vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών


Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

85 επισκέπτες, 4 χρήστες
tzavardin, maprix, dallaskdp, Milarepa

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Αποσυνδεδεμένος Atmos

 • *****
 • 5632
 • Φύλο: Άντρας
  • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
« στις: Δεκεμβρίου 25, 2012, 19:33 »
Εδώ θα βρίσκετε διάφορες ανακοινώσεις που γίνονται κατά καιρούς στο φόρουμ μας.

Αποσυνδεδεμένος Atmos

 • *****
 • 5632
 • Φύλο: Άντρας
  • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
Συναντάμε τελευταία το φαινόμενο κάποιοι να εγγράφονται στο φόρουμ μας στις 12:00 και στις 12:05 να έχουν ποστάρει σε 10 θέματα κληρώσεων για συμμετοχή. Χρόνος παραμονής στο φόρουμ 5 λεπτά!! Επίσης υπάρχει και το άλλο φαινόμενο κάποιοι να έχουν χρόνο ή και παραπάνω στο φόρουμ και να εμφανίζονται μόνο όταν υπάρχουν κληρώσεις. Μέσα σε ένα έτος ο χρόνος παραμονής τους στο φόρουμ δεν ξεπερνάει την ώρα, όσο χρόνο χρειαζόταν δηλαδή για να δηλώσουν συμμετοχή στις κατά καιρούς κληρώσεις.

Θέλουμε να πληροφορήσουμε τα παραπάνω μέλη ότι κάτι τέτοιο δεν είναι αποδεκτό στις κληρώσεις που στους όρους τους αναφέρουν ότι απευθύνονται σε "ενεργά μέλη του φόρουμ". Οι κληρώσεις αυτές δεν είναι για τον κάθε περαστικό ή τους κυνηγούς κληρώσεων. Τέτοια μηνύματα σ' αυτές τις κληρώσεις θα διαγράφονται και υπάρχει πιθανότητα και αποκλεισμού του μέλους από το φόρουμ.

Επίσης δεν νοείται κάποιος που εγγράφηκε μετά την ανακοίνωση μιας κλήρωσης να δηλώνει συμμετοχή σ' αυτήν.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 17, 2015, 17:22 από Atmos »

Αποσυνδεδεμένος Atmos

 • *****
 • 5632
 • Φύλο: Άντρας
  • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
Απ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 03, 2013, 02:06 »
Σήμερα έγινε η εκ νέου καταμέτρηση των μηνυμάτων όπως είχε προαναγγελθεί προ διμήνου:

Οι πίνακες εμπόρων ως γνωστόν συντονίζονται από τους ίδιους τους εμπόρους-κατασκευαστές. Μέχρι στιγμής παρατηρείται ότι ο συντονισμός είναι ελλιπής σε σύγκριση με τις υπόλοιπες περιοχές του φόρουμ και πιο πολύ μοιάζει με την περιοχή "Χαλαρά θέματα" (στην οποία επίσης τα μηνύματα δεν μετράνε).

Ίσως λόγω έλλειψης χρόνου, ίσως για να μην στενοχωρήσουν κάποια μέλη τους, οι περισσότεροι έμποροι δε συντονίζουν τους πίνακές τους σωστά. Πολλά θέματα εκεί έχουν γίνει κανονικό chat. Επίσης κάποια μέλη τα οποία επιδίδονται σε αγώνα δρόμου για αύξηση του αριθμού των μηνυμάτων τους, βρήκαν εκεί "καταφύγιο" για τα ανούσια ποστ τους. Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν υπάρχει κανένα μπόνους στους έχοντες μεγάλο αριθμό μηνυμάτων στο φόρουμ.  :idiot1:  Στο εξής λοιπόν τα μηνύματα που δημοσιεύονται στους πίνακες εμπόρων δε θα μετράνε στο προφίλ των αποστολέων.

Για την ώρα η αλλαγή αυτή δεν επηρεάζει τα ήδη δημοσιευμένα μηνύματα. Αυτό θα γίνει περίπου στο τέλος του χρόνου όταν θα γίνει εκ νέου καταμέτρηση των μηνυμάτων. Τότε τα μηνύματα που είναι στους πίνακες εμπόρων θα αφαιρεθούν από το προφίλ των μελών αυτόματα. Δεν πρόκειται κανείς να πάθει τίποτα, ούτε θα χάσει το αίμα του αλλά και ούτε κανένα μπόνους από το φόρουμ.

Αποσυνδεδεμένος Atmos

 • *****
 • 5632
 • Φύλο: Άντρας
  • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 03, 2013, 05:22 »
   Η διαχείριση και οι συντονιστές του φόρουμ μας εύχονται καλή χρονιά σε όλα τα μέλη του e-kapnisma.gr με υγεία και υτυχία.

Ευχόμαστε το 2013 να είναι μια ακόμα ήρεμη και δημιουργική χρονιά για το φόρουμ μας.

Θα έχετε όλοι παρατηρήσει τελευταία τις επανειλημμένες συστάσεις μας προς τα μέλη στους πίνακες εμπόρων και κατασκευαστών που υπενθυμίζουν ότι οι πίνακες αυτοί βρίσκονται εκεί για επικοινωνία με τους εμπόρους - κατασκευαστές και όχι για διαλόγους μεταξύ των μελών. Η σύσταση να μην γίνονται εκεί reviews και παρουσιάσεις προϊόντων από τα μέλη υπήρχε πάντα στους κανονισμούς του φόρουμ, αλλά γράφοντας μια δυο σειρές εντυπώσεων που δεν θεωρήσαμε ως review στην αρχή και στη συνέχεια η μία κουβέντα φέρνει την άλλη, καταλήξαμε στο τέλος να υπάρχουν θέματα προϊόντων που συναντούσαμε μόνο στους πίνακες των εμπόρων ενώ δεν υπήρχαν αντίστοιχα θέματα στην περιοχή των μελών. Εκτός αυτού, υπήρχε και το θέμα που είχε αναφερθεί και εδώ http://vaping.gr/index.php/topic,6.msg519370.html#msg519370 το οποίο τελικά οδήγησε στο να ρυθμιστεί το φόρουμ έτσι ώστε να μην καταμετρώνται τα μηνύματα που δημοσιεύονται εκεί στο προφίλ των μελών.

Αν συνεχίζαμε με αυτό το μοτίβο, θα καταλήγαμε οι συζητήσεις και το φόρουμ να μετακομίσουν σιγά σιγά στην περιοχή των εμπόρων και των κατασκευαστών αφήνοντας μια αδιάφορη περιοχή για τα μέλη. Κάτι τέτοιο δεν ήταν όμως επιθυμητό ούτε από τη διαχείριση ούτε από το συντονισμό του φόρουμ γιατί έτσι το φόρουμ μας θα ξέφευγε από το σκοπό του. Το φόρουμ μας είναι ένα φόρουμ μελών - χρηστών η.τ.. Οι έμποροι φιλοξενούνται εδώ και προσφέρουν ενημέρωση και επικοινωνία για τα προϊόντα τους αλλά το φόρουμ δεν υπάρχει γι' αυτούς αλλά για τα μέλη του, τους απλούς χρήστες η.τ. Έτσι λοιπόν κλειδώθηκαν αρκετά θέματα στην περιοχή των εμπόρων - κατασκευαστών που ένα μεγάλο μέρος τους είχε καταλήξει σε chat αλλά και γιατί κάποια λόγω του όγκου τους είχαν γίνει δύσχρηστα, και δημιουργήσαμε ανάλογα θέματα στην περιοχή των μελών, ενώ άλλα μετακόμισαν στην περιοχή των μελών μετά από μια απαραίτητη σταχυολόγηση των χρήσιμων μηνυμάτων. Ευχαριστούμε τους συντονιστές αλλά και τα μέλη που βοήθησαν σ' αυτό. Μια ενδεικτική λίστα από τις πρώτες περιπτώσεις τέτοιων θεμάτων παρατίθεται παρακάτω. Έγιναν κι άλλες τέτοιες παρεμβάσεις στη συνέχεια (και συνεχίζουν να γίνονται) αλλά από ένα σημείο και μετά σταματήσαμε να κρατάμε αρχείο.

UFS
ΙATTY 'ο Μέγας"
ProVari
Z-Atty Pro
ALT AtmosLab
DD by Craven.gr
Atmistis.gr υγρά (μετακινήθηκε)
the Steam Machine by atmomixani
Χρήσιμα tips
Steam Machine: δοκιμές setup.
THE Dripper Επισκευάσιμος άτμο για dripping
Συνδιασμοί φιτιλοαντίστασης για τον Dripper
KILLER 705 Ο... ΑΤΜΟΠΟΙΗΤΗΣ
ΟΔΥΣΣΕΑΣ Ο ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟΣ


... και συνεχίζονται.  

Αν ακολουθήσετε τις παραπομπές που υπάρχουν μέσα στις συντονιστικές συστάσεις των παραπάνω θεμάτων, θα δείτε ότι οδηγούν σε θέματα τα οποία έχουν συγκεντρωμένες όλες τις σημαντικές πληροφορίες που υπήρχαν μέσα σε εκατοντάδες σελίδες και με πολύ κόπο και χρόνο συνέλεξαν οι συντονιστές του φόρουμ μας αλλά και απλά μέλη του φόρουμ μας μερικές φορές για να βοηθήσουν τα μέλη ώστε να δίνεται πληροφορία γύρω από το κάθε θέμα με πολύ λιγότερο κόπο και χρόνο από τη μεριά του αναγνώστη. Σεβαστείτε τον κόπο τους και διαβάστε πριν αρχίσετε ερωτήσεις που ίσως απαντώνται κιόλας στα πρώτα μηνύματα. Κοιτάξτε για παράδειγμα το θέμα του UFS ή το Provari ή του Οδυσσέα για να πάρετε μια γεύση από τον όγκο της δουλειάς που απαιτήθηκε. Και τέτοια θέματα υπάρχουν πολλά ακόμα που έχουν δημιουργηθεί.

Στους εμπόρους και κατασκευαστές που διατηρούν πίνακες στο φόρουμ μας θα θελα να διευκρινίσω κάποια πράγματα που πιθανώς δεν λαμβάνουν υπόψιν τους: Οι πίνακες εμπόρων - κατασκευαστών δεν είναι ορατοί στους επισκέπτες αλλά μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη. Αν ένα προϊόν αναφέρεται μόνο στον πίνακά σας και δεν υπάρχει ανάλογο θέμα στην περιοχή των μελών, το προϊόν είναι αόρατο και για τους επισκέπτες αλλά και για όσους ψάχνουν το προϊόν σας μέσω μιας μηχανής αναζήτησης (Google π.χ.). Έτσι λοιπόν, με το να προσπαθείτε να "κρατήσετε" τη συζήτηση ζωντανή μόνο στον πίνακά σας (για να φαίνεται ότι ο πίνακας έχει κίνηση) και να μη γίνονται ανάλογες συζητήσεις στην περιοχή των μελών, γίνεστε όλο και πιο "αόρατοι" για το ευρύ κοινό. Αν το προϊόν σας αξίζει να συζητηθεί, αυτό θα γίνει σίγουρα στην περιοχή των μελών. Επίσης ένας πίνακας εμπόρου όπου αντί για πληροφόρηση έχουμε chat και ανέκδοτα, δεν είναι και ότι καλύτερο σαν εικόνα μιας επιχείρησης που θέλει να φαίνεται σοβαρή.

Στα μέλη του φόρουμ μας που δημοσιεύουν στους πίνακες εμπόρων - κατασκευαστών θα ήθελα να παρακαλέσω να απευθύνονται μόνο σ' αυτούς και να μην κάνουν διαλόγους μεταξύ τους. Αν θέλετε να γράψετε τις εντυπώσεις σας από κάποιο προϊόν, κάντε το στην περιοχή των μελών. Οι έμποροι και οι κατασκευαστές θα διαβάσουν κι εκεί τα μηνύματά σας και τις εντυπώσεις σας γιατί τους ενδιαφέρουν. Επίσης για κάποιες ερωτήσεις που μπορούν να τις απαντήσουν και τα απλά μέλη που χρησιμοποιούν ένα προϊόν, έχετε μεγαλύτερη πιθανότητα να πάρετε πολύ περισσότερες απαντήσεις και σε πολύ πιο σύντομο χρόνο αν τις κάνετε στο ανάλογο θέμα στην περιοχή των μελών παρά στους πίνακες των κατασκευαστών μιας και εκεί δεν πρόκειται να σας απαντήσουν άλλα μέλη εφόσον η ερώτησή σας απευθύνεται μόνο στον κατασκευαστή (είπαμε όχι διάλογοι μεταξύ μελών εκεί).

Με τα παραπάνω έγινε μια προσπάθεια να εξηγηθούν κάποια πράγματα ώστε να υπάρχει καλύτερη κατανόηση όλων για τη λειτουργία του φόρουμ και όλοι μαζί να βοηθήσουμε ώστε το φόρουμ μας να παραμείνει μια πηγή πληροφόρησης γύρω από το η.τ. που θα βοηθήσει και τα μέλη του αλλά και τον κάθε αναγνώστη ώστε να λύνει τις όποιες απορίες του στα θέματα που τον απασχολούν γύρω από τη χρήση των ηλεκτρονικών τσιγάρων.

Ευχαριστούμε πολύ


Διόρθωση - ενημέρωση συνδέσμων
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 22, 2021, 10:57 από Tem »

Αποσυνδεδεμένος Atmos

 • *****
 • 5632
 • Φύλο: Άντρας
  • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
Μέχρι τώρα στις ανακοινώσεις του φόρουμ έμπαιναν μόνο οι κληρώσεις που γινόταν από τον διαχειριστή του φόρουμ.
Στο εξής θα μπαίνουν όλες οι κληρώσεις που ανακοινώνονται εφόσον αυτές απευθύνονται αποκλειστικά στα μέλη του φόρουμ μας, (δηλαδή αυτές που κληρώνουν με τον αύξοντα αριθμό του μηνύματος συμμετοχής στο φόρουμ μας), ανεξάρτητα αν αυτές εκτελούνται από τη διαχείριση του φόρουμ ή όχι.
Όταν μια εταιρία ανοίξει ένα τέτοιο θέμα κλήρωσης, παρακαλούμε να κάνει μια "Αναφορά στον διαχειριστή" ώστε να την εντοπίσουμε και να τη δημοσιεύσουμε και στις ανακοινώσεις του φόρουμ.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 07, 2015, 21:08 από Atmos »

Αποσυνδεδεμένος Atmos

 • *****
 • 5632
 • Φύλο: Άντρας
  • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
Για όσους θέλουν να ανοίξουν ΝΕΟ ΘΕΜΑ για κάποιο προϊόν
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 31, 2016, 01:29 »
Στο φόρουμ μας γενικά για τα θέματα που παρουσιάζουν νέα προϊόντα ισχύει το εξής: Όταν πρόκειται για κάποιο νέο προϊόν το οποίο αναμένεται να έχει αυξημένο ενδιαφέρον, μπορεί να δημιουργηθεί ένα νέο θέμα όπου στο τέλος του τίτλου φέρει τον χαρακτηρισμό "προεπισκόπηση".
Από τη στιγμή όμως που κάποιο μέλος του φόρουμ μας έχει το νέο προϊόν στα χέρια του, μπορεί να ανοιχτεί νέο θέμα και το παλιό της προεπισκόπησης κλειδώνεται.

ΟΜΩΣ: Ένα νέο θέμα με πρώτο μήνυμα "Το πήρα παιδιά και είναι καταπληκτικό", δεν μας λέει τίποτα (ως πρώτο μήνυμα), όπως δε μας λέει τίποτα και ένα σκέτο βίντεο το οποίο για να το δει κάποιος ίσως χρειαστεί να αφιερώσει και πάνω από μισή ώρα. Αποτέλεσμα: Πολλοί δεν το βλέπουν καν και αρχίζουν τις ερωτήσεις στο θέμα, και πολλές φορές τις ίδιες ξανά και ξανά.

Το πρώτο μήνυμα ενός θέματος για ένα προϊόν θα πρέπει να περιέχει τουλάχιστον μερικές βασικές πληροφορίες γι' αυτό. Αυτές θα βοηθήσουν τον αναγνώστη να αποφασίσει, μέσα σε δευτερόλεπτα, αν τον προϊόν τον ενδιαφέρει ώστε να παρακολουθήσει κάποιο περιεχόμενο βίντεο ή τη συζήτηση που ακολουθεί.

Ακόμα κι αν δεν υπάρχει πλήρες κείμενο, στην παρουσίαση ενός προϊόντος:
Για να ανοιχτεί ΝΕΟ ΘΕΜΑ θα πρέπει να περιέχονται τα παρακάτω:


 • Τα χαρακτηριστικά του προϊόντος
 • Κάποιες φωτογραφίες (αν δεν έχετε δικές σας, ας είναι και από το site του κατασκευαστή - εμπόρου)
 • Τα συν και τα πλην που εντοπίσατε
 • Κάποιες παραπέρα εντυπώσεις, περιληπτικά (τουλάχιστον)
 • Βίντεο (αν υπάρχει) του ιδίου ή άλλων παρουσιαστών
Αν το αρχικό μήνυμα είναι μόνο ένα ξερό βίντεο, ή δυο τρεις προτάσεις του στιλ "Το πήρα και είναι καταπληκτικό" το πιο πιθανό είναι να συγχωνεύεται στις "Νέες κυκλοφορίες", στην προεπισκόπηση ή όπου αλλού ταιριάζει σαν ένα απλό μήνυμα ανάμεσα στα άλλα και όχι σαν νέο θέμα.
Η εισαγωγή των παραπάνω πληροφοριών για τον παρουσιαστή δεν απαιτούν ούτε το 1/20 του χρόνου που χρειάζεται για να ετοιμάσει ένα βίντεο.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 31, 2016, 01:46 από Atmos »

Αποσυνδεδεμένος Atmos

 • *****
 • 5632
 • Φύλο: Άντρας
  • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
Το ιστορικό των κινητοποιήσεων και ο ρόλος του φόρουμ
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 29, 2016, 16:52 »
Το ιστορικό των κινητοποιήσεων και ο ρόλος του φόρουμ

Για όλα τα πράγματα κάποιος θα πρέπει να κάνει την αρχή. Το θέμα "[ΠΡΟΤΑΣΗ] Ενωση Ελληνων Ατμιστων Ε.ΕΛ.Α." έχει από το 2011 τουλάχιστον που... βολοδέρνει στο φόρουμ μας. Πόσα μέλη είναι που έχουν γράψει εκεί "Κάντε την αρχή και είμαι μέσα". Πέρασαν όμως 5 χρόνια αλλά κανένας δεν έκανε την αρχή.

Έπρεπε να "σφίξουν" τα πράγματα για να αρχίσουμε να προβληματιζόμαστε. Μέσα Μαΐου ανακοινώνεται η νέα νομοθεσία για τα προϊόντα καπνού όπου οι ιθύνοντες εντάσσουν μαζί και το άτμισμα και μας βρίσκει απροετοίμαστους. Μέχρι και απαγόρευση ενημέρωσης για θέματα ατμίσματος από κάθε μέσο περιλαμβάνει στα άρθρα της η νομοθεσία!

Όπως ξέρετε το φόρουμ έχει σελίδα στο FB αλλά είναι μόνο για μερικές σκόρπιες ανακοινώσεις. Πιο πολύ είχε φτιαχτεί σαν εναλλακτική σε περίπτωση που για κάποιον λόγο δε δουλεύει το φόρουμ ώστε να ενημερώνονται οι φίλοι της σελίδας που εκεί είναι περίπου 3 χιλιάδες αυτή τη στιγμή. Ασχολούμαι ελάχιστα με το FB αλλά μάλλον κάποιοι έχουν εντάξει τη σελίδα του φόρουμ στις ομάδες τους και με την ανακοίνωση της επικείμενης νομοθεσίας άρχισαν κάθε τόσο να έρχονται ειδοποιήσεις: "Ο ΧΧΧ άλλαξε το απόρρητο της ομάδας Χ-Ατμιστές σε "μυστική"", "Ο ΨΨΨ άλλαξε το απόρρητο της ομάδας Ψ-Ατμιστές σε "μυστική"" και άλλα παρόμοια. Νομίζω κάποιες ομάδες έκλεισαν κιόλας, ενώ ταυτόχρονα είδα και κάποιους reviewers στο Youtube να μας αποχαιρετούν και να λένε ότι θα κλείσουν τη σελίδα τους.

Η αλήθεια είναι ότι σαν διαχειριστή με προβλημάτισαν τα παραπάνω. Σκέφτηκα ότι ίσως θα 'πρεπε κι εγώ να κλείσω το φόρουμ ή να το κάνω "κλειστό" μόνο για μέλη όπως έκαναν κι άλλοι με τις ομάδες τους στο Facebook ή και σε άλλα φόρουμ. Αλλά μιας και η νομοθεσία ακόμα δεν ειχε ψηφιστεί, αποφάσισα να το κρατήσω ανοιχτό. Αναρωτιέμαι τι θα γινόταν αν έκλεινε το φόρουμ. Γιατί από τη στιγμή που έμεινε ανοιχτό, άρχισαν μετά σιγά σιγά να ξεπροβάλλουν και πάλι οι ομάδες στο FB όπως φαινόταν από τις νέες ειδοποιήσεις που κατέφθαναν: "Ο ΧΧΧ άλλαξε το απόρρητο της ομάδας Χ-Ατμιστές από "μυστική" σε "κλειστή"", "Ο ΨΨΨ άλλαξε το απόρρητο της ομάδας Ψ-Ατμιστές από "μυστική" σε "κλειστή""κτλ.

Επανέρχομαι όμως για λίγο στο θέμα που άρχισα, για τη δημιουργία συλλόγου ατμιστών. Σαν διαχείριση δεν είχα σκοπό να εμπλακώ. Πόσα καρπούζια να κρατήσει κανείς κάτω από τη μασχάλη! Εκτός αυτού δεν ήθελα σε καμιά περίπτωση να συγχωνευτεί ένας σύλλογος, που τυχόν θα δημιουργούνταν, με το φόρουμ, γιατί είναι τελείως διαφορετικά πράγματα. Παρόλα αυτά όμως δήλωσα σχεδόν από την πρώτη στιγμή πως σε ό,τι μπορώ να διευκολύνω ως διαχειριστής για την έναρξη της δημιουργίας συλλόγου ατμιστών, θα το έκανα αλλά προσωπικά δεν ήθελα να εμπλακώ ούτε στα ιδρυτικά στελέχη. Την ίδια δήλωση έκανα ξανά και πρόσφατα.

Παρόλα αυτά, ο άνθρωπος που θα έκανε την αρχή, δε φαινόταν πουθενά. Όμως μερικές φορές χρειάζεται ένα πιο μικρό βήμα για να πάμε σε μεγαλύτερο. Κατά τη γνώμη μου το πρώτο βήμα έγινε από τον Κώστα - alldaynews με το ψήφισμα που έβαλε στο Avaaz.. Όπως είχα δηλώσει, τέτοιες κινήσεις θα τις υποστήριζα. Έβαλα αμέσως ειδοποιήσεις στο φόρουμ, πληρωμένη διαφήμιση στο Facebook και τελικά (και με τη βοήθεια όλων όσων συνέβαλαν στην ενημέρωση βέβαια), καταφέραμε να περάσουμε τους 6 χιλιάδες ψήφους! Γνώμη μου είναι ότι το νούμερο είναι πάρα πολύ ικανοποιητικό για τα δεδομένα της ατμιστικής κοινότητας.

Στη συνέχεια έρχεται το δεύτερο μεγαλύτερο βήμα: Ο Κώστας (kostas44) στέλνει μόνος του απανωτές επιστολές στον πρωθυπουργό στις οποίες τελικά (και αναπάντεχα είναι η αλήθεια) δέχεται απάντηση από το γραφείο του πρωθυπουργού όπου του ζητούν να θέσει ερωτήσεις και τις θέσεις του περί ατμίστατος. Σκέφτηκε ότι εδώ χρειάζεται βοήθεια για να έχει μια ολοκληρωμένη επιστολή και ανεβάζει βίντεο στο youtube το οποίο δημοσιεύει και στο φορουμ μας και αλλού ζητώντας βοήθεια από όποιον πιστεύει ότι μπορεί να προσφέρει στη σύνταξη της επιστολής. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ατμιστής που ασχολείται με το ίντερνετ και δεν είδε αυτό το βίντεο του Κώστα!

Κάνοντας τώρα την ανασκόπηση κοιτάζω κάτω από το βίντεο του Κώστα στο Youtube και βλέπω 44 σχόλια τα οποία δεν είναι και όλα βοηθητικά για τη σύνταξη της επιστολής αλλά είναι τουλάχιστον ενθαρρυντικά. Το φόρουμ μας τη στιγμή της ανακοίνωσης του βίντεο είχε ήδη ξεπεράσει τα 15 χιλιάδες μέλη και φαίνεται ότι "το μέγεθος μετράει" γιατί εδώ βρέθηκαν μέλη που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν ενεργά στο εγχείρημα. Μού ζήτησαν να τους διευκολύνω στην επικοινωνία τους στην προσπάθεια για τη σύνταξη της επιστολής και το έκανα αμέσως προσφέροντάς τους τον κατάλληλο χώρο γι' αυτό.

Επειδή έβλεπα τη δουλειά που γινόταν, πρέπει να πω ότι τους θαυμάζω. Έβαλαν τον εαυτό τους μπροστά, έχασαν την ανωνυμία τους και έπεσαν με τα μούτρα για ένα σκοπό που παρόλο δεν ήταν σίγουροι για το αποτέλεσμα της δουλειάς τους, το πάλεψαν και τελικά τα κατάφεραν. Η επιστολή συντάχτηκε, στάλθηκε στον πρωθυπουργό και δημοσιεύτηκε και στο φόρουμ.
Πρέπει να πούμε ότι αυτή η επιστολή έχει ήδη δημοσιευτεί και σε πολλά ειδησεογραφικά sites του διαδικτύου.

Δεν σταμάτησαν όμως εδώ. Κατανοώντας ότι το μεγαλύτερο κλειδί για την επιτυχία του αγώνα των ατμιστών είναι η ενημέρωση του κόσμου αλλά και των δημοσιογράφων που πολλές φορές μη γνωρίζοντας το θέμα αναδημοσιεύουν ανακρίβειες, αποφάσισαν να κάνουν το τρίτο μεγάλο βήμα και να δώσουν μια συνέντευξη τύπου όπου θα ενημερώνουν κοινό και δημοσιογράφους για το τι είναι το άτμισμα και γιατί ως ατμιστές αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με τη νομοθεσία που βαίνει προς ψήφιση.

Αν η δουλειά για την επιστολή πιάνει 1 βαθμό, εδώ έχει ξεπεραστεί ήδη το 10. Οι λεπτομέρειες που πρέπει να ληφθούν υπόψιν και οι προετοιμασίες που πρέπει να γίνουν είναι αμέτρητες. Προσφέρθηκαν κι άλλα άτομα και μπήκαν στην ομάδα αλλά από ένα σημείο και μετά δεν μπορούσε αυτό να είναι πια πρακτικό, γι' αυτό αποφάσισαν να συνεχίσουν αυτοί που είχαν συγκεντρωθεί ως τώρα.

Αυτό είναι το ιστορικό μέχρι στιγμής.
Το έχουν πει και τα παιδιά μόνα τους, το λέω κι εγώ: Η πρωτοβουλία ανήκει αποκλειστικά στα παιδιά. Το φόρουμ απλά διευκόλυνε στο εγχείρημα. Το φόρουμ ούτε οικειοποιείται ούτε "καπελώνει" την προσπάθεια. Αντίστοιχα όμως και η ομάδα που δημιουργήθηκε δηλώνει ότι δεν "καπελώνει" κανέναν ατμιστή και καμία ομάδα ατμιστών. Θα εκφράσει τις απόψεις των μελών της και μόνο, επώνυμα και με επιχειρήματα. Είναι απλά μια πρωτοβουλία και τίποτα περισσότερο. Προσωπικά ως διαχειριστής έχω αποσυρθεί από την ομάδα και δεν λογίζομαι ούτε μετράω τον εαυτό μου στα μέλη της πρωτοβουλίας, δηλώνω όμως ότι αν μου ζητηθεί, θα έχουν τη βοήθειά μου σε ό,τι μπορώ να βοηθήσω.

Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους μας, γιατί πιστεύω πως ψυχικά όλοι μας στηρίζουμε την προσπάθεια των παιδιών και πιστεύω πως είμαστε μαζί τους. Σύντομα θα ανεβάσουν και τα θέματα που θα πραγματευτούν στη συνέντευξη. Τα πρόσωπα δεν παίζουν ρόλο, παίζουν ρόλο στο ότι βρέθηκαν και υπάρχουν κατ' αρχάς και βέβαια και οι θέσεις τους τις οποίες θα ανακοινώσουν σύντομα, αν και λίγο πολύ τις συζητάμε εδώ και μήνες σε τόσα θέματα του φόρουμ. Είναι οι θέσεις όλων μας. Αν βέβαια υπάρχουν άτομα που δεν συμφωνούν μ' αυτές, μπορούν κάλλιστα να οργανώσουν ανάλογες κινήσεις/πρωτοβουλίες. Το φόρουμ θα στηρίξει όποιους και όσους μπορεί.

Εύχομαι η προσπάθεια να συνεχιστεί και μετά τη συνέντευξη. Οι διαδικασίες αυτές είναι η μεγάλη ευκαιρία για πράγματα που συζητάμε ακόμα και πριν από το 2011. Είναι η ευκαιρία για το τέταρτο μεγαλύτερο βήμα. Αλλά αυτό δεν είναι του παρόντος γιατί ο χρόνος πιέζει. Μετά τη συνέντευξη τύπου όμως καλό είναι να μην ξεχαστεί.

Εμείς σαν ατμιστές, αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να βρισκόμαστε μαζί τους στη συνέντευξη τύπου, έστω και έξω από την αίθουσα. Πρέπει να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας, να δείξουμε ότι νοιαζόμαστε και ότι μας απασχολεί το θέμα.

Καλή επιτυχία.


Διόρθωση - ενημέρωση συνδέσμων
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 25, 2022, 15:15 από Tem »

Αποσυνδεδεμένος Atmos

 • *****
 • 5632
 • Φύλο: Άντρας
  • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
vaping.gr Το νέο όνομα του φόρουμ μας
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 07, 2016, 16:01 »
Πριν χρόνια που εμφανίστηκαν οι πρώτες συσκευές, οι οποίες με τον ατμό που έβγαζαν προσπαθούσαν να προσομοιάσουν τον καπνό του τσιγάρου, το όνομα που επικράτησε γι' αυτές ήταν "Ηλεκτρονικά τσιγάρα".

Κρίνοντας με τα σημερινά δεδομένα πολλοί θα έλεγαν ότι η επιλογή του ονόματος γι' αυτές τις συσκευές δεν ήταν ό,τι καλύτερο, μιας και οι συσκευές άτμισης δεν έχουν καμία σχέση με τα παραδοσιακά τσιγάρα σε ό,τι αφορά τα συστατικά τους κτλ.

Αν όμως το σκεφτούμε καλύτερα, για τα δεδομένα εκείνης της εποχής μάλλον ήταν το πιο κατάλληλο όνομα, γιατί το προϊόν απευθυνόταν σε καπνιστές. Η λέξη "τσιγάρο" ήταν ελκυστική για τον καπνιστή και προσέλκυε το ενδιαφέρον του. Με ένα διαφορετικό όνομα ίσως περνούσαν πολύ περισσότερα χρόνια μέχρι οι καπνιστές να του δώσουν κάποια σημασία. Μαρκετίστικο όνομα μεν, αλλά έχει και τη δικαιολογία του.

Έτσι λοιπόν, ακολουθώντας το πνεύμα της εποχής, το πρώτο φόρουμ που είχε δημιουργηθεί το 2008, μιας και τα άλλα ονόματα "elecrtonic cigarette.gr", "e-cig.gr" και παρόμοια είχαν ήδη καταληφθεί, επιλέχθηκε από τον τότε διαχειριστή το πολύ εύστοχο "e-kapnisma.info" το οποίο στη συνέχεια (μέσα τον πρώτο χρόνο) που ανέλαβα τη διαχείριση έγινε "e-kapnisma.gr" και συνέχισε μ' αυτό όλα αυτά τα χρόνια.
Πρέπει να πούμε ότι το ίδιο συνέβαινε και στο εξωτερικό. Ακόμα αυτή τη στιγμή που γράφεται αυτό το μήνυμα, το μεγαλύτερο φόρουμ για ατμιστές στον κόσμο, το αμερικάνικο ECF έχει ακόμα το όνομα "Electronic Cigarette Forum".

Οι νομοθεσίες όμως που άρχισαν να βάζουν στο ίδιο τσουβάλι τον ατμό με τον καπνό ανάγκασαν πολλές σελίδες στο εξωτερικό να αρχίσουν να διαφοροποιούνται στην ονομασία τους ώστε να μην παραπέμπουν πια σε "τσιγάρο". Έτσι προέκυψε το "vaping" το οποίο αποδόθηκε ως "άτμισμα" στα ελληνικά με τους "vapers" δηλ. "ατμιστές", ενώ οι συσκευές αναφέρονται συχνά ως "vaping devices" δηλ. "συσκευές άτμισης" ή "συσκευές ατμίσματος" καθώς και οι "vaporizers" ως "ατμοποητές". Το ρήμα "vape" (ατμίζω) έγινε η  λέξη της χρονιάς στο Oxford Dictionaries για το 2014. Επίσης τελευταία προτιμούμε τον όρο "ατμιστής" αντί του "χρήστης η.τ." κτλ. Οι ορολογίες αυτές αν και οι περισσότερες προέκυψαν πολύ νωρίς, ήδη από το 2009, εν τούτοις τα ονόματα πολλών σελίδων του εξωτερικού παρέμειναν στις παλιές ονομασίες που θύμιζαν τσιγάρο και κάπνισμα.

Η αλλαγή του ονόματος του φόρουμ σε κάτι που να μη θυμίζει τσιγάρο και κάπνισμα έχει ήδη συζητηθεί εδώ και μερικά χρόνια, αλλά μιας και το μεγαλύτερο φόρουμ του εξωτερικού δεν άλλαζε, είπα να το καθυστερήσουμε ακόμα μέχρι να καθιερωθούν περισσότερο οι έννοιες "vaping" και "άτμισμα". Οι νέες νομοθεσίες όμως που προέκυψαν από την Ε.Ε. αλλά και οι επιμέρους νομοθεσίες των κρατών μελών που διαμορφώνονται τελευταία, έκαναν επιτακτική ανάγκη την αλλαγή του ονόματος ώστε να ξεχωρίσουμε και τυπικά από τον καπνό και το τσιγάρο.

Το "vaping.gr" επιλέχθηκε μετά από διαβούλευση με το συντονιστικό team και υπερψηφίστηκε έναντι άλλων προτάσεων. Το κυριότερο επιχείρημα ήταν ο παγκοσμίως διεθνώς γνωστός όρος για το άτμισμα αλλά και η διαθεσιμότητα του ονόματος ως domain.

Ευχόμαστε καλή συνέχεια σε όλους.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 07, 2016, 16:48 από Atmos »

Αποσυνδεδεμένος Atmos

 • *****
 • 5632
 • Φύλο: Άντρας
  • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
Απ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 10, 2017, 17:16 »
Λόγω έλλειψης χρόνου το τελευταίο διάστημα ζήτησα τη βοήθεια του Τρύφωνα να βοηθήσει στη διαχείριση και τον ευχαριστώ που δέχτηκε.
Έτσι εκτός από εμένα, και τον Supad στα τεχνικά, στο εξής θα είναι και ο Cruiser79 στη διαχείριση.
Παρακαλώ για το επόμενο διάστημα να απευθύνεστε σ' αυτόν για τυχόν διαχειριστικά θέματα γιατί πιθανόν να μην μπορώ να ανταποκριθώ λόγω έλλειψης χρόνου.
Τον ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια.  :respect_hat:
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 10, 2017, 17:23 από Atmos »

Αποσυνδεδεμένος Atmos

 • *****
 • 5632
 • Φύλο: Άντρας
  • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
Αλλαγή διαχείρισης στο φόρουμ
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 19, 2017, 15:35 »
Νιώθω την ανάγκη πως πρέπει να το ανακοινώσω σήμερα, πριν τα αποτελέσματα των εκλογών, ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να συνδυαστεί με το οποιοδήποτε αποτέλεσμα:

8+ χρόνια διαχείριση στο φόρουμ είναι αρκετά. Έχω κουραστεί καιρό πριν πάρω την απόφαση και το είχα ανακοινώσει στον Τρύφωνα (Cruiser79) πριν κάνα δυο χρόνια ότι όταν θα παραιτούμουν από το φόρουμ, πίστευα και πιστεύω ότι θα ήταν από τα πιο κατάλληλα άτομα να το συνεχίσει και μου είχε υποσχεθεί από τότε ότι όταν θα χρειαστεί, θα το κάνει.

Ο καιρός όλο και φαινόταν να πλησιάζει και κάποια στιγμή το πήρα απόφαση ότι είχε έρθει. Και τα χρόνια στην πλάτη μου αλλά και οι ευθύνες και οι δυσκολίες της διαχείρισης αλλά και κάποιες εξελίξεις προσωπικές που έχουν μειώσει τον χρόνο μου, έχουν σαν αποτέλεσμα το φόρουμ να γίνεται όλο και πιο "δυσκίνητο" εξ αιτίας μου. Βλέπω πολλά πράγματα που χρειάζονται αλλαγές, αλλά το κουράγιο δεν υπάρχει πια. :palios:
Χρειάζεται νέο αέρα το φόρουμ και σίγουρα έναν άνθρωπο νεότερο και στο σώμα και στο μυαλό.  :dance2:

Η αλλαγή της διαχείρισης έχει γίνει ήδη μπει μπροστά σχεδόν πριν από έναν μήνα αλλά λόγω των εξελίξεων με τη δημιουργία του συλλόγου και τις εκλογές δεν ήθελα ούτε στο ελάχιστο να ξεφύγει η συζήτηση από εκείνο το θέμα, γιατί μια πιθανότητα έστω και μικρή υπήρχε, κάποιοι να προσπαθήσουν να κάνουν συνδυασμούς δυο άσχετων γεγονότων και να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση, γι' αυτό ζήτησα από τον Τρύφωνα να αφήσουμε την ανακοίνωση για αργότερα.

Χαίρομαι που συνέβαλα κι εγώ, όσο μπόρεσα, στη δημιουργία του συλλόγου και εύχομαι να μεγαλώσει και να γίνει ένας υπολογίσιμος θεσμός στην ελληνική κοινωνία με επιτυχίες για το καλό όλων αλλά και ένας θεσμός που θα ενώσει όλους τους ατμιστές. Μέσα στη συζήτηση των αποτελεσμάτων των εκλογών, το θέμα της αλλαγής διαχείρισης πιστεύω ότι θα περάσει χωρίς να δοθεί έκταση η οποία δεν έχει κανέναν λόγο να δοθεί έτσι κι αλλιώς.

Από μία άποψη νιώθω απελευθερωμένος. Αν εξαιρέσουμε τον πρώτο ενάμιση χρόνο που είχα κάνει κάποια revievs προϊόντων μόνο και μόνο για πάρει μπροστά το φόρουμ, από εκεί και πέρα έπαιρνα σπάνια θέση ή έλεγα τη γνώμη μου για ατμιστικά προϊόντα, πριν ελαχίστων εξαιρέσεων για είδη τα οποία μπορούσε κανείς να τα βρει οπουδήποτε, οπότε δεν μπορούσε κανείς να θέσει θέμα ιδιαίτερης μεταχείρισης ή υποστήριξης σε συγκεκριμένους εμπόρους ή κατασκευαστές. Προσπαθούσα να κρατάω μια ουδέτερη στάση σε τέτοια θέματα και ελπίζω να το έχω πετύχει ως τώρα.

Επιτέλους λοιπόν τώρα θα μπορώ κι εγώ να πω τη γνώμη μου, να συμμετέχω περισσότερο ως απλό μέλος και να είμαι πολύ πιο χαλαρός στις συζητήσεις μας στο φόρουμ. Ουδέν κακόν αμιγές καλού, όπως έλεγαν και οι αρχαίοι μας.  :)

Εύχομαι σε όλους καλή συνέχεια και ιδιαίτερα στον νέο διαχειριστή του φόρουμ, τον Cruizer79 τον οποίο ευχαριστώ και δημόσια για το δύσκολο έργο που έχει αναλάβει. Εύχομαι ενέργεια και γερό στομάχι, γιατί χρειάζεται κι αυτό μερικές φορές.  :respect_hat:

Εδώ θα είμαστε, δε χανόμαστε.   :bye:

Αποσυνδεδεμένος Cruiser79

 • *****
 • 9074
 • Φύλο: Άντρας
 • Ομορφαίνει, δεν παχαίνει!
  • Cruiser's e-liquid reviews
Απ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 04, 2017, 22:58 »
Θα ήταν τουλάχιστον αναισθησία να μην έκανα και εγώ μία "δήλωση αποδοχής" αυτής της ευθύνης που ανέλαβα. Αρκετά καθυστερημένα, αλλά με πολύ καλές δικαιολογίες γι αυτό, τις οποίες και δεν πρόκειται να αναλύσω.

Πριν από αυτό το φόρουμ, δεν είχα ασχοληθεί και ποτέ με άλλα στη ζωή μου. Το διαδίκτυο ήταν πάντα για μένα εργαλείο πρωτίστως δουλειάς και μετά διασκέδασης και προσωπικού χρόνου. Ο Λευτέρης και η τότε συντονιστική ομάδα, είχε τότε δει σε μένα τη δυνατότητα να βοηθήσω στη λειτουργία του φόρουμ. Δέχτηκα την πρόσκληση και αυτό έκανα. Αργότερα, οι αρμοδιότητες ανέβηκαν κι άλλο καθώς άλλαξαν κάποια πράγματα στη δομή του συντονισμού. Θέλω να πιστεύω ότι και τότε έφερα σε πέρας ότι κλήθηκα να κάνω.

Όταν μου πρότεινε για πρώτη φορά ο Λευτέρης να συμμετέχω στη διαχείριση, είχα δηλώσει ότι δεν είχα κάτι παραπάνω να προσφέρω και ότι αν δεν ήταν κάτι άκρως απαραίτητο, καλύτερα να έμενε στην άκρη. Μέχρι που τελικά ήρθε η στιγμή, και όπως δήλωσε ο Λευτέρης, δεν σήκωνε άλλη αναβολή. Καλώς ή κακώς, το έχω αγαπήσει αυτό το φόρουμ και από τη στιγμή που ο διαχειριστής του αποφάσισε ότι εγώ είμαι ο κατάλληλος να το συνεχίσει, θα ήταν το λιγότερο ανεύθυνο να αρνηθώ.

Έχει μπόλικη δουλειά η διαχείριση. Και τις τελευταίες δύο εβδομάδες αρχίζω να κατανοώ τη συσσωρευμένη κούραση του Λευτέρη. Όπως και το λόγο που δεν μπόρεσα με τίποτα να του αλλάξω γνώμη. Για καλή μου τύχη, υπάρχει μια συντονιστική ομάδα που στην πλειοψηφία της έχει πολύ μεγαλύτερη εμπειρία από εμένα. Οπότε δεν έχω κάτι να φοβηθώ.

Κάποιες αλλαγές στο φόρουμ θα τις δούμε. Στην εμφάνιση, στην αναθεώρηση των κανονισμών και ενδεχομένως στη διάταξη. Επί οκτώ χρόνια, ο Λευτέρης πήρε μια ιδέα και την έκανε το μεγαλύτερο συγκεντρωμένο θησαυρό γνώσεων για το άτμισμα. Ευελπιστώ α) να αντέξω και εγώ οκτώ χρόνια και β) να βοηθήσω το φόρουμ να μεγαλώσει άλλο τόσο. 

Μέσα σε όλα αυτά, ελπίζω να καταφέρω να παραμείνω ο Τρύφωνας που ξέρετε και να γράφω και για κανένα υγράκι που και που.

Λευτέρη, πρώτα φίλε, μετά συνατμιστή και τέλος πρώην αφεντικό, σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό σου. Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα κάνω ότι μπορώ ώστε την τιμήσω. Άντε, και να πίνουμε και κάνα τσιπουράκι που και που.

Ταυτόχρονα, θέλω να ευχαριστήσω όλη τη συντονιστική ομάδα καθώς χωρίς αυτούς θα έπρεπε να έχω Ethernet πίσω από το αυτί και να είμαι μονίμως online για να το τρέχω.

Καλή ξεκούραση Λευτέρη!

Αποσυνδεδεμένος Cruiser79

 • *****
 • 9074
 • Φύλο: Άντρας
 • Ομορφαίνει, δεν παχαίνει!
  • Cruiser's e-liquid reviews
Απ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
« Απάντηση #11 στις: Ιουνίου 11, 2017, 19:57 »
Ένα μήνυμα, τρεις ανακοινώσεις στα γρήγορα:


α) Από την 1η Ιουλίου, θα υπάρξει μία αλλαγή στους κανονισμούς που αφορούν τις αγγελίες. Συγκεκριμένα, θα απαιτείται πλέον έγκριση σε όλα τα θέματα που δημοσιεύονται στον ειδικό πίνακα και που σήμερα δεν απαιτούνταν έγκριση, όπως πχ στον πίνακα "Ζήτηση". Ταυτόχρονα, θα υπάρξει και ένα όριο στα θέματα που θα μπορούν να δημοσιευτούν εκεί, το οποίο μένει να αποφασιστεί. Θεωρούμε όμως ότι ο αριθμός 5 είναι καλός για αρχή. Για αγγελίες πώλησης ή ανταλλαγής, ο αριθμός θα παραμείνει 2.


β) Την 1η Ιουλίου, το θέμα "Αναμονή παραγγελίας!!!" θα μεταφερθεί στα "Ανένταχτα" και θα γίνει εκ νέου καταμέτρηση όλων των ποστ του φόρουμ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αρκετοί θα δούμε μία μείωση στα μηνύματά μας. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν όσοι έχουν ανοιχτές αγγελίες και είναι πολύ κοντά στο όριο των 50 μηνυμάτων. Μετά την εκ νέου καταμέτρηση, οι αγγελίες των οποίων οι συντάκτες δεν θα έχουν πλέον πρόσβαση στον πίνακα, θα θεωρηθούν ολοκληρωμένες. 

Το εν λόγω νήμα, δεν έχει νόημα να προσφέρει καταμετρημένα ποστ. Δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις, έχει αποτελέσει ένα εύκολο τρόπο ώστε νέα μέλη να αποκτούν πρόσβαση σε πίνακες όπως οι αγγελίες χωρίς στην ουσία να "δικαιολογείται" κάτι τέτοιο από την προσφορά τους στο φόρουμ και τα μέλη του. Είναι πολύ πιθανό μετά από αυτή τη μετακίνηση να σταματήσουμε να βλέπουμε επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις εκεί και φυσικά οι συντονιστές να έχουν τη δυνατότητα να ασχοληθούν με πιο σοβαρά πράγματα από το να διαγράφουν παραθέσεις καταστάσεων παραγγελίας.


γ) Και φαρμακερό. Καιρό είχαμε να δούμε μέλος που μπανάρεται να ανοίγει καπάκι δύο νέους λογαριασμούς μόνο και μόνο για να βρίσει. Έτσι, προσωρινά τέθηκε περιορισμός για τις εγγραφές ώστε αυτές να εγκρίνονται από το διαχειριστή, και όχι η αυτοματοποιημένη έγκριση μέσω email που δίδονταν.


Τέλος, ανακοινώνεται πως βρίσκεται σε εξέλιξη πλήρης αναθεώρηση των κανονισμών του φόρουμ. Δεν είναι κάτι που θα ολοκληρωθεί σύντομα όμως καθώς θέλει αρκετή δουλειά.

Σας ευχαριστώ για την υπομονή και την κατανόηση.

Αποσυνδεδεμένος Cruiser79

 • *****
 • 9074
 • Φύλο: Άντρας
 • Ομορφαίνει, δεν παχαίνει!
  • Cruiser's e-liquid reviews
Απ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
« Απάντηση #12 στις: Αυγούστου 15, 2017, 17:12 »
Όσοι χρησιμοποιείτε Tapatalk, θα έχετε παρατηρήσει ότι αν κάποιος βάλει το σύμβολο @ μπροστά από το username σας, λαμβάνετε μια ειδοποίηση (εφόσον το έχετε επιλέξει στο Tapatalk).

Πλέον, αυτή η δυνατότητα δίδεται και μέσω της πλατφόρμας του φόρουμ με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Πράγματα που πρέπει να προσέξετε:

1) Όταν κάποιος σας κάνει mention με αυτό τον τρόπο, στο top menu του φόρουμ, στην επιλογή "Προφίλ", θα εμφανίζεται ο αριθμός των mentions που έχετε. Ταυτόχρονα, στο drop down menu που εμφανίζει το "Προφίλ", υπάρχει πλέον και η επιλογή "Mentions".

2) Η δυνατότητα είναι ενεργή για όλα τα μέλη με 5+ μηνύματα, τους εμπόρους, τους κατασκευαστές, τα επίτιμα και διακεκριμένα μέλη και τους συντονιστές. Δεν υπάρχει δυνατότητα απενεργοποίησης της δυνατότητας.

3) Επιπρόσθετα, από το Προφίλ->Mentions, μπορείτε να επιλέξετε να λαμβάνετε και email κάθε φορά που κάποιος σας κάνει mention.

4) Το φόρουμ ελέγχει καθημερινά, σε ώρες που δεν υπάρχει πολύ κίνηση, και διαγράφει τις ειδοποιήσεις για mentions παλαιότερες των επτά (7) ημερών. Ασχέτως αν το μέλος τις έχει δει ή όχι.

5) Η δυνατότητα δεν είναι case sensitive. Το Cruiser79 και το cruiser79 λειτουργούν ακριβώς το ίδιο. 

6) Η λειτουργία χρησιμοποιείται δοκιμαστικά προς διευκόλυνση των μελών που επιθυμούν πρώτα να βλέπουν μηνύματα στα οποία κάποιος τους έχει κάνει mention και μετά τα υπόλοιπα. Αν η λειτουργία δημιουργήσει προβλήματα στο φόρουμ, την ταχύτητα απόκρισης, το μέγεθος και τη δομή της βάσης δεδομένων και τον όγκο κίνησης στο server, θα αφαιρεθεί με συνοπτικές διαδικασίες.

7) Τις επόμενες ημέρες, θα προσπαθήσω να μεταφράσω το λεκτικό της δυνατότητας στα ελληνικά.

Ελπίζω να συνεισφέρει στη χρηστική εμπειρία του φόρουμ μας και να περιορίσει ακόμα περισσότερο το ενοχλητικό φαινόμενο των άμεσων παραθέσεων, καθώς πλέον έχουν όλοι τη δυνατότητα να λάβει γνώση ο ενδιαφερόμενος ότι κάποιος του απευθύνει μια ερώτηση ή μια απάντηση.

Αποσυνδεδεμένος Cruiser79

 • *****
 • 9074
 • Φύλο: Άντρας
 • Ομορφαίνει, δεν παχαίνει!
  • Cruiser's e-liquid reviews
Απ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
« Απάντηση #13 στις: Μαΐου 27, 2018, 12:56 »
Τις τελευταίες μέρες, υπάρχει πολύ μεγάλη κινητικότητα όσον αφορά τα βήματα που πρέπει να λάβουν επιχειρήσεις και οργανισμοί ώστε να συμμορφωθούν με τους κανόνες του νέου κανονισμού προστασίας προσωπικών δεδομένων (GDPR). Παρόλο που ο νομικός μας σύμβουλος δεν είναι 100% σίγουρος για το αν οφείλουμε να προβούμε σε επιπλέον κινήσεις, αποφασίσαμε να το κάνουμε έτσι κι αλλιώς.

Παρακάτω θα διαβάσετε τη δήλωση μας για το τι γίνεται με τα προσωπικά σας δεδομένα στο φόρουμ. Το ίδιο, θα λάβετε και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ασχέτως αν έχετε ενεργοποιήσει την επιλογή για λήψη ενημερώσεων. Δεν απαιτείται κάποια επιπλέον ενέργεια από εσάς αλλά παρακαλούμε να ξοδέψετε τον ελάχιστο χρόνο που απαιτείται για να το διαβάσετε. 

Ευχαριστώ για την προσοχή σας!

Ποια προσωπικά δεδομένα συλλέγουμε;
 
Το μοναδικό προσωπικό δεδομένο που συλλέγουμε υποχρεωτικά, είναι μία έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Προσωπικά δεδομένα όπως ο τόπος διαμονής, το φύλο και η ημερομηνία γέννησης, παρέχονται από τα μέλη απολύτως προαιρετικά και μπορούν να απαλειφθούν από το εγγεγραμμένο μέλος ανά πάσα στιγμή.
Ταυτόχρονα, κάθε δημοσίευσή σας «σφραγίζεται» με την διεύθυνση IP σας.
Για κάποια μέλη μπορεί να έχουμε περισσότερα δεδομένα, όπως αρχείο αποκλεισμών ή δεδομένα εξέλιξης τυχόν αγγελιών.
Δεν συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα ειδικού χαρακτήρα, όπως βιομετρικά χαρακτηριστικά ή γενετικά δεδομένα.
 
Πώς χρησιμοποιούνται τα δεδομένα;
 
Χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την επικοινωνία της διαχείρισης του φόρουμ μαζί σας, και εφόσον έχετε επιλέξει την λήψη ενημερώσεων, για την αυτοματοποιημένη αποστολή από την πλατφόρμα του φόρουμ, των ενημερώσεων που έχετε επιλέξει να λαμβάνετε. Δεδομένα τα οποία έχετε προαιρετικά επιλέξει να μοιράζεστε, δεν χρησιμοποιούνται για κανένα λόγο.
 
Με ποιόν μοιραζόμαστε τα δεδομένα σας;
 
Τα δεδομένα σας δεν δίδονται σε κανέναν απολύτως τρίτο. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί η πιθανότητα εισαγγελικής παραγγελίας παράδοσης τέτοιων δεδομένων από το Διαχειριστή για λόγους δημόσιας ασφάλειας ή δικαστικής έρευνας.
 
Από πού προέρχονται αυτά τα δεδομένα;
 
Τα δεδομένα σας προέρχονται από την φόρμα εγγραφής την οποία συμπληρώσατε για να είστε μέλη του φόρουμ, ενώ οι διευθύνσεις IP προέρχονται από τις δημοσιεύσεις σας.
 
Πώς αποθηκεύονται τα δεδομένα σας;
 
Οι πληροφορίες καταγράφονται αποκλειστικά σε ψηφιακή μορφή στη βάση δεδομένων η οποία είναι απαραίτητη για τη λειτουργία του φόρουμ. Η βάση αυτή τηρείται σε απομακρυσμένη πλατφόρμα παρόχου σύμφωνα με όλες τις επιταγές κρυπτογράφησης κατά GDPR.
 
Ποιος είναι υπεύθυνος για τη διασφάλιση της συμμόρφωσης με τους σχετικούς νόμους και κανονισμούς;
 
Σύμφωνα με το GDPR, δεν έχουμε νομική υποχρέωση να έχουμε έναν υπεύθυνο προστασίας δεδομένων. Το άτομο που είναι υπεύθυνο για τη διασφάλιση των υποχρεώσεων του φόρουμ μας βάσει του GDPR είναι ο εκάστοτε διαχειριστής και ιδιοκτήτης του φόρουμ.
 
 
 
Ποιος έχει πρόσβαση στα δεδομένα σας;
 
Αποκλειστικά και μόνο όσοι ανήκουν στην ομάδα μελών «Διαχειριστές» και «Γενικοί Συντονιστές», οι οποίοι τα χρησιμοποιούν με μόνο σκοπό την απρόσκοπτη λειτουργία του φόρουμ.
 
Ποια είναι η νομική βάση για τη συλλογή αυτών των δεδομένων;
 
Το φόρουμ μας συλλέγει προσωπικά δεδομένα που είναι απαραίτητα για τους σκοπούς των νόμιμων συμφερόντων του, ως διαδικτυακή πλατφόρμα συζήτησης εξειδικευμένων θεμάτων.
Για κάποια στοιχεία, όπως η διεύθυνση IP σε κάθε δημοσίευση, η βάση για τη συλλογή και τη διατήρηση των στοιχείων είναι η συμμόρφωση με τις νομικές μας υποχρεώσεις.
 
Πώς μπορείτε να ελέγξετε τα στοιχεία που έχουμε για εσάς;
 
Αν θέλετε να δείτε τα βασικά στοιχεία μέλους που έχουμε για εσάς, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφτείτε το προφίλ σας.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας αν θέλετε να ζητήσετε να σας παρέχουμε όποιες άλλες πληροφο­ρίες έχουμε καταγεγραμμένες για εσάς. Είναι υποχρέωσή μας να σας παρέχουμε αυτές τις πληρο­φορίες μέσα σε έναν μήνα.
 
Συλλέγει το φόρουμ μας «ειδικά» στοιχεία;
 
Το GDPR αναφέρεται σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα ως «ειδική κατηγορία προσωπικών δεδομένων».
 
Δεν κρατάμε αρχεία από οποιοδήποτε είδος ειδικών στοιχείων. Αν θέλετε να αλλάξετε οτιδήποτε στοιχεία έχουμε στη διάθεσή μας, μπορείτε να το κάνετε οποιαδήποτε στιγμή επιλέγοντας να τροποποιήσετε το προφίλ σας.
 
Πως μπορείτε να ζητήσετε τη διαγραφή, τον περιορισμό ή τη διόρθωση των
δεδομένων σας;
 
Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να περιορίσετε τη χρήση των στοιχείων σας.
 • Μπορείτε να φροντίζετε να είναι ανανεωμένα τα στοιχεία μέλους τα οποία παρέχετε κατά τη δική σας βούληση. Δεν μπορείτε να επιλέξετε να μην παρέχετε έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ακόμα και αν την αλλάξετε μετά την εγγραφή σας, ο λογαριασμός σας θα πρέπει να ενεργοποιηθεί εκ νέου, μέσω μηνύματος που θα λάβετε στη νέα διεύθυνση.
 • Μπορείτε να επιλέξετε να μην μας δώσετε την πιστοποιημένη ημερομηνία γέννησής σας.
 • Μπορείτε να επιλέξτε να μην λαμβάνετε ενημερώσεις. Το φόρουμ δεν στέλνει ενημερώσεις για λογαριασμό τρίτων, με εξαίρεση σε περιπτώσεις ανάγκης, κάποιων μαζικών ενημερώσεων της Κοινότητας Ελλήνων Ατμιστών.
 • Δεν μπορείτε να ζητήσετε την διαγραφή των δημοσιεύσεών σας, καθώς κάτι τέτοιο θα έβλαπτε τη συνέχεια των συζητήσεων στις οποίες έχετε λάβει μέρος.
 • Δεν μπορείτε να ζητήσετε τη μη καταγραφή ή διαγραφή των καταγεγραμμένων διευθύνσεων IP σας καθώς η καταγραφή τους είναι νομική μας υποχρέωση.
 
Για πόσο χρόνο διατηρούμε τα στοιχεία σας και για ποια αιτία;
 
Τα στοιχεία τα οποία μας παρέχετε, διατηρούνται επ’ αόριστον. Μοναδική περίπτωση, αποτελεί η αίτησή σας για διαγραφή του λογαριασμού σας. Σε τέτοια περίπτωση, οι δημοσιεύσεις σας παραμένουν αλλά στη θέση του αποστολέα, αναγράφεται «Επισκέπτης». Αυτή η ενέργεια είναι μη αναστρέψιμη, και τέτοιες αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μόνο μέσω email με αποστολέα το email του λογαριασμού του οποίου ζητείται η διαγραφή.
 
Τί συμβαίνει όταν ένα μέλος αποβιώσει;
 
Κανονικά διατηρούμε τα στοιχεία του μέλους όταν αποβιώσει. Αν το ζητήσουν οι άμεσοι συγγενείς, τα στοιχεία του μέλους θα διαγραφούν, με βάση τις διαδικασίες που περιγράφονται στην ενότητα για τη διαγραφή των στοιχείων ενός πρώην μέλους.
 

Αποσυνδεδεμένος Cruiser79

 • *****
 • 9074
 • Φύλο: Άντρας
 • Ομορφαίνει, δεν παχαίνει!
  • Cruiser's e-liquid reviews
Απ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 11, 2018, 02:35 »
Την 10η Οκτωβρίου 2018 και ώρα 23:37:48, δημιουργήθηκε ένα προβληματάκι στο φόρουμ. Συγκεκριμένα, κατά τη διαδικασία αποκλεισμού κάποιου χρήστη, προστέθηκε εκ παραδρομής μία έξτρα παράμετρος αποκλεισμού ολόκληρου σετ IP. 

Αυτό, δημιούργησε πρόβλημα σε αρκετά μέλη, τα οποία έβλεπαν ξαφνικά το λογαριασμό τους αποκλεισμένο λόγω τρολαρίσματος. 

Θέλω εκ μέρους της διαχειριστικής και συντονιστικής ομάδας, να ζητήσω δημόσια συγγνώμη για την όποια αναστάτωση προκλήθηκε στους χρήστες. Έγιναν οι απαραίτητες διορθώσεις και δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στην πρόσβαση σε μέλη που δεν απαιτείται τέτοιος περιορισμός.

Προσπάθησα να το πάρω πάνω μου, αλλά όπως ήταν αναμενόμενο, ο Συντονιστής που έκανε το λάθος, με πρόλαβε και δημοσιοποίησε το λάθος του. Θέλω να διαβεβαιώσω τα μέλη ότι επρόκειτο απλά για ένα λάθος και ουδεμία επιπλέον δράση αναμένεται. Θέλω επίσης να πω και δημοσίως στον Συντονιστή ότι μπορεί να συμβεί στον καθένα, δεν πρόκειται να έχει θέμα και τέλος να το προσπεράσει ως μη γενόμενο. Αναλαμβάνω προσωπικά και εις ολόκληρον την πλήρη ευθύνη για το συμβάν. Μάλλον φταίει το ότι έχουμε να κάνουμε αποκλεισμό καιρό τώρα, και το έχουμε ξεχάσει λίγο το άθλημα.

Θέλω επίσης να προτρέψω τα μέλη, σε περίπτωση που εντελώς ξαφνικά και αδικαιολόγητα λάβουν κάποιο μήνυμα αποκλεισμού, να επικοινωνούν μαζί μου μέσω mail στο [email protected] ή στο diaxeirisi[member=20333]Vaping[/member].gr ή μέσω της σελίδας του φόρουμ στο Facebook. Αν όντως υπάρχει πρόβλημα, λύνεται πολύ εύκολα.

Ευχαριστώ για την προσοχή σας.

 

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
Ερωτήσεις - απορίες για clearomizers Ατμοποιητές "εμπορίου" 1401 222065 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 06:51
από Tem
Dani Box [Ηλεκτρονικά mods] 983 121088 Τελευταίο μήνυμα Ιουλίου 18, 2024, 15:58
από Nikrom
Πόλεμος στα η.τ Συζήτηση για το άτμισμα 984 134684 Τελευταίο μήνυμα Ιουλίου 18, 2024, 09:15
από ThioVag
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2919 425010 Τελευταίο μήνυμα Ιουλίου 10, 2024, 21:22
από Sergios
καλύτερες γεύσεις φράουλας Shake and Vape 28 20316 Τελευταίο μήνυμα Ιουλίου 10, 2024, 20:55
από anetost
My Flavor Shot Reviews Shake and Vape 1 2058 Τελευταίο μήνυμα Ιουλίου 10, 2024, 19:30
από chkontog
Steam Train Shake and Vape 191 65101 Τελευταίο μήνυμα Ιουλίου 09, 2024, 14:48
από Barbapaidi
Επισκευάσιμοι ατμοποιητές για τους λάτρεις της σφιχτής "τσιγαρίσιας" τζούρας! Επισκευάσιμοι ατμοποιητές 1275 222713 Τελευταίο μήνυμα Ιουλίου 08, 2024, 00:52
από treloneritis
KUMA ULTON RTA clone [Κλώνοι επισκευάσιμων] 144 44646 Τελευταίο μήνυμα Ιουλίου 05, 2024, 17:38
από treloneritis
Δυσλειτουργίες/προβλήματα του φόρουμ [Χρήση του φόρουμ] 1883 254287 Τελευταίο μήνυμα Ιουλίου 05, 2024, 12:41
από ThioVag
Flash E-Vapor (Clones) [Κλώνοι επισκευάσιμων] 820 161996 Τελευταίο μήνυμα Ιουλίου 04, 2024, 20:25
από Valantis04
Αστοχίες (ανάφλεξη-σκάσιμο) μπαταριών Ιόντων Λιθίου [Μπαταρίες για mod] 104 18578 Τελευταίο μήνυμα Ιουλίου 03, 2024, 16:37
από netsplit