Αρχικά πήγα να ποστάρω αλλού, αλλά εδώ νομίζω είναι σωστότερη η τοποθέτηση.
Δραττομαι της ευκαιρίας απο το σχόλιο φίλου συνατμιστή μας περί του Τιτανίου ..
Είναι απόλυτα βιοσυμβατό υλικό ..
Ο όρος απόλυτο, με πραγματιστικούς, βέβαιους και όχι τρέχοντες καθημερινά εναλλασόμενους επιστημονικούς όρους, δεν υπάρχει. Ποιός άλλωστε, σε μια νέα και συνεχώς ανανεούμενη ατμιστική πραγματικότητα μπορεί να χρησιμοποιήσει με σιγουριά οτιδήποτε;
Τεσπα, έχω μεγάλες αντιρρήσεις για το Τιτάνιο, έχοντας το χρησιμοποιήσει σε 2-3 διαφορετικές εφαρμογές. Για να μην πολυλογώ, το θεωρώ εντελώς ακατάλληλλο για την συγκεκριμένη εφαρμογή, λόγω της γκρίζας
πούδρας που συνεχώς δημιουργείται στην επιφάνεια του (που δυστυχώς στα coils είναι δύσκολα ορατή, αλλά σε άλλες εφαρμογές είναι οφθαλμοφανής).
Πρόκειται για ένα "ζωντανό" μέταλλο και ακριβώς αυτός είναι και ο λόγος που το θεωρώ ακατάλληλο.
Σε άλλες εφαρμογές, πχ στα πλαίσια αγωνιστικών ποδηλάτων, όταν έρχεται σε επαφή με άλλα υλικά (carbon/αλουμινιο/ατσάλι), εαν δεν έχουμε εφαρμόσει στην επιφάνεια του antiseize cream, τα υλικά κολλάνε μεταξύ τους και αχρηστεύονται, λόγω αυτής της -συγχωρέστε μου την έκφραση, "ζωντάνιας", αν γίνομαι αντιληπτός.
Αν σας τύχει να χρησιμοποιήσετε ποτέ κάποιο mod/ατμοποιητή φτιαγμένο απο Ti, θα βαρεθείτε να σκουπίζετε τα σπειρώματα αφού συνεχώς θα είναι καλυμμένα με αυτή την πούδρα/μαυρίλα που παράγει ..
Τα παραπάνω είναι οι προσωπικές μου απόψεις και τίποτε παραπάνω ..