Houston we have a problem…Ελπίζω να κάνω λάθος ή να είναι υπερβολικοί οι φόβοι μου. Δυστυχώς όμως μάλλον δεν είναι. Αλλά ας πιάσουμε τα πράγματα από την αρχή…
Σήμερα το πρωί είδα σε ένα ποστ του JoeBarTeam και μετά σε ένα του Stepeha την εικόνα που ανάρτησα από πάνω. Το έψαξα λίγο και διαπίστωσα πως
όλες οι φωτογραφίες του Joe (και πολλές αλλά όχι όλες του Stepeha) είχαν αντικατασταθεί από την εικόνα αυτή! Έψαξα λίγο από δω κι από κει και φαίνεται πως είναι μια γενική αλλαγή πολιτικής του photobucket.com που είναι ο host του Joe για το σύνολο των φωτογραφιών του και του Stepeha για ένα μέρος αυτών. Το photobucket.com λοιπόν φαίνεται πως κάνει πλέον συνδρομητική μια υπηρεσία που ήταν δωρεάν μέχρι πρότινος. Αυτή η υπηρεσία είναι το 3rd party hosting που επιτρέπει σε κάποιον χρήστη να ανεβάζει σε άλλες ιστοσελίδες τις φωτογραφίες που έχει αποθηκεύσει δωρεάν στον host (στην προκείμενη περίπτωση το photobucket). Εξακολουθούν βέβαια να υπάρχουν hosts που παρέχουν την υπηρεσία δωρεάν, οπότε ποιο το πρόβλημα θα ρωτήσει κάποιος. Το πρόβλημα είναι ότι η αλλαγή πολιτικής του photobucket αφορά όχι μόνο το μέλλον αλλά και το παρελθόν! Αν δηλαδή ο Joe, ο Stepeha και οι άλλοι από μας που χρησιμοποιούμε το photobucket, δεν αναβαθμίσουμε τον λογαριασμό μας σε επί πληρωμή, οι σύνδεσμοι θα χαθούν και οι παλιές φωτογραφίες δεν θα φαίνονται πια στο φόρουμ! Δεν ξέρω πόσοι χρησιμοποιούν το photobucket (εγώ όχι, ευτυχώς) αλλά και μόνο οι φωτογραφίες του Joe και του Stepeha να χαθούν μιλάμε για μια τεράστια απώλεια οπτικού υλικού για το φόρουμ. Για να συνεχίσουμε να τις βλέπουμε θα πρέπει ο Joe και ο Stepeha είτε να πληρώσουν την συνδρομή (δεν είμαι σίγουρος για το ακριβές ποσό, αλλά διαβάζω κάτι για $399!) είτε να ξανανεβάσουν τις φωτογραφίες τους σε άλλον host και να ξαναφτιάξουν τα links στις αναρτήσεις τους από την αρχή (αφού τους δώσει η διαχείριση δικαιώματα συντονιστή). Φοβάμαι πως και οι δύο λύσεις δεν είναι εφικτές και γι’ αυτό έχω λίγο θορυβηθεί...
Αυτό που δεν ξέρω ακόμα σίγουρα είναι αν η αλλαγή πολιτικής του photobucket αφορά όλους τους χρήστες των υπηρεσιών του ή χτυπάνε από δω κι από κει και όπου τους κάτσει. Δεν ξέρω επίσης πόσα άλλα μέλη του φόρουμ χρησιμοποιούν το photobucket και αν
και σε αυτούς έχει διακοπεί το 3rd party hosting. Υπάρχει δηλαδή το θεωρητικό ενδεχόμενο,
αν το photobucket είναι πολύ δημοφιλές στα μέλη του φόρουμ και
αν όλοι έπεσαν θύματα της ειδοποίησης, το φόρουμ να χάσει το μεγαλύτερο μέρος του φωτογραφικού του υλικού απ’ την μια στιγμή στην άλλη!
Ζητώ συγγνώμη που σπέρνω τον πανικό, ειδικά στον φίλο μου τον Joe, αλλά δεν γινόταν να μην πω τους φόβους μου. Ελπίζω να είμαι υπερβολικός και αύριο να γελάμε με τις παπάτζες του ντετέκτιβ και όλοι να με ρωτάνε «τι ατμίζεις ρε μεγάλε;»...