Γενικά θέλουν αραιό υγρό.
Με την vg καλά αραιωμένη λεπτόρευστη όπως η pg δεν υπάρχει θέμα κακής τροφοδοσίας.
Αλλά, για να λένε τόσοι ατμιστές ότι έχουν πρόβλημα, μπορεί και να παίζει θέμα διαφοράς χημικής σύστασης και περισσότερα κατάλοιπα ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο.
Ρόλο στη διάρκεια ζωής παίζει και η ποσότητα του αρώματος.
Καλό θα ήταν να βρεθεί κάποιος που πραγματικά ξέρει, να μας εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει.
Αντε, τα κάρτο δεν κρατάνε πολύ, δεν τα πειράζεις αν μπουκώσουν.
Παρατήρησα όμως με τα τανκ που κρατάνε περισσότερο το εξής φαινόμενο:
Μπουκώνουν κάποια στιγμή. Αν τα αφήσεις να στεγνώσουν από υγρό, τα φυσήξεις καλά και μετά τα κάνεις dry burning, δεν βελτιώνεται η απόδοσή τους.
Αν τα βράσεις 5 λεπτά και τα αφήσεις να στεγνώσουν, ξεμπουκώνουν. Το αν θα τα κάνεις dry burning πριν τα ξαναγεμίσεις υγρό δεν επηρρεάζει την απόδοσή τους.
Αρα, δεν μιλάμε για στερεά κατάλοιπα πάνω στην αντίσταση.
Το μυαλό μου πηγαίνει σε παχύρευστα και στερεοποιημένα κατάλοιπα γύρω από την αντίσταση, μέσα στο θάλαμο ατμοποιησης, από άκαυτο άρωμα ή και βάση, που με το βράσιμο διαλύονται και φεύγουν.
τέτοια κατάλοιπα σίγουρα θα υπάρχουν επίσης στη βάση ενός μικρού κάρτο και δεν είναι ότι το καλύτερο.
Πάντως, ανεξάρτητα από τους όποιους λόγους μειώνουν τη διάρκεια ζωής τους, όταν κρατούν 3 ημέρες και πάνω, η δαπάνη χρήσης τους είναι πολύ λογική. Με το δεδομένο πάντα ότι μιλάμε για κάτι απροβλημάτιστο στη χρήση, χωρίς την έγνοια της συνεχούς συντήρησης, αλλά ταυτόχρονα με καλή απόδοση.
Το δε αστείο είναι ότι πριν πολλούς μήνες κάποιοι αντιμετώπιζαν τα καρτουδάκια "κάπως"... λόγω του μικρού τους μεγέθους, της τιμής... κάτι σαν τις συσκευές ατμοποιησης των αρχαρίων. Ωσπου κάποιος έφτιαξε το καρτοτανκ και θεωρούνται πλεον must ακόμη και για χρήστες επισκευάσιμων, ως δεύτερο τους εργαλείο.