To eGo είναι σαφώς μια συσκευή που αξίζει κανείς να την έχει τουλάχιστον δοκιμάσει και γιατί όχι, να την αγοράσει.
Συνδυάζει τη σχετικά μεγάλη μπαταρία (για εργοστασιακή) των 650mAh με καλή εμφάνιση.
Έρχεται να καλύψει το κενό μεταξύ των ηλεκτρονικών που μοιάζουν με τσιγάρα και των ιδιοκατασκευών που προσφέρουν μεγάλη αυτονομία.
Οι μπαταρίες του eGo των 650mAh αντιστοιχούν σε περίπου 30 με 35 συμβατικά τσιγάρα ενώ η διάρκεια χρήσης κυμαίνεται μεταξύ 5 και 8 ωρών ανάλογα με τη χρήση.
Η πρώτη μου εντύπωση από το eGo ήταν πολύ καλή.
Ήρθε σε μια όμορφη θήκη από σκληρό χαρτί που ανοίγει σαν συρτάρι.
Ίσως υπερβολική κατά τη γνώμη μου.
Μέσα στη θήκη υπήρχαν:
1. Δύο μπαταρίες eGo
2. Manual στα Αγγλικά.
3. Μία σωστή προειδοποίηση ότι ο φορτιστής δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί με εργοστασιακές μπαταρίες του 510. Δεν ενδείκνυται για μπαταρίες με χωρητικότητα κάτω των 420 mAh.
4. 1 κώνο που βιδώνει στην μπαταρία για καλύτερη αισθητική κάνοντάς το να μοιάζει με ένα μικρό πουράκι.
5. 1 ατμοποιητή τύπου 510
6. Μία θήκη μεταφοράς
7. 5 προγεμισμένα φιλτράκια χωρίς νικοτίνη
Το φωτάκι
Το eGo σε αντίθεση με άλλα ηλεκτρονικά δεν έχει φωτάκι που θυμίζει την καύτρα του κανονικού τσιγάρου. Αυτό πιθανώς να δυσαρεστήσει κάποιους νέους χρήστες που προτιμούν το ηλεκτρονικό να μιμείται ακριβώς το κανονικό τσιγάρο.
Στο eGo το φωτάκι είναι μέσα στο διακόπτη, φωτίζει αρκετά και φαίνεται ιδιαίτερα έντονα σε χαμηλό φως.
Η μπαταρία
Η μπαταρία του eGo έχει αρκετά μεγάλη χωρητικότητα και θα ικανοποιήσει αρκετούς φίλους. Είναι ίσως η καλύτερη εργοστασιακή μπαταρία που μπορεί να βρει σήμερα κάποιος στην αγορά σε ότι αφορά το θέμα της χωρητικότητας. Την αντοχή της στο χρόνο μένει να τη δούμε.
Όταν η μπαταρία τελειώσει το φωτάκι του διακόπτη αναβοσβήνει κάποιες φορές και στη συνέχεια σταματά τη λειτουργία της μέχρι να την επαναφορτίσουμε.
Ο διακόπτης
Το eGo το θέτουμε σε λειτουργία πατώντας το διακοπτάκι που έχει στο πλάι του.
Ο συγκεκριμένος διακόπτης είναι διαφανής, πλαστικός και από την πρώτη στιγμή ένιωσα ...την χαμηλή του ποιότητα. Κουνιέται εύκολα δεξιά και αριστερά και νομίζεις ότι θα φύγει.
Στη μία δε εκ των δύο μπαταριών του πακέτου μου ο διακόπτης μένει κολλημένος, συνεχίζει να καίει και έπρεπε συχνά να τον κουνάω με το δάχτυλο για να ξαναεπανέλθει στην αρχική του θέση.
Είναι κρίμα γιατί κατά τα άλλα η συσκευή δείχνει αρκετά ποιοτική.
Πατώντας το διακόπτη για περίπου 15 δευτερόλεπτα η συσκευή σταματά αυτόματα την τροφοδοσία.
Ο ατμοποιητής
Ο ατμοποιητής που έρχεται μαζί με το eGo είναι ο 510.
Έχουν γραφτεί αρκετά στο φόρουμ για το συγκεκριμένο ατμοποιητή και δεν θα επεκταθώ ιδιαίτερα απλώς θα αναφέρω μερικά βασικά χαρακτηριστικά του, όπως αυτά περιγράφονται από διάφορους συνατμιστές. Οφείλω να ομολογήσω ότι ποτέ δεν έγινα ιδιαίτερα φίλος του 510 σε αντίθεση με άλλους που ορκίζονται στο όνομά του.
Το βασικό μου πρόβλημα είναι ότι χαλάει ιδιαίτερα η γεύση του υγρού και μοιάζει σαν καμμένο. Με το ίδιο υγρό που ατμίζω με άλλους ατμοποιητές ένιωσα το γνωστό πρόβλημα που ξερένεται ο λαιμός όταν αλλάζουμε μάρκα τσιγάρων. Τελείως δηλαδή διαφορετική γεύση. Από την άλλη βέβαια αυτό μπορεί να είναι καλό σε κάποιους άλλους, ιδιαίτερα σε νέους χρήστες, γιατί πιθανώς να τους θυμίσει τη γεύση του κανονικού τσιγάρου περισσότερο από άλλους ατμοποιητές.
Επίσης οι διακυμάνσεις στην ποιότητα του 510 είναι αρκετά μεγάλες.
Έχω τύχει σε ατμοποιητή 510 που να έχει τρομερή παραγωγή ατμού και χτύπημα και σε άλλον που δεν είχε σχεδόν καθόλου την αίσθηση του χτυπήματος.
Ο 510 που ήταν μαζί με το πακέτο του eGo που παρέλαβα δυστυχώς κάηκε την δεύτερη μέρα χρήσης του. Ήταν ένας από αυτούς με το δυνατό χτύπημα.
Τον αντικατέστησα με 510 από την Heaven-Gifts ο οποίος δεν έχει ικανοποιητικό χτύπημα. Μετά από 6 μέρες συνολικής χρήσης τον αντικατέστησα και αυτόν με τον 4075 χρησιμοποιώντας ανταπτοράκι από την Heaven και ξαφνικά έγινε για μένα άλλο ηλεκτρονικό.
Όπως είπα όμως το ότι εγώ προτιμώ τον 4075 έναντι του 510 δεν σημαίνει ότι αυτό ισχύει για όλους. Υπάρχουν συνατμιστές για τους οποίους ισχύει ακριβώς το αντίθετο.
Τα φιλτράκια
Τα φιλτράκια έρχονται προγεμισμένα με υγρό χωρίς νικοτίνη σε γεύση MLB που προσπαθεί να παραπέμψει στο Malboro κάτι που είναι φυσικά ανέφικτο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η γεύση του δεν είναι καλή. Προσωπικά τη γνωρίζα τη γεύση και την βρίσκω αρκετά καλή.
Χωρίς νικοτίνη όμως το υγρό δεν προσφέρει καθόλου χτύπημα.
Οι νέοι χρήστες θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα μ’ αυτό, ιδιαίτερα όταν δεν γνωρίζουν πως γίνεται αναπλήρωση στα υγρά.
Συμπέρασμα
Το eGo είναι μια καλή συσκευή που απευθύνεται τόσο στον νέο χρήστη αλλά και στον χρήστη που γνωρίζει ήδη το ηλεκτρονικό.
Πιθανώς να μην αρέσει σ' αυτούς που θα αγοράσουν το πρώτο τους τσιγάρο, γιατί θα το προτιμήσουν μάλλον να μοιάζει με κανονικό αλλά σ' αυτούς που έχουν ήδη δοκιμάσει ένα ηλεκτρονικό, γνωρίζουν τα προβλήματα και θέλουν να αγοράσουν κάτι καλύτερο.
Αντισταθμίζει το πρόβλημα της χωρητικότητας των κλασικών εργοστασιακών μπαταριών με μεγαλύτερο μέγεθος και όψη μικρού μαύρου πούρου.
Το βρίσκω πολύ όμορφο.
Βασικό του μειονέκτημα η ποιότητα του διακόπτη και ελπίζω αυτό να διορθωθεί σε μελλοντικές του εκδόσεις
Την πραγματική του βέβαια ποιότητα και την αντοχή του στο χρόνο μένει να την δούμε. Πάντα στην αρχή όλα τα ηλεκτρονικά είναι καλά.
Το προσωπικό μου δράμα
Εχθές βγαίνοντας από το αμάξι μου έπεσε το eGo από την τσέπη μου και το έχασα...
Ευτυχώς είχε την χαλασμένη μπαταρία, αλλά χάθηκε ο κώνος, ένα ανταπτοράκι από 510 σε 4075 (και δεν έχω δεύτερο...) και ένας καινούργιος 4075 ατμοποιητής...