Και εγω θα δίσταζα, ειδικά για κατι με τοσα ντουμάνια οπως ο goon, και θα δίσταζα καθαρά και μόνο απο το θεαμα του πυκνου ατμου, όμως ενω για το τσιγάρο αν ζητήσω μια μελέτη που να δείχνει ότι η καπνα θα βλάψει τους γύρω μου θα μου φέρουν 1000, για το ητ δεν θα μου φέρουν καμμία, η θα μου φέρουν όσες έχουν γίνει που λένε ότι δεν φαινεται καμμια κακηεπίδραση.
Επίσης, μεχρι τα 12 (εδω μιλω για το νομο) το πειράζει το παιδί ο ατμός άγνωστο πως φυσικά ενω στα 12 και 1 ημέρα απόκτησε ανοσία?
Και αυτός που δεν θα ατμίσει στο αυτοκίνητο απο φόβο επιβολής προστίμου (αυτό θα ήθελα να το δω στην Ελλάδα έστω και μια φορά) μετά θα ατμίσει μετα μια χαρά στο σπίτι του, εκει δεν υπάρχει πρόστιμο..
Δηλαδή ο ένας ιδιωτικός χώρος έιναι διαφορετικός απο τον άλλον επειδή στον ένα μας βλέπουν ενω στον άλλον όχι?
Ή με αυτό το νομο το αυτοκίνητό σου παυει να είναι ιδιωτικός χώρος και γίνεται δημόσιος?
Προσπαθω να μη βλέπω τα πράγματα ηθικά ή αισθητικά, γιατί δεν έχει κανενα νόημα αλλα καθαρά πρακτικά.
Πχ θεωρώ πολύ περισσότερο κατακριτέο έναν άρρωστο απο μια ίωση που μπαίνει στο λεωφορείο χωρίς την ειδική μασκα και βήχει και φτερνίζεται βαζοντας σε ΑΜΕΣΟ κίνδυνο την υγεία των γυρω του παρά έναν που θα ατμίσει προσεκτικά μεσα σε ένα τετοιο μεσο, εφόσον οι έρευνες για το ητ δειχνουν ότι για τους γυρω δεν υφίσταται κινδυνος.
Ομως σε αυτόν που έχει ίωση κανεις δεν λέει τίποτε.
Αν για τετοιες περιπτώσεις έβγαινε νομος με 1500 ευρω πρόστιμο, θα έστελνα συγχαρητήριο mail στον υπουργό που τον ετοιμασε.
Για ποιο λόγο έχω το δικαίωμα να διαδίδω μια -ακόμη και δυνητικά θανατηφόρα- επιδημία με την απροσεξία μου και την ανευθυνότητα μου προκαλώντας μεγάλες απώλειες στην οικονομία (εκατομμυρια χαμενες εργατώρες, επιβάρυνση συστήματος υγείας κτλ) και βλάβη στους γύρω μου ενω δεν έχω δικαίωμα
και μαλιστα τιμωρουμαι και με πρόστιμο μεγαλύτερο ακόμη και απο αυτα που είναι για τη φοροδιαφυγή ή για θανατηφόρες τροχαίες παραβάσεις (κοκινο, stop) για μια πραξη που οι έρευνες δείχνουν ότι είναι ακίνδυνη για τους γύρω μου? Μα γιατί τελειώνει η αξιολόγηση και θελουμε παλι χρήματα...
Ο νόμος δεν μπορεί να περιγράψει την ανθρώπινη βλακεία ουτε να εξαντλήσει την ανθρώπινη υποκρισία και απληστία για χρήμα (φόροι)..