Παίζω στα 45W με τη 1 30Q που έχω τώρα. Θέλω να βάλω και το διπλό κάλλυμα όπως είπα, άρα να αγοράσω ένα καινούριο ζευγάρι.
Η 30Q που έχω τώρα είναι σχεδόν 20 ημερών, την έχω φορτίσει περίπου 20 φορές. Δεν ξέρω αν είναι καλή ή κακή. Αυτή μου έδωσε το κατάστημα από όπου πήρα το Η.Τ. μου (νέος γαρ).
Η VTC6 της Sony βλέπω ότι διαφημίζεται σαν 30Α.
Να πάρω άλλες 2 30Q λοιπόν ή να πάω σε VTC6;
Συγγνώμη παίδες για τις όποιες κουλές ερωτήσεις. 3 εβδομάδες μόνο στο χώρο!
Διαγραφή άμεσης παράθεσης
Με αφορμη το παραπανω ποστ , να ξεκαθαρισουμε οτι τις περισσοτερες φορες καποιοι δεν λενε ολη την αληθεια .....
Αυτο ειναι το εντυπο των τεχνικων χαρακτηριστικων της Sony VTC6.
Κοιταξτε το λιγακι .....
https://www.imrbatteries.com/content/sony_us18650vtc6-2.pdfΕδω λοιπον βλεπουμε οτι η Sony VTC6 ειναι ικανη για 15Α κατα τη δηλωση της εταιριας .
Η Sony VTC6 μπορει να αποδωσει 20Α χωρις να φτασει το οριο αντοχης του στοιχειου , που ειναι οι 80°C.
Τα 30Α μπορει να τα αποδωσει με οριο τους 80°C και αυτο σημαινει οτι μπορουμε να τραβηξουμε 30Α , αλλα θα πρεπει να σταματησει η αποφορτιση πριν φτασει τους 80°C.
Μπορει να γινει τετοια αποφορτιση και με εξωτερικη μοναδα ψυξης , οπως και στις VTC5 - VTC5A ....... ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΓΕΝΙΚΑ ΤΙΣ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ....
Απλα οι αλλες εταιριες δεν αναφερουν κατι αναλογο .
Η Sony το αναφερει και οποιοσδηποτε το ερμηνεύει οπως γουσταρει ...... Δυστυχως ....
Οι εταιριες μετρανε τις μπαταριες τους και δηλωνουν την αποδοση τους με βαση τους 60°C σαν ανωτερη θερμοκρασια λειτουργιας .
Η θερμοκρασια των 80°C , ειναι η ανωτερη σαν αντοχη του στοιχειου και οχι η ανωτερη σαν λειτουργια .
Δυστυχως ομως οπως εχουμε δει , ο καθενας τα λεει οπως γουσταρει και αγαπα και το κακο ειναι οτι λενε οτι να 'ναι και σε ατμιστες που δεν εχουν καμια γνωση και ετσι καθιστουν ακομα και επικινδυνο πολλες φορες το ατμισμα για καποιους .....
Η Sony VTC6 , η Samsung 30Q , η LG HG2 .... , ειναι ολες ιδιας ικανοτητας μπαταριες και με την ιδια διαρκεια .
Τις διαφορες τους θα τις δουμε σε πολυμετρο και οχι στο ατμισμα .
Επομενως μη πιστευετε οτι να 'ναι .