Αν και πάει καιρός που χρησιμοποιήθηκε αυτό το θέμα, τη στιγμή που γράφω είμαι νέος στο Η.Τ. και στο forum και δεν με νοιάζει, έχω κάτι να πω επί τούτου και, στο κάτω-κάτω, γι' αυτό είναι ωραίο ένα forum

. Ας μείνει παρακαταθήκη για το μέλλον (ψωνάρα!

)
Ξεκίνησα το Η.Τ. με το παρακάτω σκεπτικό μετά από πολύμηνη έρευνα και ανάγνωση:
Εάν θέλεις να κόψεις το κάπνισμα και σου φαίνεται βουνό η προσπάθεια, με το Η.Τ. μπορείς να σπάσεις το πρόβλημα σε επιμέρους προβληματάκια. Και εξηγούμαι:
1. Σταματάς το κ.τ. και αρχίζεις το η.τ.
Όφελος, η ωραία αίσθηση της ελεύθερης ανάσας και σωματικής ευεξίας (χωρίς πίσσα, μονοξείδια, βενζόλια, φορμαλδεΰδες κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο).
2. Μειώνεις τα mg νικοτίνης σταδιακά μέχρι τα 0mg.
Στο κάτω κάτω, η νικοτίνη που δίνει ευεξία ειναι εθιστικό ναρκωτικό με ό,τι αυτό συνεπάγεται και (διορθώστε με αν κάνω λάθος) δεν είναι και αθώα παθολογικά (...νομίζω προκαλεί αρτηριοσκλήρωση;). Εξ' άλλου σε μεγάααααλες δόσεις είναι και δηλητήριο για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Όφελος, δεν ανησυχείς ότι θα ξεμείνεις από "δόση" τόσο πολύ. Ελευθερώνεις τον οργανισμό σου από μια ακόμη ουσία.
3. Ξεφορτώνεσαι τη συνήθεια.
Αφήνεις από τα χέρια σου όλο και περισσότερο το η.τ. Το "ξεχνάς" στο σπίτι, πιέζεις τον εαυτό σου να μην το αγγίξει για Χ χρονικό διάστημα κτλ.
Όφελος: Ελάτε τώρα, λίγο είναι να ανησυχούμε ότι θα ξεμείνουμε από υγρά, atmo-carto, ρεύμα κτλ; Σας θυμίζει κάτι; (τσιγάρα, καπνό, χαρτάκια, φιλτράκια, ΑΝΑΠΤΗΡΑ;).
Η χρονική διάρκεια του κάθε βήματος εξαρτάται από τον καθένα.
Προσωπικά, θέλω να το πάω χαλλλλλλλλλλλαράαααα!
Ναι, συμφωνώ ότι είναι απόλαυση. Ναι, το γουστάρω το άτμισμα (όπως γούσταρα το κάπνισμα).
Αλλά δεν θα με χάλαγε και να είχα μια λιγότερη έγνοια.