Καούρες στο στομάχι: Ναι, μου φέρνει το η.τ μερικές φορές, όταν ατμίζω πολύ και νηστικός - έτσι συνέβαινε όμως και με το τσιγάρο. Πιθανόν να έχει σχέση με ουσίες που κρατούνται στο σάλιο και όταν το καταπίνεις, καταλήγουν στο άδειο στομάχι.
Ταχυπαλμίες: Ναι, μου φέρνει το η.τ αν ατμίσω πολύ το βράδυ και έχω φάει βαριά. Το ίδιο συνέβαινε όμως και με το τσιγάρο. Πρέπει να έχει σχέση με την ποσότητα νικοτίνης που κυκλοφορεί στο αίμα.
Μπούκωμα στην μύτη: δύσκολο να κρίνεις, αλλά νομίζω πως το η.τ επιδεινώνει μπουκώματα από ιώσεις.
'Φούσκωμα' στην άσκηση: επίσης δύσκολο να κρίνω, αλλά νομίζω πως όταν έχω ατμίσει πολύ, 'φουσκώνω' πολύ στον γυρισμό με το ποδήλατο (περαιτέρω δοκιμές αναβάλλονται μέχρι την άνοιξη

).
Ακμή: βγάζω κάθε τόσο κάτι σαν φουσκίτσα που μετά βγάζει πύον, στο πηγούνι. Επειδή το σκαλίζω, μένει καιρό. Εξαφανίζεται και ξαναεμφανίζεται.
Αυτό είναι σίγουρα από το η.τ. Πιστεύω 90% ότι , αν το έψαχνα θα έβρισκα από ποιο υγρό/ποιανού υγρό προκαλεί αυτή την αντίδραση ώστε να την αποφύγω. Δεν είμαι σταρ του σινεμά ή μοντέλο όμως, οπότε δεν με νοιάζει και τόσο.
Προσωπικό μου συμπέρασμα: το άτμισμα είναι μία διαδικασία που εισάγει στον οργανισμό ουσίες με τρόπο για τον οποίο
δεν είναι προγραμματισμένος, όπως και το κάπνισμα. Είναι φυσικό να μην ξέρει πως να το αντιμετωπίζει 100%.
Σίγουρα έχει παρενέργειες. Και η εξέταση της Flavourarts, αυτό απέδειξε: τοξικότητα στα πνευμονικά κύτταρα.
Διαφωνώ όμως με το 'άμεσα καταστροφικές' που ακούστηκε. Το επίπεδο τοξικότητας είναι πολύ χαμηλό, οι πιθανώς καρκινογόνες ουσίες είναι σε επίπεδα αντίστοιχα με αυτά που καταναλώνουμε καθημερινά (συντηρητικά, αρωματικές/χρωστικές/γλυκαντικές ουσίες κλπ.), ενώ δεν υπάρχει καθόλου πίσσα για να προκαλέσει χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια.
Δηλαδή, έχουμε μακροπρόθεσμα κάποιες πιθανές παρενέργειες. Συγκρίνοντας όμως με τις παρενέργειες του καπνίσματος και βλέποντας τα ποσοστά επιτυχίας στην διακοπή του, που είναι σύμφωνα με αναφορές πάνω από 50% - και
χωρίς καμίας μορφής υποστήριξη, όπως συμβαίνει στα κέντρα διακοπής καπνίσματος , απλώς δέκα χαζοί δοκιμάζουνε μόνοι τους - οι υπηρεσίες υγείας θα έπρεπε να
σμπρώχνουν τους καπνιστές στο άτμισμα.
Ανυπομονώ να γίνουν σοβαρές έρευνες για το η.τ . Για να τις χρησιμοποιήσουνε τα κέντρα διακοπής καπνίσματος, και να βγάλουνε από το χούι πολύ κόσμο (πιστεύω ότι τα ποσοστά επιτυχίας θα ξεπερνάνε το 80%), και έπειτα να έχουνε πρόγραμμα απεξάρτησης
και από το ηλεκτρονικό τσιγάρο για όσους το επιθυμούν - πράγμα πολύ πιο εύκολο, όπως ανακάλυψε οποιοσδήποτε προσπάθησε να μην βάλει το η.τ στο στόμα του για κάποιες ώρες.