Φιλαράκο καταρχήν ηρέμησε..είναι σαν να λες μπήκα σε μαγαζί να πάρω μπλούζα και το μαμημένο έχει τόοοοσες πολλές που νευρίασα και έφυγα..(εγώ το κάνω αυτό
)
Είναι καθαρά θέμα τι σου αρέσει και τι ζητάς. Τόσο απλά. Ξέχνα διαθεσιμότητες ξέχνα χαρακτηριστικά ξέχνα τα όλα.
Απάντα στις εξής ερωτήσεις:
1) Το θες για όλες τις μπαταρίες (18350, 18500, 18650) άρα μήπως να ψάξεις κάτι τηλεσκοπικό ή και με extension? Γιατί δεν θα σου προσφέρει την ίδια ευκολία κάποιο που απλά ξεβιδώνεις λίγο το ένα κομμάτι και το χρησιμοποιείς με άλλη μπαταρία σε σχέση με κάποιο που πρέπει να έχει και άλλα κομμάτια μαζί σου για προσθαφαιρέσεις..
2) Πόσα χρήματα θέλεις να δώσεις? Αν πχ το budget σου είναι 30 ευρώ ...ε μειώνονται κατά πολύ οι επιλογές σου..
3) Τι άλλες λειτουργείες έχεις δει σε οποιοδήποτε μοντ που σου άρεσαν? Που είπες αυτό το θέλω. (πχ ρυθμιστής τζούρας)
Κάθε μοντ έχει και μια πινελιά να προσφέρει. Τυχαία παραδείγματα.
Άλλα μοντ όπως είπα στο (1) είναι τηλεσκοπικά άλλα βγαίνουν μόνο για 18650. Αν εσύ χρησιμοποιείς αποκλειστικά και μόνο 18650 απλά δεν σε ενδιαφέρει ότι και αν είναι.
Άλλα μοντ έχουν ρυθμιστή τζούρας. Πολύ ωραίο αν έχει ατμοποιητή που να παίρνει αέρα από κάτω. Γιατί αν έχει πχ Ναυτίλο ή Kayfun (που παίρνουν αέρα από το πλάι)...ο ρυθμιστής τζούρας είναι παντελός άχρηστος!
Άλλα μοντ έχουν απώλειες 0.0000000000001% άλλα 0.1%. Αν είναι απλός ατμιστής , με αντιστάσεις τύπου 1.5-2.5Ω, δεν λέω ότι δεν θα έχει διαφορά, αλλά ποιός ...τα έκανε πάνω του?
3) Το πιο βασικό. Δες φωτογραφίες και βίντεο για να δεις πιο σου ΑΡΕΣΕΙ. Αυτό δεν πρόκειται να στο προτείνει σωστά κανείς..είναι πολύ απλό. Προσωπικό γούστο. Γιατί πλέον όλα τα μοντ λίγο από δω λίγο από κει πάνω κάτω το ίδιο αποτέλεσμα θα σου φέρουν. Άλλα είναι πιο όμορφα άλλα πιο χρηστικά, άλλα θέλουν περισσότερη συντήρηση άλλα λιγότερη, το ένα μπορεί να έχει τηλεσκοπικό πόλο το άλλο όχι...αλλά την σήμερον ημέρα δεν νομίζω να βρεις κανένα μοντ που είναι κατευθείαν για τον κάδο.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα...το Vamo έχει πάρει το βραβείο του πιο άσχημου μοντ που υπάρχει αλλά ταυτόχρονα πουλάει σαν τρελό γιατί? Γιατί δεν παθαίνει τίποτα. Τουλάχιστον έτσι λένε οι κάτοχοι και λάτρεις γιατί εμένα με κέρδισε το βραβείο ασχήμιας. Κάποιους όμως δεν τους νοιάζει.
4) που τώρα μου ήρθε..από τα πιο βασικά χαρακτηριστικά σε ένα μηχανικό μοντ είναι ο διακόπτης του. Άσε τον κόσμο να λέει ότι θέλει. 3 θέσεις (και κάτι άλλες ελάχιστες πατέντες) υπάρχουν. Από κάτω, στην κάτω πλευρά στο πλάι, στην πάνω πλευρά στο πλάι. Εάν αποφασίσεις σε ποιά θέση βολεύει εσένα θα μειώσεις επίσης πάρα πολύ τις επιλογές σου.
Χαρτογράφησε λοιπόν λίγο τις ανάγκες και τα θέλω σου και μετά μπορεί κάποιος να σου προτείνει κάτι...