Χοντρά χοντρά και εντελώς επιγραμματικά, είναι η πτώση τάσης που συμβαίνει ΜΟΝΟ από την ίδια την μπαταρία και εσωτερικά της, χωρίς να υπολογίζεται η πτώση τάσης από συνδέσεις, 510, πλακέτα και ότι άλλο παίζει ρόλο και αφορά το mod. Δηλαδή, αντί 4.2V και χωρίς να επεμβαίνει τίποτα άλλο, στους πόλους της είναι πιθανό να βλέπεις 3.8V (τυχαίο το νούμερο).
Από εκεί και μετά, μπαίνουν στην εξίσωση οι συνδέσεις, ο 510, ο ατμοποιητής, η πλακέτα και ότι άλλο μπορεί να υπάρχει.
Είναι προφανές πως όσο μικρότερο είναι αυτό, τόσο καλύτερη απόδοση.
Νομίζω δεν το εξηγεί πάρα πολύ καλά στου βίντεου.
Αναφέρει διάφορα τα οποία δεν προλαβαίνει να καλύψει.
Θα τα πω εγώ, που και θα γίνουμε, και θα του φάω τα
views.
Για να υπάρξει drop, πρέπει να κλείσει κύκλωμα. Αν κλείσει κύκλωμα υπάρχει ροή ρεύματος. Αν υπάρχει ροή ρεύματος υπάρχει
ένταση. Μικρή αντίσταση του -συνολικού- κυκλώματος μεγάλη ένταση και αντίστροφα.
Στο κλειστό κύκλωμα (το κύκλωμα μπορεί να είναι αναλογικό/ψηφιακό η ιδέα είναι ίδια)
κάποια από τα μέρη του κυκλώματος -μια αντίσταση παραδείγματος το μοσχάρι- θα "φάει" ενέργεια μετατρέποντας την σε θερμότητα.
Όσο στο κύκλωμα υπάρχει ροή, το ματζαφλάρι βγάζει θερμότητα,
διότι ως ματζαφλάρι που είναι ψιλοαντιστέκεται στην ροή και λόγω της τριβής ζεσταίνεται (...και καταλήγουμε να χάνουμε τάση)
Επειδή ο κόσμος δεν είναι τέλειος, ένα παρόμοιας φύσης ματζαφλαράκι υπάρχει και μέσα στην μπαταρία που κάνει και αυτό την ίδια δουλειά. Αντιστέκεται.
Το sag είναι η ένταση του ρεύματος στο κύκλωμα επί την τιμή της ωμικής αντίστασης του ματζαφλαρακίου.
-εδώ κυρίως νομίζω δεν το είπε, αλλά αν το είπε και δεν το άκουσα φτου μου-
όσο μεγαλώνει η ένταση, μεγαλώνει και το sag (υποθέτουμε ότι δεν μεταβάλλεται -αρκετά- η τιμή της εσωτερικής αντίστασης λόγω της θερμότητας).
Θα μπορούσε να το πεί έτσι και τελειώνει η υπόθεση.
Έχεις έναν κουβά γεμάτο νερό και του κάνεις μια μικρή τρύπα στον πάτο, δίπλα σε έναν ίδιο κουβά κάνεις μια μεγαλύτερη τρύπα.
Ποιός κουβάς χάνει πιο πολύ νερό; Χαίρω πολύ Antonis.
Ε, ο δεύτερος κουβάς έχει μεγαλύτερο δυναμικό απώλειας.
Κλείνεις την τρύπα. Τρέχει το νερό; Όχι, ούτε και το ρεύμα. Δεν έχεις sag.
Αν τώρα είχες αφήσει στους δύο κουβάδες να χαθεί η ίδια ποσότητα νερού -φυσικά με διαφορετικό χρόνο-
θα γύρναγες στο ίδιο δυναμικό. (αν περίμενες λίγο να ξεκουραστούν τα ματζαφλάρια και να κρυώσουν)
...
Bottom line για τον χρήστη τι χρειάζεται να ξέρει:
Ποιά μπαταρία έχει δώσει τα καλύτερα benchmarks, η 30Τ και τελειώνει εκεί η υπόθεση,
άντε και ότι 2 παράλληλες μπαταρίες είναι καλύτερες από μία,
οι 3 παράλληλες καλύτερες από δύο κ.ο.κ.
και αυτό διότι όταν ανεβάζεις αριθμό μπαταριών μειώνεται η ζητούμενη παροχή νερού από τους κουβάδες (σιγά που θα το έγραφα απλά)
...
Πάω να το γυρίσω βίντεο να γίνω βάααααααηραλ.
Legal notice: τα παραπάνω είναι αποκύημα φαντασίας και δεν θα φταίω ο ατμοποιητής σας βγάζει γεύση παστουρμά με σως αμμοχάλικο.