Επισημη αξιολόγηση
Nobacco Mini & More
Ακολουθεί η αξιολόγηση μου για το Mini & More το οποιο με την ευγενική χορηγία της εταιρείας Nobacco και του κυρίου Μαρκόπουλου προσφέρθηκε σε πέντε μέλη του φόρουμ δωρεάν προς δοκιμή και αξιολόγηση.
Το "Mini & More" είναι μια νέα και αξιόλογη πρόταση της εταιρείας στα mini μοντέλα το οποίο συνδυάζει την αξιοπιστία και απλοποίηση στην χρήση σε ένα μοντέλο, και διατίθεται σήμερα σε όσο το δυνατόν φιλικότερη τιμή.
Συσκευασία-Ποιότητα κατασκευήςTo Mini & More έρχεται σε μια κασετίνα τις ίδιας πολύ καλής ποιότητας στην οποία μας έχει συνηθίσει η Nobacco σε όλα της τα μοντέλα.
Μέσα θα βρει κανείς όλα όσα χρειάζεται :
2 Αυτόματες Μπαταρίες 280mAh
6 Cartomizers "Mini&More"
1 Ηλεκτρονική επαναφορτιζόμενη ταμπακιέρα δερμάτινη ( 1500 mAh )
1 Καλώδιο mini USB
1 Τροφοδοτικό 220v – 5v
Βιβλιαράκι με αναλυτικές οδηγίες χρήσης στα Ελληνικά.
H ποιότητα της συσκευασίας, καθώς και του περιεχόμενου είναι άριστη.
Όλα τα εξαρτήματα έχουν μια πολύ στιλάτη εμφάνιση και άριστο φινίρισμα, όλα κουμπώνουν τέλεια χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.
Βαθμολογία : 9/10
Ευκολία χρήσηςΣυναρμολόγηση της συσκευής ουσιαστικά δεν υπάρχει καθώς αποτελείται από την μπαταρία και τον ατμοποιητές / φίλτρο. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να το γεμίσεις με υγρό , και είναι έτοιμο για άτμισμα !
Οι οδηγίες στα Ελληνικά είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τον χρήστη, μιας και οι οδηγίες όχι τόσο για το ίδιο το τσιγάρο, άλλα για την χρήση της ταμπακιέρας είναι σημαντικές.
Το γέμισμα του Mini & More γίνετε πολύ εύκολα, είτε το γνωστό σε όλους μας μπουκαλάκι με βελόνα, είτε αφαιρώντας το πλαστικό καπάκι από το cartomizer και γεμίζοντας το απευθείας πάνω στον πολυεστέρα. Ο ατμοποιητής γεμίζει με 1 ml.
Βαθμολογία : 10/10
ΑπόδοσηΗ συσκευή συμπεριφέρεται πάρα πολύ καλά χωρίς ιδιαίτερες διακυμάνσεις στην απόδοσή της, είτε στο θέμα γεύσης, χτύπημα ή ατμό.
Οι ατμοποιητές τύπου cartomizer οριζόντιας αντίστασης κυμαίνονται μεταξύ 2,1Ω – 2,8 Ω
Ο παραγόμενος ατμός είναι πολύ καλός, καθώς και η μικρές μπαταρίες των 280mAh ήταν μια ευχάριστη έκπληξη μιας και έχουν την δυνατότητα να δώσουν 4 - 6 ώρες άτμισης ανάλογα την χρήση. Αυτό που με εξέπληξε με την μπαταριά ήταν ότι δεν υπάρχει πτώση της απόδοσης μέχρι και την τελευταία τζούρα.
Μόλις τελειώσει η μπαταριά , αναβοσβήνει το μπλε φωτάκι τις μπαταρίας και σταματάει να βγάζει ατμό, χωρίς την κλασσική πτώση στην απόδοση καθώς πέφτει η μπαταριά.
Σύγκριση μεγέθους ατμοποιητή Mini & More και Ego-T
Σύγκριση μεγέθους μπαταρία Mini & More και Ego-T
Σύγκριση μεγέθους Mini & More και Ego-T
Βαθμολογία : 9/10
Αξιοπιστία και ΕπινοητικότηταΑκόμη και ύστερα από πολύωρο και συνεχόμενο άτμισμα η συσκευή δεν παρουσίασε κανένα απολύτως πρόβλημα.
Μια επιπλέον ευχάριστη έκπληξη ειναι ο τρόπος που μπορεί να φορτίσει κάποιος την ταμπακιέρα. Εδώ όσοι είναι κάτοχοι iphone, πλέον δεν χρειάζεται να κουβαλάνε δυο “φορτιστές” μαζί τους στα ταξίδια. Ο φορτιστής του iphone κουμπώνει στην ειδική υποδοχή και μπορείς να φορτίσεις την ταμπακιέρα με αυτόν.
Υποδοχή για την φόρτιση της μπαταρίας του τσιγάρου στήν ταμπακιέρα
Τα τέσσερα μπλέ λεντάκια δείχνουν την κατάσταση της μπαταρίας της ταμπακιέρας
Ο φορτιστής του iphone μπορεί να φορτίσει την μπαταρία της ταμπακιέρας μέσω της ειδικής υποδοχής.
Όψη της ειδικής υποδοχής γιά χρήση με τον φορτιστή του iphone
Βαθμολογία : 10/10
ΜειονεκτήματαΤο συγκεκριμένο μοντέλο δεν μου παρουσίασε κάποιο πρόβλημα, ωστόσο πιστεύω ότι έχει κάποια μικρά ίσως ασήμαντα μειονεκτήματα τα οποία όμως οφείλω να αναφέρω:
α. Τα φιλτράκια δεν έχουν σταθερή ωμική αντίσταση, όπως ανέφερα μέτρησα από 2,1Ω έως και 2,8Ω.
β. Τα φιλτράκια μετά από μερικές συνεχόμενες τζούρες θερμαίνονται αρκετά και αισθάνεσαι ένα ελαφρύ “κάψιμο” στα χείλι. Εγώ το ξεπέρασα αυτό χρησιμοποιώντας ένα drip-tip αντί να ακουμπάω τα χείλι μου στο φίλτρο.
δ. Η αργή φόρτιση των μπαταριών η οποία κυμαίνεται από 6 έως 8 ώρες, δηλαδή το ίδιο που κάνει να φορτίσεις και την ταμπακιέρα.
Όπως έχω προ-ανέφερει τα πάντα κουμπώνουν άριστα μεταξύ τους, επίσης δεν διαπίστωσα καμία διαρροή ή δυσλειτουργία.
Μετρόντας την αντίσταση του cartomizer 2,8Ω μείον 0,7Ω (εσωτερική αντίσταση του πολύμετρου μας δηνει 2,1Ω σε ενα απο τα Cartomizer του πακέτου μου. Σε άλλα μου έδινε άλλες τιμές μέχρι και 2,8Ω
Βαθμολογία : 8/10
Γενικό συμπέρασμαΤο πακέτο Mini & More της εταιρείας Nobacco είναι μια τίμια και αξιόλογη πρόταση της εταιρίας για όλη την γκάμα των χρηστών η.τ. Από τον πρωτάρη μέχρι τον ποιο έμπυρο. Όταν πρώτο είδα Mini & More σκεφτόμουν ότι είναι μια συσκευή η οποία απευθύνεται σε γυναίκες, μετά από την χρήση του όμως, μπορώ να πω ότι απευθύνετε στον χρήστη που θέλει ένα κομψό η.τ μικρο και ελαφρύ για χρήση είτε στις εξόδους του είτε όλη μέρα στο γραφείο, αυτοκίνητο κλπ.
Με την συμφέρουσα τιμή του στα 69.95 € πιστεύω ότι είναι μια συσκευή η οποία θα απασχόληση την αγορά για αρκετό καιρό στο μέλλον.
Συνολική Βαθμολογία : 9,2 / 10
Ευχαριστώ και υπόσχομαι να επανέλθω σε μερικές μέρες γιά ένα "follow-up".