[member=23077]yannikos[/member]
Δύο είναι οι λόγοι που θεωρώ πως ο νέος ατμιστής πρέπει να ξεκινήσει με εργοστασιακό ατμοποιητή. Ο πρώτος είναι πως πρέπει να έχει κάτι που να ατμίζει ικανοποιητικά και απλά ώστε να μην καταφεύγει κάθε τόσο στο κανονικό τσιγάρο για την δόση του μέχρι να δαμάσει τον επισκευάσιμο. Χίλια πράγματα μπορεί να πάνε στραβά στην αρχή και καλό είναι να έχει καβάτζα ένα ποντάκι αντί για ένα καμελάκι. [Άσε που ένα ποντ είναι χρήσιμο ακόμα κι αν έχεις 20 επισκευάσιμους. Έχω κάνει πολλά λίτρα υγρού μέσα σε αεροπλάνα, αίθουσες αναμονής, γραφεία, εστιατόρια, καφενεία, κλπ. και είναι απίστευτο το πόσο εύκολα τρώνε το παραμύθι πως η συσκευή που χρησιμοποιώ είναι για το άσθμα αυτοί που μου υπενθυμίζουν πως απαγορεύεται το κάπνισμα (και κατ' επέκταση το άτμισμα...).

]
Ο δεύτερος λόγος είναι πως ο νέος ατμιστής χρειάζεται ένα μέτρο σύγκρισης. Μη έχοντας ξανα-ατμίσει δεν έχει τρόπο να ξέρει αν η τζούρα που παίρνει από το πρώτο του στήσιμο (και το δεύτερο και το τρίτο...) είναι καλή, μέτρια ή άθλια (αν και την άθλια την καταλαβαίνουν οι γύρω μας από τον μορφασμό της οδύνης που σχηματίζεται στο πρόσωπο μας). Και μπορεί να τύχει να είναι πολύ οδυνηρή εμπειρία μία τζούρα αλλά να μην φταίει σε τίποτα το στήσιμο μας ή οι ρυθμίσεις μας. Μπορεί απλώς το υγρό που ατμίζουμε να είναι ξύδι. Πως αλλιώς μπορούμε να το ξέρουμε αν δεν έχουμε και κάπου αλλού (με λιγότερες παραμέτρους!) να το δοκιμάσουμε;
Αυτά στα λέει ένας καμένος που ξεκίνησε με provari και kayfun. Όπως γράφει και ο Doubt πιο πάνω, αυτά μου πρότεινε το forum τότε και εγώ έκανα το λάθος να ακολουθήσω τις συμβουλές των επαϊόντων. Παιδεύτηκα 2-3 εβδομάδες, συνεχίζοντας να καπνίζω τα 60+ τσιγάρα που έκανα σε όλη μου την ζωή, μέχρι που είχα την σωτήρια έμπνευση να πάρω έναν εργοστασιακό της πλάκας με τον οποίο και πήγα από τα εξήντα τσιγάρα στα δύο μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο!
Θεωρώ λοιπόν πως ο εργοστασιακός ατμοποιητής είναι το εργαλείο με το οποίο κόβουμε το τσιγάρο και ο επισκευάσιμος το εργαλείο που μας βοηθάει να μην γυρίσουμε ποτέ ξανά σ' αυτό. Η απόφαση φυσικά δική σου...