επιτρεψτε μου μια ερωτηση ακομη.
πειτε οτι αυριο επισκεφτομαι ενα καταστημα.
τι πρεπει να παρω το λιγοτερο για να πω οτι με το που ξεκιναω το Η.Τ σταματαω το καπνισμα;
πχ ενα mod 2 μπαταριες ενα φορτιστη και 2 ατμοποιητες ειναι αρκετα;
γιατι διαβασα για πολυ περισοτερα
Δεν είμαι παλιά και έμπειρη, ούτε ξέρω όλες τις συσκευές που υπάρχουν εκεί έξω, το μόνο που μπορώ να σου προτείνω είναι αυτό που έπιασε σε εμένα:
- Πάρε έναν ατμοποιητή και ένα μοντ που να είναι όσο πιο εύκολα γίνεται στη χρήση. Τον πρώτο καιρό η προσοχή σου πρέπει να πέσει στο πώς θα ξεφορτωθείς το τσιγάρο, δεν θες να μπλέκεις με πολλά κοκοψόψαρα που θα σε κάνουν να αγανακτήσεις και να προτιμήσεις την πολύ πιο εύκολη κίνηση «ανοίγω το πακέτο-βάζω το τσιγάρο στο στόμα- το ανάβω». Να μην είναι πολύ ακριβά γιατί είναι σχεδόν σίγουρο πως όσο περνά ο καιρός και βλέπεις τι ακριβώς θες, θα θελήσεις να τα αλλάξεις. Τα πρώτα δεν πάνε χαμένα, θα μείνουν στην άκρη για μια στραβή.
[Εγώ ξεκίνησα με τον Ναυτίλο 2 που είχε σφιχτή τσιγαρίσια τζούρα (ερχόμουν από στριφτό και όλοι οι άλλοι με έπνιγαν) και το iStick TC 40W που απλώς άλλαζα τα Watt]
- Δώσε μεγάλη βάση στο υγρό. Αυτό θα σε κρατήσει μακριά από το τσιγάρο. Ζήτα να δοκιμάσεις γεύσεις μέχρι να βρεις κάποια που θα βρωμοκοπάει τασάκι και θα σου κάνει το στόμα τσαρούχι σαν το τσιγάρο.

Μην φοβάσαι την περιεκτικότητα νικοτίνης, ξεκίνα από ψηλά για να σου δίνει το «χτύπημα» του τσιγάρου. Μην πάρεις πολλά στην αρχή, γιατί μέρα με τη μέρα θα αλλάζει η γεύση σου και ξαφνικά δεν θα σου αρέσουν καθόλου.
[Πήρα 3 μπουκαλάκια Brown Tobacco της VaporArt, το τρίτο δεν το άτμισα ποτέ, μου βρωμάει]
- Βάλε στόχο να αντικαταστήσεις το κανονικό τσιγάρο με το ηλεκτρονικό αλλά μη σε πιάσει και μανία. Δεν θέλουμε άγχος και ένταση, θέλουμε μια ήρεμη μετάβαση. Αν τον πρώτο καιρό σκέφτεσαι το κ.τ. άναψέ το. Αλλά προσπάθησε να δεις τι είναι αυτό που σε κάνει να το σκέφτεσαι. Είναι η συνήθεια; Είναι επειδή δεν έχεις χτύπημα με το Η.Τ.; Αν περιμένεις 5 λεπτά, το ξεχνάς το κ.τ.; Αν κάνεις 2-3 απανωτές τζούρες Η.Τ. σου φεύγει η κάψα;
Όταν καταφέρεις να αφήσεις το κανονικό στην άκρη και ατμίζεις αποκλειστικά, θα αρχίσεις να βλέπεις τι θες από το Ηλεκτρονικό (ίσως πιο μεγάλες τζούρες, ίσως πιο δυνατή γεύση, ίσως μεγαλύτερη μπαταρία) και τότε μόνο θα αρχίσεις να ψάχνεις το δεύτερο σετάκι σου που θα σε καλύπτει περισσότερο.
Καλή αρχή!