Για οσους ψαχνουν 20700.
https://www.imrbatteries.com/20700-batteries/Δεν ξερω αν οι Efest εχουν ιδιο στοιχειο με τις Ijoy
Η Sanyo NCR 20700 A ειναι εκτος αποθεματος.
Η Sanyo NCR 20700 B υπαρχει και πωλειται κανονικα .
Eιχα γραψει πριν καιρο οτι η μοναδικη εταιρια που κατασκευαζει 20700 ηταν η Panasonic / Sanyo και η Tesla με τη συνεργασια της Panasonic .
Aρα στην ουσια ...... η Panasonic ....
Σημερα ομως οπως βλεπουμε , υπαρχει στοιχειο στην αγορα που κατασκευαζεται απο αλλη εταιρια ....
Οι Ijoy ειναι κατασκευες του ΟΕΜ , αρα Κινεζικες .
Εν αναμονη απο τον ΟΕΜ ειναι και κατασκευες μεγεθους 21700.
Η εταιρια που κατασκευαζει σημερα τετοιο μεγεθος ειναι η Samsung με την INR 21700 30T (εχω κανει αναφορα και παρουσιαση σε προηγουμενες σελιδες του νηματος ...) και αναμενεται η 21700 της Panasonic / Tesla .
Η μπαταρια Sanyo NCR 20700 A ειναι ικανη για αποφορτιση στα 20Α , οπως ακριβως συστινει και η κατασκευαστρια εταιρια .Εδω το data sheet της μπαταριας απο την κατασκευαστρια εταιρια :
https://akkuplus.de/mediafiles/Datenblatt/Panasonic/Panasonic_NCR20700A.pdf
Mετρησεις αναμεσα στις Sanyo NCR A/B VS Ijoy :
Η Sanyo NCR A ειναι μπαταρια που φτανει τα 3100 mAh στα 2.5V με αποφορτιση στα 30Α , ανεβαζοντας θερμοκρασια καπου στους 76°C .
Με 20Α αποφορτιση ξεπερνα ελαχιστα τους 60°C και φτανει στα 3100mAh μεχρι τα 2.5V
Η Ijoy 20700 , ειναι μπαταρια που φτανει 2800mAh με αποφορτιση 20Α και ανεβαζει 84°C.
Μια αναφορα Κινεζων αναφερει οτι οι μπαταριες ειναι ικανες για 2700mAh περιπου και αποδοση εντασης καπου στα 20Α .
Η Sanyo NCR 20700 B , ειναι μπαταρια που με αποφορτιση στα 20Α φτανει τα 4000mAh , αλλα εχει ανοδο θερμοκρασιας στους 96°C.
Με αποφορτισεις στα 10Α η ανοδος της θερμοκρασιας δεν ξεπερνα τους 33°C , ενω με 15Α φτανει καπου στους 70°C.
Η Sanyo NCR 20700 B , ειναι μπαταρια που μπορουμε να τη χαρακτηρισουμε ικανη για 12Α.
H θερμοκρασια αποφορτισης που η Sanyo συνιστα , ειναι οι 60°C.
Αυτη τη θερμοκρασια η μπαταρια τη φτανει με αποφορτιση στα 12Α.
(Αρκετο καιρο πριν σ' αυτο εδω το νημα , εχω κανει αναλυτικοτερη παρουσιαση των μπαταριων NCR A και NCR B)
Εδω το data sheet της Panasonic για την NCR B.
https://akkuplus.de/mediafiles/Datenblatt/Panasonic/Panasonic_NCR20700B.pdf
Tα παραπανω αποτελεσματα , ειναι κοντα στις δηλωσεις της εταιριας οπως φαινονται και στα data sheet του κατασκευαστη.
Οποτε θεωρητικα ειναι σωστα .
Τη μικρη διαφορα που υπαρχει σε σχεση με οτι δειχνουν τα data sheet της κατασκευαστριας εταιριας , προσωπικα τη δικαιολογω , γιατι απλα ειναι μια μικρη αποκλιση λογο διαφορετικης μεθοδου μετρησης ή διαφορετικου εξοπλισμου.
Οποιαδηποτε αποκλιση μεγαλυτερη .... και χαρακτηρισμος των μπαταριων με βαση τους 80°C .... , απο τη στιγμη που η κατασκευαστρια εταιρια συστινει τους 60°C σαν θερμοκρασια χαρακτηρισμου των κατασκευων τους , προσωπικα τη θεωρω ακυρη .
Υ.Γ.
Οπως ειχα γραψει καποτε (και σ' αυτο συμφωνει και ο camber τον οποιο θεωρω ανωτερο απο τον καθε Mooch) ....
-- Ασχετα το τι θεωρουμε ο καθενας απο εμας και ασχετα με το τι θα δουμε ... ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ στις μετρησεις που θα κανουμε , οι εταιριες .... ΞΕΡΟΥΝ .... και ξερουν καλυτερα απο τον καθενα μας --Υ.Γ. 2.
Πριν λιγες μερες ειχα γραψει οτι ....
*** Αυτο που θα γραψω πιο κατω , ειναι η μοναδικη αληθεια και πραγματικοτητα ***
Για οσους δεν καταλαβαν λοιπον , αυτα που ειχα γραψει δεν ηταν δικα μου λογια , ουτε στηριξα κατι που εγω πιστευω .
Ειναι αποδειξεις απο τις ιδιες τις κατασκευαστριες εταιριες , ασχετα με το τι πιστευω ΕΓΩ , ο Γιωργος , ο Νικος και ο οποιοσδηποτε αλλος .
Συνεπως δεν ειναι δικα μου λογια , αλλα ειναι συμπερασματα που εχουν σαν βαση τις δηλωσεις των κατασκευαστων .
Οι μετρησεις που θα κανω εγω , οποιοδηποτε και αν ειναι το αποτελεσμα , θεωρουνται ερασιτεχνικη εργασια , ερασιτεχνικο αποτελεσμα ......
Αποτελεσμα που ειδα απο μια εργασια που αποτελει το χομπι μου .
Σε καμια περιπτωση δεν αναιρει ομως ΚΑΜΙΑ δηλωση κανενος κατασκευαστη .