Καλημέρα,
Ελπίζω να γράφω στο σωστό θέμα!
Αποφάσισα να δοκιμάσω το ηλεκτρονικό τσιγάρο, αλλά ψάχνοντας είδα ότι υπάρχουν διάφορα και σε διάφορες τιμές, μεγέθη κλπ...
Καπνίζω 1 πακέτο (25άρι) την ημέρα Pall Mall-πορτοκαλί πίσσα4mg, νικοτίνη 0,3mg
Ερωτήσεις:
1) Ποιο τσιγάρο να επιλέξω, με βάση την αυτονομία? (έχοντας σαν δεδομένο ότι πολλές ώρες βρίσκομαι δίπλα σε υπολογιστή, οπότε και σε παροχή)
2) Η τιμή παίζει σημαντικό ρόλο καθώς δεν υπάρχει μεγάλο ποσό προς διάθεση αυτή την στιγμή.
3) θα προτιμούσα κάτι σε μέγεθος ΚΤ, αλλά αν δεν είναι πρακτικό, καλύτερα να πάμε σε μεγαλύτερο!
4) Υπάρχουν καταστήμα στην Θεσ/νίκη για αγορά αναλωσίμων ή θα πρέπει να παραγγέλνω ποσότητες ώστε να μην ξεμείνω?
5) τι άλλο θα πρέπει να προσέξω?
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!
Γειά σου chris και καλωσήρθες!
Θα σου δώσω μερικές συμβουλές, μια και γω νέος είμαι - δυο μήνες δεν έκλεισα ακόμα με το η.τ (από το κ.τ απαλλάχτηκα αμέσως).
Θα πάρεις ένα πακέτο με δύο ατμοποιητές και δύο μπαταρίες, μερικά φιλτράκια και υγρά.
Αφού είσαι συνέχεια δίπλα σε PC δεν σε ενδιαφέρει ιδιαίτερα η αυτονομία, μια και η μία μπαταρία θα χρησιμοποιείται και η άλλη θα φορτίζει.
Εγώ έχω δύο προτάσεις:
1. Από Nobacco (Nobacco.gr), το Hybrid, βγαίνει κάπου στα 80€. Πολύ καλές κριτικές (εγώ δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα). Στο site της Nobacco θα βρεις τους αντιπρόσωπους στη Θεσσαλονίκη να γλυτώσεις τα κούριερ.
2. Από funstore (funstore.gr) ή οποιονδήποτε άλλο (διάφορα καταστήματα το έχουν), το Riva eGo. Το funstore το έχει αρχική τιμή χωρίς ΦΠΑ 35€, αλλά έχει έκπτωση για τα μέλη του φόρουμ 10% ή 15%, αλλά με τον ΦΠΑ και τα ταχυδρομικά θα ανέβει αρκετά (χρεώνει 5€ κούριερ για εκτός Αθηνών και 5€ αν πληρώσεις με αντικαταβολή). Από την άλλη, αν μαζί με τα υγρά η παραγγελία βγει πάνω από 50€ (χωρίς ΦΠΑ), δεν πληρώνεις κούριερ και αν πληρώσεις με paypal δεν πληρώνεις κόστος αντικαταβολής. Στα λέω γιατί ανέφερες το κόστος, το funstore έχει φθηνά υγρά, καμία σχέση με Nobacco.
Αυτά με το hardware. Θα χρειαστείς και υγρά, προτείνω δύο διαφορετικά, το ένα medium (περιεκτικότητα νικοτίνης) ή low για να ταιριάζει με αυτά που κάπνιζες, και το ένα high για τις περιπτώσεις που σού'ρχεται να καπνίσεις κ.τ (ρίξε δυο σταγόνες high στη γέφυρα, και τράβα τζούρες - προσοχή μην πνιγείς!). Για το hybrid τα ίδια, έρχεται με δύο καρτομάιζερ, τον ένα μπορείς να τον έχεις βαρύ και τον άλλο λιγότερο.
Αυτά από την προσωπική μου εμπειρία. Μην ξεκινήσεις με τίποτα άλλο (λ.χ. tank system). Είναι πολύπλοκα. Είναι κρίμα να ξαναγυρίσεις στο κ.τ επειδή το η.τ σου θέλει χέρια μάστορα! Αν θελήσεις αναβαθμίζεις σε αυτά αργότερα.
Επίσης, μην παίρνεις κάτι άλλο εκτός από 510 ή hybrid ατμοποιητή. Οι βιομηχανικοί (Μ401, 901 κλπ.) δεν έχουν τόσο χτύπημα (throat hit - η αίσθηση της τζούρας στο λαιμό, απαραίτητο για να κόψεις το κ.τ), ενώ οι άλλοι (Α2, ειδικές κατασκευές) είναι πανάκριβοι. Κόψε το τσιγάρο να κάνεις απόθεμα λεφτά πρώτα, και μετά θα σου περισσεύουν να πάρεις ότι θες, και θα ξέρεις και συ τι θέλεις καλύτερα!
Τέλος, μην παίρνεις μικρότερες μπαταρίες από αυτές στα πακέτα που σου λέω (ελάχιστο 650mAh). Είναι λίγο γκουμούτσες, ξέρω, αλλά εμένα δεν με πούλησαν ποτέ. Και επιπλέον, δεν πρέπει να υπάρχει κανένα πακέτο με τον 510 και μπαταρίες σε μέγεθος κοντά στο κ.τ, φθηνότερο από το Riva eGo...
Σε έπρηξα, το ξέρω. Κράτα τα βασικά και ξεκίνα το η.τ αμέσως, να αρχίσει να καθαρίζει ο οργανισμός. Τα άλλα θάρθουν...