Δεν σε κρινω για οτι εγραψες σε προσωπικο επιπεδο.
Δεν σου εγραψα κατι για ''βλακεια''.
Απλα ειναι καποια πραγματα που θα πρεπει να τα προσεχουμε , για να μην εχουμε ασχημα αποτελεσματα.
Τεσπα.......,αφου φτασαμε εδω και δεν γινεται να καλυφθει το θεμα.........
Θελεις λοιπον να βαλεις δυο μπαταριες σε ενα μοντακι και μαλιστα σε σειρα για να εχεις το οφελος των 7 Volts.
Ολα καλα μεχρι εδω και καταλαβαινω και το λογο που θελεις τοση δυναμη , αλλα θα πρεπει να σκεφτεις οτι βαζοντας σε σειρα τις μπαταριες , στην ουσια το ρευμα της πρωτης , περναει μεσα απο τη δευτερη για να παει στον ατμ/τη.
Αυτο σημαινει οτι θα πρεπει στιγμιαια να υπερφορτισεις τη μια μπαταρια με διπλο ηλεκτρικο ρευμα.
Αν δεν ειναι ιδιες οι μπαταριες , αν δεν εχεις αντισταση που να επιτρεπει τη διελευση τοσου ρευματος και αν δεν υπαρχει καποιος ηλεκτρονικος ελεγχος , ωστε να διαβασει την ανομαλια κινησης του ρευματος , τοτε ειναι σοβαρα επικινδυνο αυτο που θελεις να κανεις.
Η LG HB2-LG HB6 , ναι θα σου δωσουν τεραστια δυναμη (εστο και για λιγο) , αλλα ακομα κι αυτες δεν ειναι ικανες να αποροφησουν τετοια μεγαλη πιεση.
Καμια δεν ειναι ικανη ετσι σκετη σε ενα μηχανικο μοντακι.
Τα mAh θα ειναι τα ιδια και θα αυξησεις τα Volts.
Δεν θα παρεις διπλα mAh γιατι θα εχεις στην ουσια μια μπαταρια.
Βεβαια σαν διαρκεια ειτε σε σειρα , ειτε παραλληλα , η διαρκεια θα ειναι ιδια...., αλλα αυτο ειναι αλλο καπελο...
Οτι επιφυλαξη και να εχεις και οτι προστασιας κινηση και να κανεις , δεν θα εχεις καμια ασφαλεια σε καμια περιπτωση με τετοια συνδεσμολογια.
Το μονο που μπορεις να κανεις για να πεις οτι εχεις κανει τη σωστη κινηση , ειναι να εχεις τις μπαταριες σου στην ιδια ακριβως ενεργειακη δυνατοτητα , δηλαδη να ειναι ακριβως στην ιδια κατασταση μετα τη φορτιση.
Να ειναι δηλαδη σιγουρα και οι δυο στα 4.15 V για παραδειγμα.
Θα πρεπει να αλλαζεις τη θεση τους μεσα στο μοντ σε καθε αποφορτιση , καθως και τη θεση τους στη φορτιση και παντα στα ιδια δυο καναλια.
Θα πρεπει να τις αρηθμησεις και να τις βαζεις εναλαξ δηλαδη στη φορτιση και στην αποφορτιση , ωστε να εχουν τον ιδιο βαθμο πτωσης αποδοσης.
Αν καποια εχει μεγαλυτερη καταπονηση , τοτε δεν θα αντεχει την πιεση της αλλης και στο τελος θα χαλασει .
Το να χαλασει ομως ειναι το πιο ωραιο σεναριο.....
Την ωρα που θα παραδωσει πνευμα , μπορει να παρει μαζι της και καποιο μερος του δικου σου προσωπου....
Οσο αποφορτιζονται οι μπαταριες , τοσο μεγαλυτερο ζορι εχουν ωστε να καλυψουν την κινηση του ρευματος , αρα τοσο μεγαλυτερη θερμοκρασια θα ανεβασουν.
Μια μπαταρια ειναι ικανη να δωσει σχετικα ανετα καπου στα 50 Watts.
Αν εσυ τωρα με δυο προσπαθησεις να τραβηξεις ρευμα για 150 Watts (οχι 180-240 που εγραψες εσυ) , θεωρεις οτι θα ειναι σωστο ;;;
Θεωρεις οτι θα ειναι ασφαλες ;;;
Θεωρεις οτι θα μπορεσει μια μπαταρια (δυο) να σου προσφερουν απολαυση ;;;
ΟΧΙ φυσικα.
Ξερω οτι εσυ θα το κανεις ότι και να σου πει καποιος , αλλα να θυμασαι οτι δεν θα παρεις τιποτα εντελως που να σου αρεσει φιλε μου.
Φυσικα και δεν ειμαι αθωος ... Φυσικα και το εχω κανει , οπως και οι περισσοτεροι απο εδω μεσα φανταζομαι , αλλα το εκανα για μια δυι τζουρες και τελος. Δεν πηρα τιποτε καλο φιλε.
Καποιο αλλο σημειο του θεματος , ειναι και οι αντιστασεις που θελεις να δουλεψεις.
Με τοσο μικρο μηκος συρματος , δε νομιζω να ειναι σωστο να δωσεις τετοια ποσοτητα ρευματος.
Θα υπαρξει μεγαλη συσσωρευση ρευματος σε μικρη διαδρομη , με αποτελεσμα μεγαλη θερμοκρασια.
Εκτός απο το καμενο που θα καραδωκει , υπαρχει και θεμα στο οτι οι μπαταριες θα συνεχιζουν να δινουν το ρευμα τους κι αυτο θα εχει μεγαλο ζορι στο να κυκλοφορήσει.
Εκει οι μπαταριες πονανε φιλε.
Στα υβριδικα (αν καταλαβα σωστα τι γραφεις), υπαρχει αυτο που λεγεται μοναδα διαχείρισης (πλακετα και αισθητηρες) και εχει ολο τον ελεγχο της πορειας του ρευματος και ειναι αμέτρητοι οι ελεγχοι που γινονται μεσα σε κλασματα δευτερολεπτου σε ολα τα σημεια που υπαρχει ρευμα.
Η ταση και η ισχυς του ρευματος εκει , ειναι σε αναλογιες και δεν υπαρχει μια αντισταση (συρμα) 4-5 πόντων ....
Η ταση που θα εχεις εσυ , δεν εχει καμια εντελως σχεση με την ταση των υβριδικων.
Ας μη παμε σε τετοιες κατασκευες ομως , γιατι θα βγουμε και εκτος θεματος....
Ελπιζω να βοηθησα , αλλα οχι για να το κανεις ...........
Ελπιζω να βοηθησα ωστε να μη το κανεις.........
Αυτόματη συγχώνευση συνεχόμενων μηνυμάτων
Το πρωτο που λες ,ναι σωστα ,αλλα πρεπει να ενημερωνετε ο αγοραστης-καταναλωτης.
Στην αποφορτιση στον opus ,φτανει πολυ χαμηλα.Μετα στη φορτιση δεν μπορει η μια να γεμιζει 2900 και η αλλη 2300 ,κατι συμβαινει ,LG HG2 ειναι και οι δυο
Στον Opus αν δεν κανω λαθος , φτανει μεχρι τα 3.00 V....
Εκει θα σου δωσει λογικα καπου στα 2700mAh.
Aν σου λεει 2900 mAh , τοτε μιλαμε για 2.5 Volts.... Δε νομιζω να φτανει τοσο χαμηλα.....
Αν λοιπον πουμε οτι φτανει στα 3.00 V και τη δευτερη σου τη φορτιζει με 2300mAh , τοτε φιλε μου μαλλον εχεις μια 2500mAh στα χερια σου........
Αν δουλευει σωστα , κανενα προβλημα .
Θα ηταν καλο ομως να κοιταξεις και 'συ ποσα Volts θα σου δωσει το eVic VTC mini (αυτο νομιζω εχεις) στο bypass.
Aν υπαρχει μεγαλυτερη των 0.05 Volts αποκλυση , τοτε δεν ειναι 20A μπαταρια η μια φιλε μου.
Παιζει βεβαια και το σεναριο να εισαι τυχερος και να σου ετυχε μπαταρια που τα έφτυσε πριν καν δουλεψει.
Την πατησα ετσι με μια γνησιοτατη Sony VTC5......
O Φορτιστης (τον αγορασα Δευτερα μαζι με Samsung 30Q) ειναι ο ΧΤΑR VC2. Την Δευτερα λοιπον φορτισα και τις 2 και τις τσεκαρα στο VTC mini. Samsung 4.18 V και HE2 4.17V. Παει αυτο.
Εβαλα στο mini την Samsung και την ΗΕ2 σε ενα χαρτινο κουτακι και δεν την ξαναπειραξα. Εχω μονο αυτες τις 2 μπαταριες.
Σημερα αφου η Samsung αδειασε εβαλα την ΗΕ2 στο μινι. Λοιπον μου εδειξε ταση 3.64V (το εικονιδιο της μπαταριας μισογεματο). Και λεω πως ειναι δυνατον σε 4 μερες να χασει την μιση χωρητικοτητα?
(Στις μετρησεις παντα χρησιμοποιω την ιδια εργοστασιακη αντισταση double coil του Delta19 που ειναι 1.6 Ωμ και μου την δειχνει 1.81....)
Tι πτωση τασης εχεις στο bypass με τη ''σκαρτη'' μπαταρια φιλε μου ;;;
Δεν εχει σημασια αν ειναι στα 4.20 V.
Και στα 3.60 V αν ειναι , με τετοια αντισταση περισσοτερα απο 0.10 V δε νομιζω να σου δειξει αν ειναι σωστη στην υγεια της.
Μπορει να σου το εκανε και λογο θερμοκρασιας , αλλα ειναι πολυ μακρινο και εξτριμ σεναριο αυτο......
Αληθεια , εχεις δοκιμασει σε ενα αλλο μοντακι τι συμπεριφορα εχει ;;;
Μπορεις να το κανεις αυτο ;;; Εχεις αλλο μοντακι ;;;; Μπορεις να βρεις ενα αλλο μοντακι ;;; Ποιος ειμαι ;;; Που παω ;;;; Πως με λενε ;;; ΤΙ κανω ;;;;