Ότι αφορά την οικονομία τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά κατά τη γνώμη μου. Αν κάποιος καπνίζει τσιγάρα πακέτο, και κάνει ας πούμε 1 πακέτο τη μέρα, με μια μέση τιμή ας πω 4 ευρώ το πακέτο είναι 120 ευρώ το μήνα. Με ένα βασικό πακέτο και ένα Nautilus mini, ο νέος πλέον ατμιστής θέλει τουλάχιστον μια κεφαλή την εβδομάδα πιιθανόν 2 κόστους 3,5 ευρώ και τουλάχιστον ένα 30μελο ας πω μια μέση τιμή 13 ευρώ. Οπότε χονδρικά πάμε 18 ευρώ τη βδομάδα, 72 το μήνα δηλαδή μεγάλη οιονομία.
Για όσους κάνουν στριφτό όμως, η οικονομία είναι ανύπαρκτη. Εγώ πχ έκανα περίπου 2 μεγάλους καπνούς την εβδομάδα. Μαζί με τα παραλκόμενα(χαρτάκια,φιλτράκια) έβγαινε περίπου 15 ευρώ την εβδομάδα, δηλαδή 60 το μήνα. Το κόστος το δικό μου αυτή τη στιγμή που ατμίζω εδώ και περίπου 3 εβδομάδες είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από ότι όταν κάπνιζα. Δε με ενοχλεί φυσικά, καθώς είναι σαφώς πιο υγειινή συνήθεια, απλά δεν πρέπει κάποιος να πάει στο Η/Τ για τους λάθος λόγους. Να το δει δηλαδή σαν ένα φθηνότερο υποκατάστατο του τσιγάρου/καπνού.