@APOSTOLOS KAL
Δλδ σε αυτή τη χωρά τπτ δε μπορούμε να δεχτούμε ?
Γράψε μου αν θυμάσαι 3 νόμους που να βγήκαν τα τελευταία 20 χρόνια σε αυτην εδω τη χώρα και να προάγουν/υπερασπίζουν την ελευθερία (όχι την ασυδοσία), ιδίως την οικονομική ελευθερία που είναι ίσως η πιο σημαντική ελευθερία που υπάρχει στο δυτικό κόσμο αφου προϋποθέτει όλες τις άλλες ελευθερίες.
Εγω δεν θυμάμαι ουτε ένα... Ολο καινουριοι και συνήθως παράλογοι περιορισμοι.
Είτε λέγονται "εξοργιστική υπερφορολόγηση των παντων" είτε λέγονται "το άτμισμα σε κλειστους χώρους απαγορεύεται γιατί προωθεί το κάπνισμα γιατί είναι μιμητικό του καπνίσματος". Τάδε εφη Υπουργός Αρρώστειας, ενω ο Υφυπουργός ΓκουχΓκουχΜπαφιάσαμε κάπνιζε ανενόχλητος σε κλειστό δημόσιο χώρο παρουσία τηλεόρασης και δημοσιογράφων...
Αλήθεια σε ανοικτους χώρους το άτμισμα (που το βλέπουν και όλοι) δεν "προωθεί" το κάπνισμα?
Μην κρίνεις απο τη μαζική παραβατικότητα των νόμων απο τους πολίτες σε αυτη τη χώρα, αυτή προωθήθηκε έγινε ανεκτή και υπάρχει για πολλους λόγους εκ των οποίων ο λιγότερο σημαντικός ίσως είναι η απουσία αστυνομίας/ελέγχων κτλ.
Ο πιο σημαντικός είναι ότι η μαζική και συνεχής "μικρή" παραβατικότητα των ¨μικρών" απο το αποτσίγαρο που πετουν κάτω και την αυθαίρετη (και ευνοϊκή) αλλαγή θέσης σε ουρες προτεραιότητας μεχρι τους ατιμώρητους βανδαλισμους, τα λαδώματα δημόσιων λειτουργών, την απόκρυψη εισοδημάτων κτλ καλύπτει και δικαιολογεί στη συνέιδηση του κόσμου την πολύ μεγαλύτερη παραβατικότητα μεγάλου μέρους της οικονομικής και πολιτικής ελίτ.
Σε αυτή τη χώρα, αν θες να είσαι απόλυτα εντάξει στις υποχρεώσεις σου προς το κράτος, πρέπει ... να μην έχεις καμμια υποχρεώση απεναντι στο κράτος, να είσαι πχ τουρίστας απο άλλη χώρα, και να μη μείνεις και πανω απο μήνα, όλο και κάτι θα "προκύψει".
Και αυτά τα γράφω εγω που εκ πεποιθήσεως τηρώ όσους νόμους γνωρίζω τουλάχιστον γιατί περισσότερο και απο το χαζό/κακό νόμο φοβάμαι τον καθόλου νόμο.