to καρτο το πρωτογεμίζω βάζοντας στο ημιδιαφανές καπάκι υγρό μέχρι το χείλος και βουτώντας μέσα το κάρτο και πατώντας το μέχρι να το πάρει όλο. Στη συνέχεια, τινάζω, σκουπίζω, αφήνω 1 λεπτό και ατμίζω. Οταν δω ότι ο ατμός μειώνεται έστω και στο ελάχιστο προσθέτω από πάνω λίγο υγρό περιμετρικά μέχρι να βραχεί το σφουγγαράκι από πάνω. Ετσι, ουσιαστικά αναπληρώνω ότι χάνεται, χωρίς ποτέ να το ξελιγώνω.
Αν το παρακάνω θα στάξει από κάτω.
Οταν ο κάρτο περάσει τις 2 μέρες χρήσης το αφήνω πότε πότε να ξεχειλείσει για να παρασύρει υπολλείμματα στην αντίσταση και μετά φυσάω δυνατά προς τα έξω (αντίθετα από ότι ατμίζω) για να φύγουν υπολλείμματα υγρού και να ξεμπουκώσει. Αν και μικρό σε διάμετρο το κάρτο, ωστόσο γεμίζει πανεύκολα με ότι επιστόμιο κι αν έχει το μπουκαλάκι και είναι πολύ πρακτικό, γιατί θυμάσαι πότε γέμισες και δε χρειάζεται μεγάλη ποσότητα κάθε φορά. Αν δω επίσης το σφουγγαράκι αρκετά στεγνό, βάζω προληπτικά. Το προτιμώ από το να αποσυναρμολογώ κάθε φορά όλο το η.τ. ή να έχω κάποιον κάρτο μπουρί και να πετάω όλο το υγρό κάθε φορά που χαλάει.
Από αντοχή, κρατάει από 2-5 ημέρες με φουλ άτμισμα (οι δικοί μου τουλλάχιστον) εκτός κι αν πέσεις σε ελαττωματικό. Εχω ακούσει και για περισσότερο, αλλά δε μου έτυχε. Η απόδοσή τους είναι δυσανάλογα καλή σε σχέση με το μικρό μέγεθός τους. Με βάση το κόστος τους είναι μια πολύ καλή επιλογή αναλώσιμων μη επισκευάσιμων καρτο. 8 ευρώ τα 5 δεν τα πουλάει η νομπακο; Πίστεψέ με, 5 τέτοια θα σε βγάλουν πολύ περισσότερο από ένα κάρτο hybrid των 7 ευρώ και με πολύ καλύτερη ποιότητα ατμίσματος, ακόμη και στα τελευταία τους.