Κάποτε, σε μια πόλη της συντηρητικής δύσης (Αγγλία, αν θυμάμαι καλά) κάποιος καθόταν στο εδώλιο. Κατηγορία: βιασμός…
Οι ένορκοι ήταν σχεδόν έτοιμοι να αποφασίσουν. Τα μάτια τους εξέπεμπαν την αλήθεια. Ο κύριος Μόρισον, ο χοντρούλης πωλητής αυτοκινήτων, η κυρία Σμιθ, η φαρμακοποιός είχαν μια λάμψη στα μάτια… αυτή που σε κάνει υπερήφανο για το προνόμιο που σου δόθηκε να μοιράσεις δικαιοσύνη.
Τελευταίο χαρτί του κατηγορούμενου: ο φοβερός και τρομερός δικηγόρος του.
Αντί για αγόρευση, έδωσε στον Πρόεδρο μια κλωστή και τον παρακάλεσε θερμά να την περάσει μέσα από τη βελόνα που ο ίδιος ο συνήγορος κρατούσε.
Μόλις ο Πρόεδρος ήταν έτοιμος για την τελική κίνηση, ο δικηγόρος «τσουπ» έβαζε τη βελόνα λίγο πιο εκεί. Αυτό συνεχίστηκε περίπου 20 φορές. Τα μάτια του Προέδρου γούρλωσαν. Το ίδιο και του κυρίου Μόρισον, ο οποίος αναγκάστηκε να βγάλει από την πάνω αριστερή τσέπη του σακακιού του το χαριτοδιπλωμένο μαντήλι του για να σκουπίσει από το μέτωπό του τον ιδρώτα, ο οποίος είχε γεμίσει αγωνία την κυρία Σμιθ μήπως της χαλάσει το φορμάρισμα των μαλλιών της.
Την απρόσμενη λύση έδωσε σαν από μηχανής θεός ο ίδιος ο Πρόεδρος, με το ρητό
«ε, καλά τώρα, αφού τα χέρια μου δεν πιάνουν» το οποίο είναι και γραμμένο μαζί με το καλωσόρισμα στην πινακίδα στα όρια της παραδοσιακής κωμόπολης.
Κι αν νομίζετε ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί και σε σας (το να μην μπορείτε να περάσετε την κλωστή, εννοώ), άρα και τα χέρια του προέδρου ήταν ΟΚ, ήρθε η ώρα να γνωρίσετε και κάποιον που:
• πάει να ποτίσει μια γλάστρα διαμέτρου 80cm με ένα πλαστικό μπουκάλι και το μισό νερό χύνεται απέξω
• όποτε (τω καιρώ εκείνο) επιχείρησε να φτιάξει στριφτό, μάζευε τον καπνό από την άλλη άκρη του γραφείου, στα 125cm πιο μακριά, προσπαθούσε να ξεκολλήσει το χαρτάκι από τον τοίχο (μα πώς βρέθηκε εκεί;) και έβρισκε το φιλτράκι στο απέναντι μπαλκόνι
• όταν (δυο μέρες αργότερα) πήρε μαραφέτι για αυτή τη δουλεία (καλά το γράφω), παρατάσσονταν πίσω του οι ανύπαντρες νύφες της γειτονιάς: όποια έπιανε τον καπνό θα παντρευόταν, όποια έπιανε το χαρτάκι θα αρραβωνιαζόταν και όποια έπιανε το φιλτράκι θα δημοσίευε άρθρο στα «Νέα της Αμαζονίας» : «Ατράνταχτες αποδείξεις ότι η Γη κατοικείται από νοήμονα όντα – στάλθηκε από εκεί πρωτόγονο προϊόν επεξεργασίας ζωικού άνθρακα»
• αποφεύγει να πάει στο σούπερ-μάρκετ για να μην υποστεί το μαρτύριο που του υποβάλλει κάθε φορά η γριούλα πίσω του «μα επιτέλους, ΕΤΣΙ τις ανοίγουν τις σακούλες, κύριε»
• δεν είναι να ξεκινήσει ένα χαρτί υγείας… μέχρι να βρει την αρχή, έχει χαθεί το μισό – όσο για τις αυτοκόλλητες ταινίες, τα πόδια στον ώμο…
Σίγουρα δεν αναγνωρίζετε τον εαυτό σας στα παραπάνω, μιας και είναι το trademark του ανωγραφόμενου. Της αφεντιάς μου, δηλαδή.
Κι επειδή το «φύγε εσύ, έλα εσύ» ισχύει ακόμα κι όταν δεν προστάζουμε εμείς…
Έφυγε το ΚΤ και ήρθε η πρεσβυωπία… εντελώς αναπάνεχα…
Ο οποίος είχα την τύχη να ανακαλύψω το ΗΤ δυο μέρες πριν το φόρουμ, διαφορετικά θα είχε τραπεί σε τακτική φυγή, καθώς τα πρώτα που διάβασα εδώ ήταν οι επισκευάσιμοι.
Ένιγουέι, κύλησε πολύ υγρό στο τανκ, αλλά οι εργοστασιακοί – εργοστασιακοί.
Ξεκίνησα με τις «δεξαμενές» του 1ml που είχαν τα «καπάκια» του 2011.
Αμέσως μετά, ήρθαν (ξαναήρθαν, διάβασα κατόπιν) τα κάρτο. Πρέπει να πέρασε ένας χρόνος με Giant και Hybrid.
1) Τότε έπαθα και το πρώτο σοκ, όταν τα θαυματουργά χεράκια μου κατάφεραν να ανοίξουν έναν.
Οι εντυπώσεις μου θύμισαν τη δήλωση του κολλητού και φαρμακοποιού της γειτονιάς «Ρε συ, ξέρεις τι πανίδα κυκλοφορεί το χειμώνα στα χαλιά του σπιτιού;». Πιθανότητα εύρεσης πανίδας στα κάρτο δεν υπήρχε μεν, αλλά άντε να βγάλω από το μυαλό μου τη δήλωση του Μανώλη, δε.
Εκείνη την κρίσιμη στιγμή, εμφανίστηκε ο Τιτάνας. Ναι μεν καρτόφερνε, αλλά μόνο σε ένα μικρό κεντρικό μέρος. Οι σκιές στο μυαλό μου είχαν στριμωχτεί εκεί μέσα (ξου-ξου).
Τι κι αν υπήρχε η δυσκολία του γεμίσματος; (σταγόνα-σταγόνα)
2) Το δεύτερο σοκ το έπαθα στις ατμοσυναντήσεις:
όταν ο giorgos-maria μου δήλωνε ότι θα μου τους έστηνε εκείνος – έλα όμως που… ντρεπόμουν…
όταν ο Rexakos μου έδωσε να καταλάβω ότι το βαμβάκι και το σύρμα που βάζει και ελέγχει ο ίδιος είναι το κάτι παραπάνω στην υγεία, αφού μπορεί και το ελέγχει ανά πάσα στιγμή.
Το αυστηρό βλέμμα της γριούλας στην ουρά του σούπερ μάρκετ μου υπενθύμισε:
«Δεν είναι για σένα αυτά… Συνέχισε να μαγειρεύεις με τα υγρά, εκεί δεν τρέμει το χέρι σου». Ίσως γιατί μια ζωή με αναμίξεις διαλυμάτων ασχολιόμουν…
Με τον καιρό, τα ενθαρρυντικά λόγια…
«έλα μωρέ, περνάς 4 φορές το σύρμα…»
(εκεί ένοιωθα κάτι υγρά στον πνεύμονα)
«βάζεις το βαμβάκι μέσα»
(εκεί ένοιωθα να μου κάνουν μασάζ με έλαια διακετύλιου)
«dry burn για να δεις αν η αντίσταση είναι καθαρή»
(εκεί με έλουζαν με βάση από τον τάφο της Αμφίπολης)
«και βιδώνεις το σύρμα εδώ»
(ε, εκεί μου έσκαγε η μπαταρία στη μούρη)
… με έπεισαν ότι δεεεν…
Και τότε κατάλαβα ότι η αποστολή μου είναι στο ΗΤ μεν, άλλη δε.
Και όχι στους επισκευάσιμους. Ούτε που κατάλαβα ποτέ γιατί τους λένε έτσι και όχι «επανασυναρμολογούμενους» ή κάτι τέτοιο.
Αν δεν είμαστε κι εμείς οι τελευταίο των Μοϊκανών, πώς θα μάθαιναν οι εταιρείες τα συν και τα πλην των εργοστασιακών ώστε να τους βελτιώσουν; Ε;
Άλλωστε, με τον aspire nautilus bdc, που είναι ο τωρινός ατμοποιητής μου, δεν ζηλεύω πια τα ντουμάνια στις ατμο-μαζώξεις…
Πέρα από την πλάκα, σαφώς και ο όρος «επισκευάσιμοι» είναι άγνωστος στον μπαρμπα-Μήτσο, που κάθεται στο παγκάκι στην πλατεία του χωριού και παρατηρεί ασκαρδαμυκτί τον ατμό να απογειώνεται, ψαχουλεύοντας το μαραφέτι μπας και φανεί το μυστικό, όπως τότε, που περιεργαζόταν το ραδιόφωνο για να βρει πώς χώρεσε εκεί μέσα αυτός που κρύφτηκε και έλεγε: «Σιώκος… βαθιά μπαλιά… Σιώκος…».
Όπως είναι άγνωστος και στον Σάκη τον Γιάπι, που στήνεται στις ουρές της τράπεζας, της εφορίας και των πολυεθνικών και ανοίγει τον χαρτοφύλακα βγάζοντας τον εργοστασιακό για να το παίξει… γκατζετάκιας.
Όπως και στο 90% των ατμιστών, που για πολλούς και διάφορους λόγους δεν ξέρουν για το φόρουμ.
Πόσο μάλλον η ουσία του όρου…
Γι αυτό και ο σκοπός είναι, τώρα που το ΗΤ είναι στην ανάπτυξη, να φτιάχνονται εργοστασιακοί ατμοποιητές που:
1) θα είναι απλοί στον χρήστη – ακόμα και του δικού μου επιπέδου
2) θα του δίνουν την αίσθηση της ασφάλειας, όχι μόνο σε σχέση με το ΚΤ, αλλά και της πορείας που διαγράφεται στο άτμισμα
Η αλήθεια είναι ότι οι χρήστες των εργοστασιακών ατμοποιητών αλλά και υγρών είναι η μεγάλη πλειοψηφία. Κι αν με τους επισκευάσιμους γλυτώνεις χρήματα, πολλαπλάσια γλυτώνεις με τα diy.