ΟΚ, το δέχομαι. Δέξου όμως κι εσύ ότι η παρότρυνσή σου να κόψω το ηλεκτρονικό και να επιστρέψω στο κανονικό ήταν τουλάχιστον άστοχη. 
Δεν ήταν παρότρυνση αλλά απορία μου...
Εφόσον όμως σε ενόχλησε τόσο πολύ το παίρνω πίσω.
Όλοι μας περάσαμε από το αρχικό στάδιο με φοβικά σύνδρομα είτε ψάχνοντας (υποσυνείδητα) για λόγους να επιστρέψουμε ξανά στο κανονικό.
Άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο.
Η αλήθεια είναι ότι:
Κανείς δεν μπορεί σήμερα να απαντήσει το τι μπορεί να συμβεί με την μακροχρόνια χρήση υγρών.
Ξέρουμε ότι η προπυλενογλυκόλη είναι ένα (σχετικά) ασφαλές συστατικό που χρησιμοποιείται σχεδόν παντού.
Επίσης και σε φάρμακα που είναι για εισπνοές.
Έχουν γίνει πολλά πειράματα σε ζώα που εκτέθηκαν σε μεγάλες ποσότητες προπυλενογλυκόλης για μεγάλα χρονικά διαστήματα και δεν παρουσιάσαν καρκινογεννέσεις ή άλλων ειδών προβλήματα.
Όμως είτε μας αρέσει είτε όχι, είμαστε οι πρώτοι άνθρωποι που λαμβάνουν προπυλενογλυκόλη για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
Οι μέχρι τώρα έρευνες έδειξαν ότι δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα, αλλά το τι μπορεί να συμβεί μετά από 5 ή 10 χρόνια χρήσης δεν το ξέρει κανείς.
Ξέρω ατμιστές που ατμίζουν για πάνω από δύο χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα στην υγεία τους. Το αντίθετο μάλιστα.
Προσωπικά είμαι στον 1 χρόνο και σχεδόν 2 μήνες.
Μόνο θετικά μπορώ να μιλήσω.
Νιώθω ότι ξαναγεννήθηκα και το βασικότερο δεν αναγκάζω τα παιδιά μου να είναι παθητικοί καπνιστές.
Το εάν θέλει κάποιος να αναλάβει το (μικρό κατά τη γνώμη μου) ρίσκο για τον εαυτό του είναι καθαρά προσωπική του απόφαση.
Οι εναλλακτικές είναι είτε να το κόψει τελείως είτε να καπνίζει το κανονικό.
EDIT:
Κάποια υλικά διαφημίζονται ότι χρησιμοποιούνται στην μαγειρική, στη ζαχαροπλαστική κτλ. και άρα είναι ακίνδυνα.
Λάθος!Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι ακίνδυνα (αλλά ούτε φυσικά και ότι δεν είναι...).
Τα υλικά αυτά τα εισπνέουμε και δεν τα τρώμε...
Αλλιώς λειτουργεί το στομάχι και αλλιώς ο πνεύμονας.
Άλλος ιστός ο ένας και άλλος ο άλλος..