Τα αρώματα διαλύονται συνήθως σε pg, διότι η γλυκερίνη τα "σκεπάζει".
Όμως, το ποσοστό διάλυσής τους στην pg (ή στην vg, ή σε μείγμα τους) διαφέρει από εταιρεία σε εταιρεία, γι αυτό και οι τεράστιες διαφορές στο ποσοστό αρώματος μεταξύ τους.
Ας μην ξεκινάμε με αυστηρούς μαθηματικούς υπολογισμούς, στο κάτω-κάτω η γεύση και η όσφρησή μας ούτε σκαμπάζει από αυτά, ούτε να μάθει θέλει.
Χρεώστε τον όγκο του αρώματος ή στην pg ή πουθενά ή όπου θέλετε...
Φτιάξτε το υγρό με τους δικούς σας κανόνες...
Με μπούσουλα το ποσοστό ικανοποίησης, αλλάζετε την αναλογία pg/vg.
Άλλωστε, συνήθως το νερό χρεώνεται στην vg, οπότε τα "αντικειμενικά ποσοστά" μεταβάλλονται άρδην, αν δεν συνυπολογίσατε και αυτό.
Βάλτε τους δικούς σας κανόνες και όλα ΟΚ.
Για την ταμπακιέρα, το πρόγραμμα υπολογίζει το άρωμα σαν σκέτο.