...
Όντως έχει λίγο πιο "σκληρή" αίσθηση στην αφή/κάμψη σε σχέση με αυτά που έχω συνηθίσει μέχρι τώρα.
Έχω ήδη φτιάξει ένα σετάπ στον οδυσσέα και θα ποστάρω εντυπώσεις απ'τη χρήση του.
Φιτιλίλα καθόλου κι εγώ.
Ίσως μια ιδέα "στυφού" αρώματος σε δύο γεύσεις που δοκίμασα (tribeca η μία, μαστίχα η άλλη), αλλά μάλλον φεύγει όσο στρώνει. Μπορεί και να είναι εντύπωση που μου δημιουργείται, ψάχνοντας για κάτι αρνητικό.
Δοκιμή έγινε στο 2άρι και το 1mm.
Γενικά, πολύ καλή συμπεριφορά στο άτμισμα σαν πρώτη εντύπωση (4 ml υγρού έχει ατμίσει μέχρι στιγμής)
Τροφοδοσία απροβλημάτιστη, σε μεγάλο φάσμα βολτάζ (3,7-5) με νορμάλ αντίσταση (2,6Ωμ).
Όταν θα βγει για "έλεγχο κόπωσης" (επικαθίσεις), θα το τσεκάρω και με χαμηλή αντίσταση.
Οδυσσέας.
0,13mm σύρμα, 2,6Ωμ, (σπείρες δε θυμάμαι πόσες βγήκανε, περίπου 4)
Μεγάλο φιτίλι 2mm και έξτρα τοπικά διπλό 1mm.
Το σετάπ έγινε με έμφαση στην απόδοση γεύσης. Γι αυτό κι η επιλογή του 0,13. Παρ'όλ'αυτά και το χτύπημα είναι καλό για τα γούστα μου.
Το δουλεύω με VV by SEB 3,7-5Volts (για δοκιμαστικά ντουμάνια/τροφοδοσία/γεύση)
Γενικά, από τη γεύση είμαι ικανοποιημένος, και τα ντουμάνια μου είναι πλούσια.
Αν έχει κι αντοχή στα αναμενόμενα επίπεδα μ'αυτό το σετάρισμα (18-20ml δλδ), θα είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Τα διπλά/τριπλά φιτίλια τοπικά, ιδιαίτερα στον οδυσσέα, βοηθάνε στην απόδοση της γεύσης και απ'τη στιγμή που το φιτίλι έχει καλή τροφοδοσία σαν υλικό, αλλά και λόγω τύπου ατμοποιητή, τα ντουμάνια γίνονται ... ανελέητα.
Αν έχεις και σωστά ρεύματα, τότε σαουνιάζεις το σύμπαν για πλάκα.
Το φιτίλι έχει ατμίσει ήδη 8ml και πάει για 10, χωρίς πτώση απόδοσης ή αλλοίωση γεύσης.
Έχει παρατηρήσει κανείς έντονη μαυρίλα με τη χρήση;
Το τσέκαρα μετά από 10 ml κατανάλωσης κι ήταν σε καλή κατάσταση.
Είμαι στα 14-16 ml αυτή τη στιγμή, όταν θα ξαναγεμίσω θα το ξανατσεκάρω.
Το σετάρισμά μου φαίνεται εδώ:
http://e-kapnisma.gr/index.php/topic,9001.msg422166.html#msg422166
Υγρά διάφορες γεύσεις (καπνικά, φρουτώδη, γλυκά), 80/20 VPG.
τι να πω παιδιά,ισωσ εγώ είμαι ο παράξενος αλλά το περίμενα καλύτερο με αυτα που είχα ακούσει.δεν λέω ότι είναι κακό φυτίλι.λίγο σκληρό αλλά σίγουρα ά ποιότητα.απλά λέω ότι εχω δοκιμάσει πιο καλό για τα δικα μου γούστα.βέβαια σε σχέση value for money είναι αχτύπητο το φυτίλι που πήραμε.
Φίλε stam, το βασικότερο είναι να παραμένει "άθικτο" σχετικά με την πλέξη του και να μην έχει ελεύθερα μικροτριχίδια, είτε κατά το στρίψιμο, είτε μετά από σκληρή χρήση.
Χρωματισμό και "μαύρισμα" έχω παρατηρήσει σε όλα τα (καλής ποιότητας) φιτίλια που έχω χρησιμοποιήσει.
Πιστεύω αύριο-μεθαύριο που θα το βγάλω για τσεκάρισμα (20ml κατανάλωσης συνολικά), να έχω σαφή εικόνα για την συμπεριφορά του και σ'αυτόν τον τομέα
Λοιπόν, επιστρέφω με τις διαπιστώσεις μου, μετά το τρίτο σετάρισμα με διάφορες αντιστάσεις και υγρά στον ίδιο ατμοποιητή (οδυσσέα παλιό, πάντα σε σύγκριση με άλλο τύπου φιτιλιού που χρησιμοποιούσα έως τώρα).
Πρώτα τα καλά:
Ατμιστική συμπεριφορά, κοντά στο τέλειο επιθυμητό για τα κριτήριά μου.
-Παραγωγή ατμού πλούσια
-Γεύση πολύ καλή (με σύρμα 0,13mm και αντίσταση μεγαλύτερη των 2-2,5Ωμ, είναι καλύτερο απ'το παλιό, σ'αυτόν το τομέα
)
-Χτύπημα ικανοποιητικό (δεν είμαι οπαδός του έντονου)
-Αντοχή στη χρήση πολύ καλή.
Και μετά τα όχι και τόσο καλά:
-Ελέυθερα τριχίδια (λίγα στον αριθμό -δύο,τρία- αλλά υπάρχουν) κατά το στρίψιμο, αλλά και μετά από χρήση, στο χώρο του κεραμικού.
(Μια φορά βρήκα και στο χώρο του υγρού, αλλά το θεώρησα τυχαίο αφού έχει ξανασυμβεί και με άλλο τύπου φιτιλιού στο παρελθόν)
-Υποτονική απόδοση γεύσης με αντιστάσεις κάτω από 1,8-1,9Ωμ. (διατομή σύρματος 0,17 και 0,2mm)
-Τάση "χαλαρότητας" στο στρίψιμο/αγκάλιασμα της αντίστασης με αποτέλεσμα εμφάνιση "hot spot(s)" πιο εύκολα σε σχέση με το παλιό.
Εν κατακλείδι λοιπόν, είναι μια πολύ καλή επιλογή για τους ατμοποιητές μου, αρκεί να βρω μια λύση ώστε να εξαλείψω το φαινόμενο "απελευθέρωσης ινών" που είναι το σπουδαιότερο "θέμα" κατά τη γνώμη μου όσο αφορά τα φιτίλια.(γενικά, όχι μόνο για το συγκεκριμένο)
Το θέμα του κόστους φυσικά, δεν το αναφέρω καν. Άλλωστε προέχει το ζήτημα της "ασφαλούς συμπεριφοράς" του φιτιλιού για τη χρήση που το θέλουμε και μετά όλα τ'άλλα...
(Θα παραμείνω στο θέμα ενημερώνοντας όλους για οτιδήποτε άλλο προκύψει
)