Δεν είμαι γιατρός, είμαι βοηθός νοσηλευτη. Έχω παρακολουθήσει σεμινάριο του σακχαρώδη διαβήτη από πανεπιστημιακούς γιατρούς στο λαϊκό και έχω ασχοληθεί αρκετά με αυτό το κομμάτι.
Καλησπέρα.
Κάποιες ερωτήσεις - παρατηρήσεις, μιας και φαίνεται ότι το έχεις παρακολουθήσει το θέμα.
Να αναφέρω και πάλι ότι όλα αυτα είναι δικιά μου γνώμη βάση των γνώσεων μου σε αυτό το κομμάτι.
Ποιο ακριβώς από τα: γλυκερίνη, νικοτίνη, WFI και άρωμα, μεταβολίζεται μέσω του πνεύμονα στον οργανισμό και έβγαλες το παρακάτω συμπέρασμα και μάλιστα το παρομοιάζεις με κάποιο ποσοστό κουταλιάς ζάχαρης; Εάν υπάρχει κάποιο-α ιατρικό-α κείμενο-α θα σε παρακαλούσα να βάλεις τα σχετικά link.
Ο μέσος όρος υγρών που ατμιζει κάποιος την μέρα από ότι έχω δει στο φόρουμ είναι πάνω κάτω είναι 4 ml. Φυσικά αυτό δεν μπορεί να μετρηθεί ακριβός αν αντιστοιχεί σε μια κουταλιά ζάχαρη, μισή η και πολύ λιγότερο. Αυτό που έχει όμως σημασία είναι ότι δεν χορηγούνται στον οργανισμό μονομιάς αλλά σε μικρές δώσεις ανά το 24ωρο. Έτσι ο οργανισμός έχει τον χρόνο να απορροφήσει το ζακχαρο και στους δύο τύπους.
Επίσης δεν επηρεάζουν ολες οι ουσίες το ίδιο όλους τους ανθρώπους. Αν πχ σε εμένα μια ουσία επιδρά λίγο σε άλλους μπορεί να επιδρά παρά πολύ (κλασικό παράδειγμα η καφεΐνη).
Εδώ, σε παρακαλώ, μπορείς να μου αναφέρεις για ποιες ουσίες αναφέρεσαι;
Και στους δύο τύπους μετράμε την γλυκοζιομενη αιμοσφαιρίνη ( επίπεδα σακχάρου στο αίμα ) το πρωί που ξυπνάμε και μετά από κάθε γευμα. Τώρα αν κάναμε και μια μέτρηση μετά τον καφέ που συνήθως ατμιζουμε περισσότερο η οπότε πιστεύουμε ότι ατμισαμε πολύ νομίζω τι θα έχουμε τον έλεγχο και θα είμαστε σε θέση να δούμε τυχόν μεταβολές.
Εν κατακλείδι εγώ προσωπικά θα πρότεινα σε κάποιον διαβητικοί να ξεκινήσει ΗΤ, πάντα με συνεχή έλεγχο για να μπορέσει έγκαιρα να αντιληφθεί τυχόν αύξηση και να μπορέσει να το σταματήσει αν χρειαστεί.
Στο παραπάνω, με συγχωρείς αλλά έχω την εντύπωση ότι κάνεις κάποιο λάθος.
Όλοι οι διαβητικοί, είτε είναι τύπου Ι, είτε τύπου ΙΙ, θα πρέπει να κάνουν μέτρηση
πριν και
μετά το φαγητό. Όπως επίσης οι του τύπου Ι
πριν και
μετά από κατανάλωση φαγητού, γλυκού, σνάκ, καφέ κλπ πέρα από τις πρωινές μετρήσεις τους.
ΑΑΑΑΑΑ και κάτι τελευταίο, έχω την εντύπωση ότι η γλυκοζιλιωμενη (όχι γλυκοζιομενη) αιμοσφαιρίνη, είναι μέτρηση των επιπέδων ζαχάρου του τελευταίου 3μήνου, εάν κάνω λάθος θα σε παρακαλούσα να με διορθώσεις.
Υ.Γ.1 Να ξέρετε ότι οι γιατροί διαφωνούν μετάξι τους για θέματα πολύ πιο παλιά, στα οποία έχουν γίνει μελέτες και έρευνες. Πόσο μάλλον στο θάμα του ΗΤ που δεν υπάρχει τίποτα χειροπιαστό.
Υ.Γ.2 Δύο από τα τρία συστατικά που ατμιζουμε υπάρχουν και στο ΚΤ. Αφού όλοι όσοι κάνουμε ΗΤ κάναμε κάποτε ΚΤ, αυτό αυτόματος κάνει ακόμα πιο δύσκολο το να βρεθούν αποδείξεις για τις παρενέργειες του ΗΤ. Θα περάσουν πολλά χρόνια μέχρι να αποδειχτεί κάτι.
Πέρα από την νικοτίνη, ποιο είναι το 2ο συστατικό που αναφέρεις?
Θεωρώ ότι επειδή είσαι γνώστης θα μπορέσουμε να διοχετεύσουμε αρκετή γνώση στους συνατμιστές μας μέσα από τον διάλογο.
Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου.
Γιάννης