Λοιπόν, ατμίζω 1 μήνα και κάτι και μετά από λίγη έρευνα που έκανα είδα ότι τα περισσότερα καπνικά έχουν ως βάση εκχύλισμα από φύλλα καπνού συν κάτι ξηροκάρπια και καμμένες ζάχαρες κλπ για να μιμηθούν κάποιες ποικιλίες καπνού και ελαφρά το καμμένο του κ.τ. Κατά τα άλλα η καπνική γεύση από ότι είδα έχει διαφοροποιηθεί σαν είδος από απο την γεύση του κ.τ και καλώς ίσως. Στις πιό πολλές καπνινές γεύσεις όμως αυτό το εκχύλισμα των φύλλων καπνού μου βγάζει σε κάποια αρώματα που έχω δοκιμάσει μία, ας το πούμε παπουτσίλα; Ίσως γιατί είχα διαβάσει εδώ κάποιες περιγραφές, πετυχημένες μπορώ να πώ, πάει το μυαλό μου σε αντίστοιχες μυρωδιές, αλλά πάντως είναι μία γεύση που δεν μου αρέσει. Έκανα bebeca και την είχε, το ίδιο και το ry69 που κάνω τώρα που και που από atmos. Είχα δοκιμάσει και το το νο2 της nobacco και εκείνο απαλό αλλά παρόμοια γεύση. Το ry69 μπορώ και το ατμίζω αλλά όχι για πολύ. Αυτό που πολλοί θεωρούν τον ορισμο του τσιγαρίσου καπνικού το primo verde δεν μου άρεσε καθόλου και δεν ξέρω κατά πόσο θυμίζει κ.τ. Τώρα γιατί τα λέω όλα αυτά. Διότι θα ήθελα κάτι καπνικό ας πούμε, όχι να μοιάζει με το τσιγάρο απαραίτητα γιατί η συγκεκριμένη γεύση δεν νομίζω να μου λείπει, αλλά κάτι που να είναι σχετικά ουδέτερο ώστε να μπορείς να το κάνεις με διάφορα πράματα μέσα στην ημέρα, τον καφέ, το γλυκό, κλπ. Ειδικά κάτι που να πικρίζει ίσως και λιγάκι, να μην είναι πολύ γλυκό κλπ.
Ένα άρωμα που έχω βρεί και κάθεται καλά σε αρκετές περιπτώσεις είναι το secret skies της nobacco, που είναι καφές, βανίλια και σοκολάτα. Δίνει την εντύπωση αμυδρά κατά την εκπνοή να έχει και ένα καπνικό υπόβαθρο αλλά δεν μπορώ να καταλάβω. Αυτό το υγρό επειδή έχει τον καφέ που πικρίζει λίγο και είναι και 80 pg και είναι αρκετά ξηρό, μου κάνει περισσότερο καπνικό από τα περισότερα καπνικά που έχω δοκιμάσει. Τώρα τελευταία επειδή έχω συνηθίσει γεύσεις που στην αρχή δεν μπορούσα να ατμίσω με τιποτε, π.χ ry69 αναρωτιέμαι άν υπάρχει κάτι αντίστοιχο εκεί έξω που να μήν ανήκει αυστηρά στην κατηγορία καπνικών, ή και αν ανήκει να είναι λίγο διαφορετικό από κλώνους tribeca κλπ δηλαδή κατά προτίμηση να μην γλυκίζει τόσο, να είναι πιό ουδέτερο η η καπνική του βάση να μήν είναι τόσο αντιληπτή η να είανι διαφορετική. Το secret skies και αυτό γλυκίζει λίγο λόγω της βανίλιας, αλλά παραμένει πολύ καλό υγρό. Τώρα εναλάσσω μεταξύ αυτου, του frosty tart με το οποίο ξεκίνησα και λίγο ry69. Επειδή υπάρχουν πολλά υγρά που δεν έχω δοκιμάσει και διαφορετικές γεύσεις καπνικών και επειδή με τρώει η εναλλακτική να έχω και ένα καπνικό εκτός από τα υπόλοιπα
προτείνετε κάτι άν θέλετε που να είναι σε αυτές τις προδιαγραφές πάνω κάτω. ή άν θέλετε και κάτι που να μήν είναι απαραίτητα καπνικό, αλλά all around, όπως το secret skies που περιέγραψα.
Έχω δοκιμάσει:
Τα κύρια καπνικά της atmos. Το habana ήταν ενδιαφέρον παρόλο που είναι γλυκό, αλλά ψάχνω για κάτι για σχεδόν όλη τη μέρα. Το Nutacco επίσης ενδιαφέρον αλλά και αυτό δεν ξέρω αν θα είναι για όλη την ώρα. Το gina δεν μου άρεσε.
Halo, σχεδόν όλα, κράτησα ως καλό το voodoo που έχει τη γέυση μήλου με το καπνικό και είναι ενδιαφέρον, αλλά επίσης δεν ξέρω αν θα είναι για όλη τη μέρα. Αυτό που δεν δοκίμασα και κάπου είδα ότι δεν είναι ιδιαίτερα γλυκό είναι το turkish.
Nobacco έχω δοκιμάσει τα περισσότερα, ίδια βάση έχουν νομίζω.
Liqua αρκετά, με επιφύλαξη όμως γιατί τα δοκίμασα όταν άρχισα το άτμισμα και τότε δεν μου άρεσε κανένα καπνικό.
FA, δεν μου άρεσε κανένα, αλλά δεν έχω δοκιμάσει το black fire ή το soho.
Θέλω να δοκιμάσω:
After8, το smoke, αλλά περιγράφεται ως τριμπεκοειδές και γενικά τα υπόλοιπα καπνικά της.
Το old tobacco από ovale.
El toro.
Της natura.
Και γενικά διάφορα τα οποία έχω διαβάσει εδώ και εκεί.