vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα από τη νικοτίνη που ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

428 επισκέπτες, 2 χρήστες
Tem, Buliwyf

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Google (site search)   

Αναζήτηση vaping

Φιτίλι – Σύρμα (Που, πως, γιατί ?)

Αποσυνδεδεμένος JimmyBen

• *
  • 54
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Φιτίλι – Σύρμα (Που, πως, γιατί ?)
« Απάντηση #225 στις: Νοε 02, 2013, 10:25 »
Αυτό που πρόσεξα τυχαία με το φιτίλι από HC που αναφέρθηκε παραπάνω, αλλά δοκίμασα και σε άλλο, είναι το εξής: πύρωμα του φιτιλιού σε γκαζάκι, βούτηγμα σε νερό, πύρωμα και πάλι 'σβήσιμο' και μετά κάψιμο μέχρι να στεγνώσει. Αποτέλεσμα ΘΕΑΜΑΤΙΚΟ!!!!!! Καμία ενοχλητική μυρωδιά και στρώσιμο!  :thumpup: :thumpup: :thumpup: Καθαρή γεύση από την αρχή!!
Αν ο ατμοποιητής σας το επιτρέπει, ίσως βολεύει να είναι στριμένο και το σύρμα (να είναι δλδ έτοιμη η φιτιλοαντίσταση).
Νομίζω ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για να στρώσει το φιτίλι αμέσως.
Αυτό κάνω κι εγώ συνήθως. Αφού στρίψω την αντίσταση με το φιτίλι, πριν την βάλω στον ατμοποιητή, την περνάω 2-3 φορές από το γκαζάκι της κουζίνας να πυρώσει μέχρι να φύγουν τα κατάλοιπα που έχει και μετά την χρησιμοποιώ :thumpup: . Αρκεί να είναι καλό το φιτίλι γιατί αν δεν είναι μετά το πύρωμα αρχίζει να διαλύετε.

Αποσυνδεδεμένος metmat

• **
  • 471
« Απάντηση #226 στις: Νοε 02, 2013, 14:15 »
Επειδή έχω μπερδευτεί βρε παιδιά, μπορεί κάποιος να μου απαντήσει στο εξής;
Βλέπω ότι κυκλοφορούν πολλά είδη σύρματος. Άλλα γράφουν ότι είναι με αντίσταση, άλλα χωρίς αντίσταση klp.
Για να φτιάξω μια αντίσταση τι σύρμα πρέπει να πάρω. Έχω δει σε videάκια να ενώνουν σύρματα με αντίσταση και χωρίς και μετά να τα τυλίγουν στο φυτίλι. Έχω δει και άλλους να μην ενώνουν τπτ και να τυλίγουν έτοιμο σύρμα. Τελικά τι σύρμα πρέπει να αγοράσουμε για να κάνουμε την δουλειά μας με ασφάλεια είτε πρόκειται για αντίσταση σε φυτίλι, είτε για αντίσταση σε mesh;

Αποσυνδεδεμένος sensk3

• Κώστας
  • 858
  • Η πραγματικότητα ξεπερνάει την ανθρώπινη φαντασία!
« Απάντηση #227 στις: Νοε 02, 2013, 14:22 »
Εξαρτάται από τον ατμοποιητή. Γι' αυτό πριν σετάρεις κάποιον, διάβασε το νήμα του αντίστοιχου ατμοποιητή, για να δεις το τι και πως ;)

Αποσυνδεδεμένος sakis7

• Greek Vaper απο 28/06/2012
  • **
  • 202
  • 'Οτι πετά δεν κάνει μέλι!
« Απάντηση #228 στις: Νοε 02, 2013, 14:36 »
Επειδή έχω μπερδευτεί βρε παιδιά, μπορεί κάποιος να μου απαντήσει στο εξής;
Βλέπω ότι κυκλοφορούν πολλά είδη σύρματος. Άλλα γράφουν ότι είναι με αντίσταση, άλλα χωρίς αντίσταση klp.
Για να φτιάξω μια αντίσταση τι σύρμα πρέπει να πάρω. Έχω δει σε videάκια να ενώνουν σύρματα με αντίσταση και χωρίς και μετά να τα τυλίγουν στο φυτίλι. Έχω δει και άλλους να μην ενώνουν τπτ και να τυλίγουν έτοιμο σύρμα. Τελικά τι σύρμα πρέπει να αγοράσουμε για να κάνουμε την δουλειά μας με ασφάλεια είτε πρόκειται για αντίσταση σε φυτίλι, είτε για αντίσταση σε mesh;
Φιλε μου ειναι λιγο νωρις ,φανταζομαι εισαι νεος στο ατμισμα ,να μπλεξεις με στριψιμο συρματων με και χωρις αντισταση .Καλυτερα διαβασε εχει πολλες πληροφοριες στο φορουμ .
Σιγα σιγα θα καταλαβεις ουτε εμεις γνωριζαμε και γνωριζουμε τα παντα .
ξεκινα απο εδω να παρεις μια ιδεα αλλα διαβασε ! :yes:
http://e-kapnisma.gr/index.php/topic,11176.0/topicseen.html

Τωρα για να σου απαντησω εγω χρησιμοποιω σε μες 0,20 Κανθαλ και σε επισκευασιμους με φυτιλι 0,16 (Αυτα και τα δυο με αντισταση) .
Εαν θελει το στησιμο του επισκευασιμου (συνηθως φυτιλατος) και συρμα χωρις αντισταση τοτε εχω και 0,20 χωρις αντισταση για να ενωθει με το 0,16 .
η ενωση γινετε
χωρις αντισταση-με-χωρις.

Αποσυνδεδεμένος metmat

• **
  • 471
« Απάντηση #229 στις: Νοε 02, 2013, 14:50 »
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Θα μελετήσω και αν έχω ακόμα απορίες κι ελπίζω να μου λυθούν οι περισσότερες απορίες. Αν μείνει καμιά ακόμα απορία, εδώ θα είμαστε πάλι!  :))

Αποσυνδεδεμένος e-go FUN

• 791
« Απάντηση #230 στις: Νοε 04, 2013, 22:06 »
Κι από fasttech το φυτίλι συνατμιστές μια χαρά είναι.
Μετα το γνωστό αφθονο wetburn κι ενώ ειμαι ακόμα μόλις στο πρώτο ml κοντεύει να στρώσει γευστικά :thumpup:
Κατα τ' άλλα είναι πολύ ''γυαλιστερό'' και λίγο πιο ανθεκτικό στο μάδημα από της healthcabin.   

Αποσυνδεδεμένος kostmark

• **
  • 136
  • e-ατμιστής
« Απάντηση #231 στις: Νοε 05, 2013, 10:45 »
Επειδή έχω μπερδευτεί λίγο θα ήθελα τη βοήθειά σας:  το φυτίλι το επεξεργαζόμαστε πριν το χρησιμοποιήσουμε για λόγους υγιεινής, γεύσης ή και για τα δύο?
Επίσης πως γίνεται το Wet burn  ή το  dry burn  και το βράσιμο στέγνωμα? Αν υπάρχει κάποιο άλλο νήμα που μπορω να τα διαβάσω για να μην σας πρ..ζω ευπρόσδεκτο, ή και κανένα video ακόμα καλύτερα.
ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος e-go FUN

• 791
« Απάντηση #232 στις: Νοε 05, 2013, 13:23 »
Το επεξεργαζομζαστε με καποιο τροπο για να φυγει η φυτιλιλα πιο γρηγορα και για λογους υγιεινης.
Το wetburn ειναι καψιμο στον αερα μερικων σταγονων για να δουλευτει η αντισταση. Το κανουμε συνηθως σε καινουρια.
Το dryburn ειναι η ιδια διαδικασια χωρις να σταξουμε υγρο και το κανουμε συνηθως σε καινουρια για να στρωσουμε καλυτερα τις σπειρες και σε παλια για να την ανανεωσουμε οταν εχει πιασει μακα. Δεν ειναι υποχρεωτικο να το κανεις, μπορεις απλα να την αλλαζεις.

Βρασιμο γινεται για μερικα λεπτα σε νερο η γαλα και μετα στεγνωμα και χρηση. Ουτε αυτα ειναι υποχρεωτικα.
Στο παρον νημα υπαρχουν παρα πολλες πληροφοριες, ριξε μια ματια και κανε τις δοκιμες σου!

Αποσυνδεδεμένος kostmark

• **
  • 136
  • e-ατμιστής
« Απάντηση #233 στις: Νοε 05, 2013, 13:45 »

Αποσυνδεδεμένος domaze

• 923
  • Say Hello to my little friend!

Αποσυνδεδεμένος exispathi

• 1258
  • -Συγνώμη φίλε, να σε ρ... -Ηλεκτρονικό τσιγάρο
« Απάντηση #235 στις: Νοε 11, 2013, 02:10 »
Υπάρχει ribbon nicrome..; Έχω ego που φαίνεται πως αναγνωρίζει τα kanthal σας βραχυκύκλωμα, και δεν παίζει, αλλά στον ατμοποιητή υπάρχει αισθητή διαφορά ατμίσματος με ribbon. Αν υπάρχει για αρχή, στη συνέχεια ένα link σε ελληνικό μαγαζί (κι αν δεν ξέρει κανείς σε ξένο έστω!)

Αποσυνδεδεμένος joyeman

• 1210
« Απάντηση #236 στις: Νοε 11, 2013, 02:26 »

Για Ελλάδα δεν νομίζω να έχει κάποιος...

http://www.stealthvape.co.uk/rebuildable-supplies/nichrome-ribbon-wire

Αποσυνδεδεμένος christos520

• 542
« Απάντηση #237 στις: Νοε 13, 2013, 00:19 »
το silica wick με το silica wick twisted έχουν κάποια διαφορά ή είναι το ίδιο πράγμα;

Αποσυνδεδεμένος exispathi

• 1258
  • -Συγνώμη φίλε, να σε ρ... -Ηλεκτρονικό τσιγάρο
« Απάντηση #238 στις: Νοε 13, 2013, 00:33 »
twisted φιτίλι..; twisted κάνω λάθος ή είναι το σύρμα..; Όπου απλά στρίβεις δυο κομμάτια σύρμα, μεγαλώνεις έτσι τη συνολική διατομή που περνάει το ρέυμα άρα μικραίνεις την αντίσταση σε μεγαλύτερο μήκος. Αλλά έτσι το έχω καταλάβει (και δοκιμάσει) αν κάνω λάθος διορθώστε με..

Αποσυνδεδεμένος christos520

• 542
« Απάντηση #239 στις: Νοε 13, 2013, 00:38 »

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
VOOPOO VINCI SPARK 100 KIT [Ηλεκτρονικά mods] 0 85 Τελευταίο μήνυμα Απρ 03, 2025, 19:26
από zamploutos
Καινουριος στο ατμισμα. Γνωμη για μονης χρησης τυπου Blu, Vuse και αλλα. Γενικά για τις συσκευές ατμίσματος 1 229 Τελευταίο μήνυμα Απρ 03, 2025, 09:22
από gstamatos
Omerta Liquids Shake and Vape 35 20251 Τελευταίο μήνυμα Απρ 02, 2025, 13:23
από Antiprosopos
ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΗ ΠΝΕΥΜΟΝΟΠΑΘΕΙΑ – Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΤΜΙΣΜΑΤΟΣ Θέματα υγείας 7 1063 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 30, 2025, 19:03
από Σταύρος 63
Αυτοπαρουσίαση μελών ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - Κανονισμοί - ΑΥΤΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ μελών 3462 877922 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 27, 2025, 22:40
από kostas.
Shake and Vape - Ερωτήσεις εξπρές και γενικές πληροφορίες Shake and Vape 1827 362163 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 24, 2025, 12:36
από Buliwyf
Ο ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ ΜΑΣ (ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ E-LIQUID ΜΑΣ) Ιδιοκατασκευές υγρών 2046 467065 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 22, 2025, 21:52
από mario1985
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ Περιοχή νέων μελών 10860 1909419 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 22, 2025, 13:30
από Tem
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2947 519731 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 16, 2025, 12:59
από Valantis04
Vape distillery bubblegum Ιδιοκατασκευές υγρών 3 1609 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 16, 2025, 06:33
από Aoratix
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1475 375660 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 14, 2025, 04:27
από Antiprosopos
Επισκευάσιμοι ατμοποιητές. Ερωτήσεις EXPRESS Επισκευάσιμοι ατμοποιητές 4712 701829 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 13, 2025, 20:29
από EΡΕΒΟΣ