Αγόρασα πρόσφατα από εξωτερικό τις εξής μπαταρίες (2 κομμάτια από την κάθε μια):
http://www.evcigarettes.com/kanger-kr808d-1-sealed-automatic-battery-280mah/http://www.evcigarettes.com/kanger-kr808d-1-xl-sealed-automatic-battery-380mah/Το πρόβλημα: Ενώ δουλεύουν κανονικά, δεν φορτίζουν. Ή αν φορτίζουν, δεν φορτίζουν φυσιολογικά. Η αρχική μπαταρία που έχω, με το που τη βάζω στον USB φορτιστή, ανάβει το φωτάκι της καθ' όλη την διάρκεια της φόρτισης και σβήνει όταν γεμίσει. Οι συγκεκριμένες μπαταρίες όμως (και οι τέσσερις), με το που τις βάζω στον φορτιστή δεν εμφανίζουν καμμία ένδειξη ότι φορτίζουν (δηλαδή δεν ανάβει το φωτάκι). Μόνο μετά από λίγη ώρα, το φωτάκι αναβοσβήνει για μερικά δευτερόλεπτα κάθε 10 δευτερόλεπτα.
Ανέφερα το πρόβλημα στο κατάστημα από όπου έκανα την αγορά και στην απάντησή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων:
We've reviewed your order history with us and see that you did not
order a Charger specifically for the 808D-1 Batteries from us. Please
keep in mind that although these Batteries are designated 808D-1, they
may not be compatible with all 808D-1 Chargers. Some companies may
have different/proprietary threading which will not allow use with
ours or they may have different output specifications.
Because of this, our Store Policy states we do not guarantee
compatibility with products purchased outside of our store. In the
event you are unable to charge your Batteries, you may need to order a
Charger from us.
Η απάντησή μου:
Just to ensure that I will not buy the same with mine USB Charger: My charger has a label with the following data:
USB input 5V. DC 500 mA.
Output 5V. DC 150 mA
Is there any difference with your USB Charger?
Απάντηση δεν έχω λάβει ακόμα, αν και στις προηγούμενες ερωτήσεις μου απάντησαν σχετικά σύντομα.
Ποιά είναι η γνώμη σας; Παίζει όντως να φταίει ο USB φορτιστής; Γιατί δεν μπορεί όλες οι μπαταρίες να είναι σκάρτες. Μήπως υπάρχει όντως πρόβλημα συμβατότητας με τον φορτιστή, παρ' ότι πρόκειται για τον ίδιο τύπο μπαταρίας και βιδώνει κανονικά πάνω του;