Καλημέρα σας.
Κατ' αρχήν απευθύνομαι στους χειριστές του φόρουμ. Επειδή είναι το πρώτο μου θέμα, αν κάνω κάτι λάθος σύμφωνα με τους κανόνες, παρακαλώ ενημερώστε με.
Αποφάσισα να ξεκινήσω να διατυπώνω τις εμπειρίες μου και την διαδρομή μου ως πολύ καινούργιος ατμιστής με το σκεπτικό ότι αυτό μπορεί να είναι μια ακόμη βοήθεια για όσους σκέφτονται να ξεκινήσουν το η.τ. σταματώντας το κανονικό.
Είμαι 49 χρονών, κάπνιζα εδώ και 25 χρόνια περίπου διάφορες μάρκες με τελευταία τα
Gauloises Blondes (κόκκινο πακέτο) και από στριφτά τον
Drum το κίτρινο πακέτο. Ποσότητα τσιγάρων υπό νορμάλ συνθήκες,
15 περίπου την ημέρα. Με νεύρα στεναχώριες ή ποτό, το νούμερο αυτό ανέβαινε. Αναφέρω τις μάρκες και την ποσότητα γιατί πιστεύω ότι παίζουν σημαντικό ρόλο στην αρχική αν μη τι άλλο επιλογή ενός που θέλει να γίνει ατμιστής ποιά συσκευή να επιλέξει.
Ξεκίνησα να παρακολουθώ το φόρουμ από την προηγούμενη εβδομάδα, να διαβάζω διάφορα άρθρα και θα ομολογήσω ότι πελάγωσα από την ποσότητα των πληροφοριών, ένα πελάγωμα που ισχύει ακόμη. Όμως πρέπει να αναφέρω ότι όταν γράφτηκα μέλος και διατύπωσα τις πρώτες μου απορίες είχα αρκετή και σημαντική βοήθεια όπως επίσης με βοήθησαν αρκετά τα άρθρα του
Atmos αν και πιστεύω ότι θέλει πολύ μελέτη το όλο θέμα και να τα διαβάσεις ξανά και ξανά μέχρι να καταλάβεις ακριβώς τα περί η.τ.
Με τούτα και με κείνα, στις 30/3/2012, πήγα στον Αγ. Δημήτριο, στα κεντρικά της
NJOYhellas (
http://www.ivape.eu/ και αγόρασα τον Alter ego-C Compact Kit 650 (black) στην τιμή των 49 ευρώ συν δύο υγρά (
Αmerican red black label και
Tribeca HALO).
Ο λόγος που επέλεξα τον συγκεκριμένο είναι σε ένα μεγάλο ποσοστό τυχαίος. Το μόνο κοινώς αποδεχτό στοιχείο που είχα από παλαιότερους ατμιστές ήταν ξεκινήσω με ένα απλό πακέτο της αγοράς και στην πορεία δοκιμάζοντας και διαβάζοντας θα βρώ τον δικό μου δρόμο. Έτσι λοιπόν, επέλεξα τυχαία μία εταιρεία με την βοήθεια ενός παλαιότερου ατμιστή, όχι για να πάω να αγοράσω το προιόν τους αλλά για να πάρω επιτόπου πληροφορίες για το η.τ., να το πιάσω, να το δω από κοντά, να κάνω κάποια δοκιμαστικά ατμίσματα και να λύσω επιτόπου απορίες.
Ο συγκεκριμένος υπάλληλος που βρισκόταν εκείνη την ώρα στον χώρο τους αποδείχτηκε ευγενέστατος και ..πολύ υπομονετικός!! Κάναμε μία συζήτηση που κράτησε αρκετή ώρα, με κάποιες διακοπές για να εξυπηρετήσει άλλους πελάτες. Τελικά καταλήξαμε στο ότι για τον αριθμό τσιγάρων που κάπνιζα η καταλληλότερη επιλογή ήταν το ανωτέρω πακέτο όσον αφορά την εταιρεία του ή κάτι παρόμοιο όσον αφορά άλλες εταιρείες. Και η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο πακέτο για τα δικά μου δεδομένα με υπερκάλυπτε. Σας ξαναθυμίζω ότι κάπνιζα 15 τσιγάρα ή και παραπάνω εννίοτε και με ένα πολύ βασικό στοιχείο επίσης που ξέχασα να αναφέρω στην αρχή,
τα τσιγάρα ουσιαστικά ξεκινούσα να τα κάνω από το μεσημέρι και μετά. Το πρωί, όσο κι αν σας φανεί περίεργο, το τσιγάρο με ενοχλούσε..!! Επίσης είναι πολύ εύκολο στην χρήση του, με μια καλή πατέντα στον ατμοποιητή, η οποία νομίζω ότι σου μειώνει το μελλοντικό κόστος όταν χρειαστεί να τον αλλάξεις. Όσον αφορά την επιλογή υγρού, μου πρότεινε τον
American red black label με 8mg νικοτίνη (επίπεδο low). Αφού ολοκληρώσαμε την συζήτηση μας και αφού μίλησα και με έναν - δυό πελάτες από αυτούς που μπήκαν μέσα, τον ευχαρίστησα για τις πληροφορίες και την υπομονή του κι έφυγα. Αυτό όλο συνέβη 29/3/2012 μεσημέρι.
Γυρνώντας σπίτι το απόγευμα, το έψαξα κι άλλο στο ίντερνετ και στο φόρουμ αλλά κάποια στιγμή σταμάτησα γιατί διαπίστωσα
ότι για αρχή το τόσο πολύ ψάξιμο δεν είχε κανένα νόημα. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα λέει η παροιμία, οπότε το μόνο που είχα να κάνω ήταν να επιλέξω ένα πακέτο "αξιόπιστο" και σε καλή τιμή και να ξεκινήσω. Μιας και είχα ήδη μία επιλογή και απ' ότι κατάλαβα δεν ήταν κακή, στις 30/3/2012 το πρωί πήγα και το αγόρασα και είπα, οκ ο Θεός βοηθός και ότι είναι να γίνει θα γίνει..
Έβαλα την μπαταρία να φορτίζει στις 14:20 και την έβγαλα από την πρίζα στις 20:45 την ίδια μέρα. Η οδηγία ήταν
αρχική φόρτιση 6 ώρες. Το πρώτο υγρό που έβαλα ήταν το American red. Ο λόγος που το επέλεξα ήταν
καθαρά προσωπικό γούστο.
Δεν πιστεύω ότι έχει κάποιο νόημα να ρωτάτε δεξιά και αριστερά για υγρά μιας και στα υγρά όπως και στα τσιγάρα είναι τελείως υποκειμενική η επιλογή και όσον αφορά την γεύση και όσον αφορά το επίπεδο νικοτίνης. Δοκιμάζετε και αποφασίζετε.
30/3/2012 ώρα 20:50 Αφού έβαλα τον ατμοποιητή στην θέση του, βίδωσα την μπαταρία και την θήκη του ατμοποιητή στην θέση τους, γέμισα και ένα φιλτράκι,
μέχρι ελάχιστα πιό κάτω από το καπάκι του. Και συνάντησα το πρώτο μου πρόβλημα. Το φιλτράκι δεν κούμπωνε σωστά, δεν έμπαινε μέχρι μέσα στην αντίστοιχη τρύπα που έχει στην άλλη πλευρά η θήκη του ατμοποιητή. Την πίεσα και όταν λέω την πίεσα εννοώ αρκετά.. Δεν άλλαξε κάτι και επειδή φοβήθηκα να μην κάνω ζημιά την άφησα όσο έμπαινε και τράβηξα την πρώτη "τζούρα"..!! Θα ομολογήσω ότι όλα μια χαρά. Και ο "καπνός" που δημιουργήθηκε ήταν αντίστοιχος σε ποσότητα με όταν κάπνιζα και η γεύση για τα γούστα μου μια χαρά. Παρέμενε το πρόβλημα με το φιλτράκι.
31/3/2012 μεσημέρι Πήγα στο μαγαζί της εταιρείας στο Μαρούσι για να λύσω το πρόβλημά μου. Η κυρία που με εξυπηρέτησε, πρός μεγάλη μου έκπληξη με μεγαλύτερη ευκολία από εμένα το φιλτράκι που είχε ήδη το υγρό μέσα το έβαλε στην θέση του..!!!
Δοκίμασε και τα άλλα δύο της συσκευασίας τα οποία τα έβαλε και αυτά, ρίχνωντας όμως το βάρος της στην συσκευή πάνω στο γραφείο της για να τα καταφέρει να κουμπώσουν.. Δεν ξέρω αν αυτό θα έπρεπε να συμβαίνει, δηλαδή να μπαίνουν στην θέση τους με τόση δυσκολία. Και αναφέρομαι σε αυτά που είχε η συσκευασία.
Μιας και βρέθηκα εκεί της ανέφερα και μια απορία που μου είχε δημιουργηθεί. Όταν πάταγα το κουμπάκι για να ατμίσω, ακουγόταν ένα "σκάσιμο", ένα παφ από το σημείο που βρισκόταν ο ατμοποιητής. Τον έβγαλε, μου είπε ότι είχε καεί, μαλλον λόγω της μη σωστής τοποθέτησης στο πιπάκι και μου τον αντικατέστησε με καινούργιο. Αυτό το παφ όμως εξακολούθησε να ακούγετε και ακούγετε μέχρι και σήμερα. Η συσκευή όμως λειτουργεί κανονικά.
2/4/2012 12:42Μέχρι αυτή την ώρα που γράφω δεν έχω συναντήσει κάποιο άλλο πρόβλημα. Δεν έβαλα τσιγάρο στο στόμα μου, προς το παρόν είμαι ικανοποιημένος με την επιλογή μου και βλέπουμε. Δεν το ζορίζω, δεν το έχω συνέχεια στο στόμα μου και επειδή μέτρησα τις τζούρες που έκανα μέχρι να τελείωσει ένα κ.τ. (περίπου 8 τζούρες ), με αυτό κάνω περίπου 5 και το αφήνω κάτω. Δεν το βάζω συχνότερα στο στόμα μου απ' ότι έβαζα ένα κ.τ. και το σημαντικότερο δεν μου λείπει το κ.τ.
Εξακολουθώ να είμαι στην πρώτη φόρτιση και χθες το βράδυ γέμισα για δεύτερη φορά το φιλτράκι, λίγο πριν αδειάσει.
Αυτά προς το παρόν.
Πρώτα συμπεράσματα; Μην παρααγχώνεστε τι θα αγοράσετε για αρχή. Με το σκεπτικό ότι αγνοείτε παντελώς περί τίνος πρόκειται, πάρτε ένα απλό βασικό πακέτο μιας εταιρείας που θα σας γεμίσει το μάτι και αφού πάνω απ' όλα πεισθήτε ότι η επιλογή σας κατά πάσα πιθανότητα ανταποκρίνεται στα θέλω σας. Θέλετε, δεν θέλετε θα αναγκαστείτε να πειραματιστείτε και στην συσκευή και στα υγρά. Κάθε νεώτερο που έχω θα το ποστάρω ελπίζοντας ότι κάπου ίσως με την σειρά μου θα βοηθήσω κι εγώ.
Καλη σας συνέχεια.