Αλεξ συμφωνώ μαζί σου. Η παραγωγή αρωμάτων από ιδιώτες μπορεί να γίνει και επικίνδυνη. Όμως κατά τη γνώμη μου δυστυχώς το ίδιο ισχύει και για τους επαγγελματίες. Με εξαίρεση 2-3 εταιρίες, άντε 10 διεθνώς δεν έχει κανείς τη φιλοτιμία να ελέγξει τα υγρά ή αρώματα που παρασκευάζει για επικίνδυνες ουσίες.
Και μιλάω για ουσίες μέσα στο υγρό άτμισης. Ακόμα είμαστε πολύ μακριά να συζητάμε τι γίνεται με τον ατμό αυτών των υγρών στα πνευμόνια μας. Η Flavour Art είναι η μόνη εταιρία που ξέρω που κάνει κάποιες δικές της δοκιμές στον ατμό.
Μ' όλα αυτά δεν θέλω να διαφημίσω την FA ούτε να κινδυνολογήσω. Σίγουρα το άτμισμα είναι υγειινότερο από το κάπνισμα. Είναι όμως λυπηρό οι μεγάλες εταιρίες του χώρου να μην αφιερώνουν ένα σημαντικό μέρος των κερδών τους στην έρευνα της υγείας. Μιλάω για τους παγκόσμιους κολοσσούς (όχι για Ελλάδα) που τα κέρδη τους αρχίζουν να ξεπερνούν τις πολυεθνικές καπνοβιομηχανίες.
Η συζήτηση φέρνει γνώση. Και η γνώση είναι η άμυνά μας ενάντια στους κερδοσκόπους. Αν θέλετε μπορώ να παραθέσω link για το πως γίνεται η διαδικασία εξαγωγής αρωμάτων καπνού. Καλύτερα όμως να μας απαντήσει κάποιος συντονιστής για να μην κλειδώσει το νήμα εξαιτίας μου.
Σε τι δλδ θα μπορούσαν να βλάψουν τυχόν δύο σταγόνες λεμονιού κατανάλωσα τεράστιες ποσότητες σήμερα μαζί με το αρνάκι
Υπάρχει τεράστια διαφορά. Το λεμόνι που κατανάλωσες περνάει από το πεπτικό σύστημα και επεξεργάζεται εντελώς διαφορετικά από τον οργανισμό σου.
Όταν όμως το ατμίζεις εισάγεται στο αίμα σου από το αναπνευστικό και ο οργανισμός δεν έχει τις ίδιες άμυνες.