STYLIANOS

• 725
  • δεν ΙΜΕΟ ΓΚΑΝΤΕΜΗΣ
« Απάντηση #57 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2012, 01:13 »
 Αν δεν κάνω λάθος στην Αμερική ο FDA έχει νομικά προβλήματα με τις εταιρίες ηλεκτρονικών τσιγάρων λόγο της ελλιπούς και μονόπλευρης ενημέρωσης που έκανε , με το ότι απλά ανακοίνωσε τις περιβόητες 8 νιτροζαμίνες , παραλείποντας να πει πόσες νιτροζαμίνες έχουν τα προϊόντα διακοπής καπνίσματος και τα τσιγάρα
                    ΑΝ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΛΆΘΟΣ ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΜΕ

Εδώ θα ήθελα πραγματικά να δω τα κότσια που έχουν οι σύνδεσμοι  ΣΕΕΗΤ – ΕΣΗΤΑ .

Τέλος θα ήθελα να τονίσω ότι δεν αμφισβητώ τα αποτελέσματα των συγκεκριμένων μετρήσεων , θεωρό δόλιο τον τρόπο με τον οποίο έγινε και ανακοινώθηκε  η έρευνα και την αποφυγή σύγκρισης απείθειας με το κ.τ 

Αποσυνδεδεμένος savvis66

• *
  • 83
  • Carto με λεμόνι στο μπαλκόνι κ' η pg μου φουντώνει
« Απάντηση #58 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2012, 01:14 »
Πέρα απο τα όποια συμφέροντα και οι '' έρευνες '' που εμφανίζονται κάθε φορά που ακούγεται κατί θετικό για το ητ εμένα με προβληματίζει κάτι άλλο.Υπαρχει ένας σορό κόσμος που  το καταλαβαίνει οτι με το κτ έχει μπουκώσει έχει αρρωστήσει έχει δει τις συνέπειες του και σκέφτεται οτι μήπως να δω πως θα πάω και με το ητ.Τότε βλέπει ή ακούει αυτά χωρίς να κάτσει να σκεφτεί τι ακριβώς γίνεται και έχει έτοιμη την δικαιολογία για να μείνει στον καρκίνο=κτ.Άφου μου κάνουν κακό τα ητ άναψε το τσιγάρο σου και μείνε ήσυχος ε...τραγική ειρωνία.Αυτοί που υποτίθεται βοηθάνε τον κόσμο για την υγεία του προκαλούν τόσο κακό τελικά και είναι κρίμα.Χρειάζονται 100 πτυχία για να πεί κάποιος οτί το να μην ατμίζεις είναι καλύτερο απο το να ατμίζεις?Πόσα πτυχία χρειάζονται για να πεί κάποιος οτι το άτμισμα είναι 4000 φορές πιο ασφαλές απο το κάπνισμα?Ή κανένας δεν γνωρίζει οτι ο ανθρώπινος πόνος και αρρώστια τροφοδοτεί δισεκατομμύρια σε φαρμακοβιομηχανίες? :hmmm:

Αποσυνδεδεμένος Ωμέγα

• 1113
  • Xsmokers.gr "Το δικό σου Eshop"
    • Xsmokers Your Vape Shop
Άμεση "απάντηση" απο Πανεπιστήμιο Αθηνών
« Απάντηση #59 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2012, 01:22 »
Μα δεν κανουν κοινωνιολογικη αλλα επιστημονικη προσεγγιση , η οποια πρεπει να στηριχτεινστον πειραματισμο, στις μετρησεις και σε δεδομενα. Οχι σε συμπερασματα κοινης λογικης.
Βεβαια θα επρεπε να ειναι και αμεροληπτοι , πραγμα το οποιο δεν με εχουν πεισει επαρκως οτι το κανουν..

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2134 359879 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 01:29
από thanoulis
Vaporesso Eco One 2ml Pod Kit [PODS - AIO (Όλα σε ένα)] 2 1001 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 18, 2024, 14:40
από Tem
Stars, δημόσια πρόσωπα, διάσημοι και ηλεκτρονικό τσιγάρο [Άτμισμα δημοσίως] 319 114237 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 11:09
από karga
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2924 450073 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:54
από anetost
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1030 110715 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:16
από Antiprosopos
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3093 374778 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 11, 2024, 02:04
από neofitosgr
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1463 328161 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 21:22
από madmama
Vaporesso GEN SE [Ηλεκτρονικά mods] 0 1069 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 20:38
από zamploutos
Zenith -Pro & Zlide Ατμοποιητές "εμπορίου" 13 6433 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 23:23
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 15289 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 29355 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 99927 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F